Persoonlijk

De populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2017

Het is vandaag de laatste dag van 2017. Gedurende het hele jaar heb ik geprobeerd dagelijks een Instagram foto te plaatsen. Met 350 foto’s is dat aardig gelukt. Deze foto’s werden bij elkaar maar liefst 50.640 maal geliked. Dat zijn ruim 20.000 likes meer dan 2016. Natuurlijk ben ik benieuwd welke foto’s de meeste likes ontvingen. Via de website 2017bestnine.com liet ik de populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2017 genereren.

Het resultaat: 6 foto’s uit 2017, waarvan 3 uit Amerika.

De populairste Instagram foto's van Reizen & Reistips in 2017

#1 Rotenburg ob der Tauber

https://www.instagram.com/p/BR6RidZh2kO/?taken-by=reizenenreistips

Ik had absoluut niet verwacht dat deze foto de absolute winnaar van 2017 zou zijn. Zelf had ik gedacht dat de foto’s van Amerika of Bolivia zouden winnen. Jullie vonden echter de pittoreske huizen van Rothenburg ob der Tauber mooier. Wij brachten in maart 2017 een bezoek aan deze toeristische locatie toen we op weg waren naar het Tsjechische Karlsbad. Rothenburg ob der Tauber wordt gezien als één van de mooiste steden van de Romantische Strasse. Met de vele vakwerkhuizen, nauwe straatjes, torens en de stadsmuur trekt het veel bezoekers. Hier waan je je even weer terug in de Middeleeuwen.

#2 Canyonlands National Park

https://www.instagram.com/p/Bax3fMhhaGL/?taken-by=reizenenreistips

Het was af en toe lastig om de grootsheid van het landschap in een beeld weer te geven. We hebben zoveel geweldige vergezichten gezien, maar in het echt is het allemaal stukken spectaculairder en grootser. Op foto’s valt de grootsheid toch snel weg. Als je goed kijkt op deze foto uit Canyonlands National Park, zie je rechts tussen het groen enkele puntjes. Dit zijn de auto’s op de parkeerplaats. Zo kun je toch een beetje herleiden hoe groots het hier is.

#3 Santa Clara

https://www.instagram.com/p/BUM7X2XhkT-/?taken-by=reizenenreistips

Deze foto is genomen in 2009, toen we met een huurauto door Cuba reisden. Destijds was Fidel Castro ziek en had zijn broer zijn taken net overgenomen. Cuba was al langzaam aan het veranderen. De mensen wisten al hoe ze geld konden verdienen aan toeristen en op de straten zagen we al luxere auto’s. Maar veel auto’s waren er absoluut niet. We reden op een snelweg met zes banen, maar we kwamen geen kip tegen. Het straatbeeld in de wat kleinere steden was het typische beeld dat we van Cuba hadden. Kleurrijke, maar deels vervallen huizen en die oldtimers die het straatbeeld domineren. Deze foto, genomen in Santa Clara, geeft het beeld dat wij van Cuba hadden goed weer. Inmiddels is het land ruim 8 jaar verder. Ik ben toch wel benieuwd hoe de ontwikkelingen zijn geweest sinds ons bezoek.

#4 Antelope Canyon

https://www.instagram.com/p/Ba5vtLqh0_5/?taken-by=reizenenreistips

In Amerika wilde ik absoluut naar Antelope Canyon. Het liefste wilde ik een speciale tour voor fotografen, maar deze waren duur en er wordt verwacht dat iedere deelnemer een eigen camera en statief bij heeft. Hierom besloten we een normale tour te boeken. Dat was al prijzig genoeg. Er zijn genoeg verhalen en video’s op internet te vinden dat het in de kloof filelopen is. De kloven worden druk bezocht en allerlei groepen lopen door elkaar heen. Even was ik bang dat wij helemaal geen goede foto’s konden nemen, want het was behoorlijk druk toen we de kloof in liepen. Maar Lianne en ik liepen steeds achteraan of vooraan, zodat we de kleine momenten konden pakken dat er even niemand was. Zo hebben we toch een boel foto’s kunnen maken waarop het lijkt alsof we hier helemaal alleen zijn.

