Persoonlijk

Best nine 2016 Instagram foto’s van Reizen & Reistips

Het einde van het jaar nadert, dus verschijnen er op vele reisblogs jaaroverzichten met onder andere de reizen die gemaakt zijn, de beste foto’s van het jaar en de meest gelezen artikelen. Nadat ik vorige week een artikel schreef over mijn reizen in 2016, is het nu tijd voor een terugblik op mijn Instagram account.

Best nine 2016 Instagram foto’s

Net als vorig jaar worden weer vele overzichtsfoto’s met de hashtag #bestnine2016 en #2016bestnine geplaatst. Reizen & Reistips kan natuurlijk niet achter blijven en heeft ook uitgezocht welke foto’s het populairst waren in 2016. Hieronder zie je een overzicht van onze 9 foto’s en daaronder kun je de foto’s nogmaals in het geheel zien. Het verbaasd me niet dat Bolivia zo hoog scoort met maar liefst 7 foto’s. Onze reis door Bolivia was namelijk magisch. Ook Guatemala en Kenia komen nog in het overzicht voor.

Best nine 2016 Instagram

Reizen & Reistips heeft in 2016 tot dusverre 30.403 likes gekregen op 347 foto’s. Ik wil alle mensen die mij volgen dan ook hartelijk bedanken voor de vele likes. Ten opzichte van 2015 heeft Reizen & Reistips ruim 1200 nieuwe volgers erbij. Hopelijk kunnen we ook komend jaar weer zulke mooie cijfers neerleggen. Volg jij Reizen & Reistips al op Instagram? Bekijk hier het Instagram account van Reizen & Reistips en laat gerust een berichtje met jullie account hier achter!

Bestnine2016 - Luiaard in het Jardin Botanico in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia
156 likes

1. Luiaard in het Jardin Botanico van Santa Cruz de la Sierra, Bolivia

Ik snap waarom deze foto zoveel likes heeft gekregen. Het aandoenlijke kopje van de luiaard, daar smelt toch iedereen voor? We zagen deze luiaard nadat we met Nick’s Adventures het Kaa-Iya hadden verlaten en we nog geen luiaard hadden gespot. Nick nam ons mee naar het Jardin Botanico, net buiten Santa Cruz de la Sierra. Terwijl Nick al direct een luiaard zag, hadden wij moeite om het dier te spotten. Vele waren ook echt goed verstopt. Deze luiaard liet gelukkig zijn kopje goed zien.

Bestnine2016 - Laguna Colorada in Bolivia
155 likes

2. Laguna Colorado in Bolivia

Absoluut de mooiste plek die ik ooit heb gezien; Laguna Colorada in Bolivia. Tijdens onze Four Days Of Fantasy Tour met Tupiza Tours werden we compleet weggeblazen door de schoonheid van de omgeving. Mijn zus schreef in haar fotoboek een passende zin. Toen ik haar voor het eerst vertelde over Bolivia, vond ze dat bijzonder. Bijzonder is nog geeneens het juiste woord. Het was namelijk MAGISCH. En deze plek, was ook magisch.

153 likes

3. Rijden door het Potosí Department van Bolivia

Van de ene verbazing in de andere. Wat een geweldige trip maakten we door het Potosí Department. Af en toe moesten we even in onze hand knijpen om te beseffen dat alles wat we zagen geen fata morgana was. Waar we ook reden, het landschap was zo ongelooflijk mooi. Bergen met verschillende kleuren, meertjes in allerlei vormen en kleuren, roze flamingo’s, vulkanen, woestijnen en rokende geisers.

148 likes

4. Vulkaanuitbarsting van de Volcán Santiaguito in Guatemala

De eerste niet-Bolivia foto. Op deze foto zien we een uitbarsting van de Volcán Santiaguito in Guatemala. In 2015 zijn we met Ben van Quetzaltrekkers de Volcán Santa Maria opgehiked. Hier maakten we een stop bij een uitzichtpunt op de lager gelegen Volcán Santiaguito, één van de actieve vulkanen van Guatemala. Om de 40 a 50 minuten spuwt de vulkaan een enorme rookwolk uit. Hoewel het wat heiig was, hadden we perfect zicht op de top van de vulkaan. Terwijl Ben een ontbijtje voor ons ging klaarmaken, spuwde de vulkaan voor de eerste keer een rookwolk uit. Dit deed hij even later nog drie keer, waarna wolken de vulkaan langzaam bedekten. Misschien minder spectaculair dan de uitbarstingen van de Volcán de Fuego (die de top 9 niet heeft gehaald), maar absoluut indrukwekkend. De natuur kan ontzettend bijzonder zijn.

145 likes

5. Dansende flamingo in het Laguna Colorada, Bolivia

We hebben in het Potosí Department veel flamingo’s gezien. Het zijn prachtige vogels, zeker wanneer ze zich als een ware balletdanser door het rode water van de Laguna Colorada voort bewegen.

145 likes

6. Het rode water van Laguna Colorada, Bolivia

Absoluut mijn favoriet qua landschap. De Laguna Colorada was zo ontzettend mooi en mijn volgers zijn er daar helemaal mee eens, aangezien dit de derde foto is die de top 9 haalt. De kleur van het water met de witte borax eilanden en de roze flamingo’s in het water, de helderblauwe lucht met de witte wolken en de ongelooflijke hoogte die een aanslag is op je lichaam. Hoewel ik me op dat moment echt niet goed voelde, maakte deze omgeving alles goed. Alles wat we zagen was zo onwerkelijk, het was net alsof we in een schilderij waren gestapt.

142 likes

7. Het colpa mineraal in het Laguna Kollpa in Bolivia

Het Potosí Department kent vele zoutmeertjes, waaronder deze Laguna Kollpa. Het witte op de foto is overigens geen zout, maar de mineraal colpa. Dit is een mineraal dat men gebruikt voor shampoo en zeep.

142 likes

8. Een tapir in het Parque Nacional Gran Chaco del Kaa-Iya, Bolivia

Tijdens onze Kaa-Iya Tour met Nick’s Adventures dacht ik even een moment dat we geen dieren zouden gaan spotten. We hadden al twee maal door het park gereden en zagen van de grotere dieren alleen pootafdrukken. Poema’s, jaguars, tapirs… we waren steeds te laat. Nadat we tijdens onze tweede dag gingen beginnen aan onze nightdrive, dook in de verte plots deze tapir op. Het was het begin van een fantastische avond waarin we ook nog een jaguar en een poema zouden spotten.

141 likes

9. Cheetah in het Samburu Reservaat, Kenia

En hierbij de tweede foto die niet genomen is in Bolivia. We kwamen in 2012 deze cheetah tegen tijdens onze gamedrive in het Samburu Reservaat. Het beest zat om zich heen te kijken, terwijl inmiddels al ruim 10 auto’s rondom het dier stonden. Wij hadden het geluk dat we op een later tijdstip aankwamen, maar toch het beste zicht hadden op de cheetah. Een andere variant van deze foto had overigens vorig jaar ook de top 9 gehaald.

Welke van bovenstaande foto’s is jullie favoriet?

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie