Gastartikel

5 redenen om door Cuba rond te reizen

Er zijn maar weinig landen die op het gebied van toerisme zo veel groei hebben gezien als Cuba dat de laatste jaren heeft gehad. Dit oude communistische bolwerk is tegenwoordig een graag bezochte bestemming voor mensen over de hele wereld. Dankzij zijn tropische ligging en fabelachtige historie is Cuba het land van legenden en fantasieën geworden.

Ben jij benieuwd wat dit land te bieden heeft en hoe je een vakantie hiernaartoe aan moet pakken? Wij raden je aan om een rondreis te maken zodat je al het moois van dit land kan zien. Door een rondreis te maken langs de diverse plekken kan je de beste Cuba vakantie ervaringen opdoen. Wij hebben dan ook 5 redenen op een rijtje gezet waarom jij een rondreis door Cuba moet maken.

5 redenen om door Cuba rond te reizen
Leer het echte Cuba kennen

1. Tijdens een rondreis leer je een land echt kennen

Het probleem waar veel vakantiegangers tegenaan lopen is dat ze eigenlijk maar één ervaring in een land opdoen. Zo zullen mensen die een citytrip doen alleen te weten komen hoe die specifieke stad is. Als je een rondreis maakt door Cuba dan kom je alle facetten van het land tegen. Je ziet hoe de cultuur in Havana is, maar ook hoe het er aan toe gaat op de wat afgelegener delen van het land. Een rondreis is dan ook het type vakantie dat meer voldoening geeft, zowel tijdens de vakantie als achteraf. Tijdens zo’n reis doe je ervaringen op waar je jaren later nog steeds met liefde aan terugdenkt.

5 redenen om door Cuba rond te reizen
Cuba staat natuurlijk ook bekend om de sigaren

2. Bezoek highlights zoals de tabaksplantages van Cuba

Het mooie van een rondreis door Cuba is dat je de mogelijkheid krijgt om de echt speciale dingen van het land te doen. Zo kan je bijvoorbeeld de verschillende tabaksplantages van het land bezoeken om te zien hoe alles hier werkt. Zo kun je meer leren over hoe de sigaren en andere producten gemaakt worden en waarom dit land hier zo bekend om staat. Heel veel rondreizen hebben een bezoek aan deze plantages in hun reisschema opgenomen. Dus of je nu privé of met een groep reist, grote kans dat je tijdens je vakantie Cuba zo’n plantage kan bezoeken.

5 redenen om door Cuba rond te reizen
Relax aan het strand

3. Ontdek en ontspan op de ongerepte standen van Cuba

Door alle cultuur die dit land te bieden heeft vergeet men nog wel eens dat Cuba een eiland is met geweldige stranden. Er zijn dan ook genoeg stranden waar je heerlijk op kan genieten. Of je nu houdt van lange wandeltochten langs het water of gewoon lekker op een strandlaken liggen, De stranden in Cuba bieden voor ieder wat wils.

5 redenen om door Cuba rond te reizen
Cuba kent veel bijzondere steden, zoals ook Trinidad

4. Geniet van de verschillende koloniale steden die dit land te bieden heeft

De hoofdstad Havana wordt vaak in één adem genoemd als je het over Cuba hebt. Logisch natuurlijk, deze stad straalt alles uit waar Cuba zo bekend om staat. De mooie kleuren en de eigenzinnige cultuur is overal terug te vinden in deze speciale stad. Maar Havana is niet de enige mooie stad om te ontdekken. Als je een rondreis maakt door Cuba, dan kom je langs heel veel bijzondere steden.

Neem bijvoorbeeld Cienfuegos. Dit is de enige stad in Cuba met een Franse koloniale geschiedenis. Hierdoor heeft het een heel ander uiterlijk en beleving dan de rest van Cuba, en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

5 redenen om door Cuba rond te reizen
Hoe ga jij Cuba ontdekken? Privérondreis of groepsreis?

5. Leer meer over het land via deskundige gidsen en reisleiders

Als je een rondreis wilt maken door Cuba, dan heb je meestal de keuze uit twee opties:

Een privéreis
Een groepsreis

Beiden hebben zo zijn voordelen en veel reizigers prefereren de ene optie boven de andere. Alhoewel beide keuzes goede opties zijn willen wij een voordeel van een groepsreis behandelen: je krijgt hierbij namelijk deskundige gidsen en reisleiders. Alhoewel je waarschijnlijk zelf wel het één het ander weet van Cuba, is het wel zo prettig om tijdens je reis een begeleider te hebben die je de alles kan vertellen over de geschiedenis van bepaalde plekken, maar die ook weet hoe het tegenwoordig allemaal werkt. Vooral in een land als Cuba waar het vaak nogal onvoorspelbaar is, is het erg handig om een goede gids en reisleider te hebben. Je doet er dan ook goed aan om ook tijdens een privéreis een goede gids in te schakelen, al is het maar om de prachtige details te ontdekken.

 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.
Booking.com