#5 Cappadocië

https://www.instagram.com/p/BU94KNuhgjF/?taken-by=reizenenreistips

Zonsopkomst in Cappadocië. Een dag voordat deze foto genomen was, zat ik zelf in een ballon. Het was één van de hoogtepunten van onze Turkije reis in 2017. Letterlijk en figuurlijk, want dit gebied zien vanuit de lucht is ongelooflijk spectaculair. De volgende dag ben ik samen met mijn moeder om 4.45 opgestaan om vanaf het balkon van ons hotel dit tafereel ook van afstand te zien. De silhouetten van de ballonnen op de rood-oranje achtergrond zijn minstens zo spectaculair. Het was het vroege opstaan absoluut waard.

#6 Ngorongoro Krater

https://www.instagram.com/p/BWF5ly0hKYE/?taken-by=reizenenreistips

Deze foto is genomen tijdens onze reis door Kenia en Tanzania in 2012. Toen we de Ngorongoro Krater wilden bezoeken met onze groep, kregen we net voor de ingang van het park pech met de truck. In de brandende zon moesten we wachten op een onderdeeltje dat gehaald moest worden. Hierdoor liepen we uren vertraging op. Toen de truck eenmaal gerepareerd was en wij eindelijk door konden rijden, waren alle andere groepen reizigers allang aan de andere zijde van het park. Hierdoor reden alleen de twee trucks van onze groep bij elkaar en verder was er helemaal niet. We waren even helemaal alleen met de dieren. We konden op enkele meters van een groepje leeuwinnen staan en manoeuvreerden tussen de zebra’s en gnoes.

#7 Monument Valley

https://www.instagram.com/p/BbZ8WQSD21Z/?taken-by=reizenenreistips

En daar staan we dan op één van de meest gefotografeerde punten van Monument Valley. We moesten het goede moment uitzoeken, want achter ons staat op dit moment een grote groep Aziaten springsfoto’s te maken. Mensen liggen op de weg, alles voor het perfecte plaatje. En eerlijk is eerlijk… ik deed eraan mee. De foto van Lianne naast de auto, uitkijkend op de bekende rotsformaties en de lange rechte weg daarheen, vonden jullie het mooiste.

#8 Cappadocië

https://www.instagram.com/p/BWVlRL4Bv6a/?taken-by=reizenenreistips

En nog een foto van Cappadocië. Ten opzichte van de andere foto staat de zon hier al wat hoger en zie je wat meer ballonnen in de lucht. Ben je in Cappadocië, heb je hoogtevrees en durf je niet in een ballon te stappen? Sta dan zeker vroeg in de ochtend op om dit tafereel te mogen zien.

#9 Willemstad

https://www.instagram.com/p/BPf1_E3hP42/?taken-by=reizenenreistips

Bijzonder dat deze foto de Top 9 heeft gehaald. In 2007 liep ik een half jaar stage. Destijds was ik nog helemaal niet bezig met een reisblog en had ik ook nog geen passie voor het fotograferen. Als ik Reizen & Reistips destijds al had, zou ik het allemaal veel anders hebben gedaan. Zonde als ik aan die tijd terug denk. Toch ben ik gelukkig een aantal maal met de auto op pad gegaan om iets van het eiland te zien. Leuk dat vervolgens de Punda voorkomt in dit lijstje.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a3d1320e7fc9_selected-products” products=”9200000058834998,9200000036403928,9200000077102089,9200000013653608,1001004002105022″ name=”reisfotos–instagram-2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Karahan Tepe - Turkije

Reistips

Karahan Tepe, het kleinere Göbekli Tepe

De regio Zuidoost-Anatolië in Turkije staat bol van de geschiedenis. Göbekli Tepe is bijvoorbeeld de meest bijzondere prehistorische locatie ter wereld. Volgens archeologen dateert dit...

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Wandelingen

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Alicante is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het compacte centrum is eenvoudig te voet te verkennen en heeft tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je de ‘drukte’ van de stad even...

Churfranken - Lekker eten

Gastartikel

4 x gezond eten én genieten op vakantie

We willen allemaal graag fit en uitgerust terugkomen van vakantie. Vaak is het omgekeerde het geval. Bij thuiskomst zijn we vermoeid en voelen we ons sloom. De oorzaak ligt vaak in een combinatie van...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!