Persoonlijk

De populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2018

Het is vandaag de laatste dag van 2018. Gedurende het jaar heb ik geprobeerd dagelijks een foto te plaatsen op Instagram. Met 341 foto’s is dat aardig gelukt. Al deze foto’s werden in totaal 35.152 maal geliked, helaas een flinke daling ten opzichte van 2017, maar daarover later meer. In dit artikel laat ik jullie mijn negen best gelikede foto’s zien. En eerlijk is eerlijk, ik ben best verrast met de foto’s die de top 9 hebben gehaald. Twee foto’s komen daadwerkelijk uit 2018 en zijn van onze trip naar Patagonië.

Best Nine Reizen & Reistips

Welke van deze negen foto’s is jullie favoriet? Laat het in een reactie hieronder weten.

#1 - Isla Magdalena, Chili

De winnaar van 2018. Misschien niet de mooiste foto, maar wel één van de schattigste. Wat waren de pinguïns toch leuk om te kunnen zien tijdens onze reis in Patagonië. Deze Magelhaenpinguïn zagen we tijdens onze tour naar Isla Magdalena. Houd onze blog in de gaten, want we zullen in het nieuwe jaar verder gaan met onze reisverslagen en daarin komen nog meer foto’s van pinguïns.

https://www.instagram.com/p/BpuwippHdsm/

#2 Torres del Paine, Chili

Persoonlijk zou dit één van mijn favorieten zijn van de negen foto’s. Torres del Paine, één van de mooiste bestemmingen die we dit jaar hebben bezocht. Dit plaatje was eigenlijk ook de reden dat ik altijd naar Patagonië wilde afreizen en hoe bijzonder is het dan als je er daadwerkelijk zelf staat?

https://www.instagram.com/p/Bp_wdFVHw81/

#3 Natural Bridges National Monument

De foto’s van de Verenigde Staten scoren goed in dit overzicht. Daar is overigens wel een verklaring voor, want de meeste foto’s werden geplaatst in januari toen het algoritme van Instagram nog niet dermate verandert was. Dit is de Kachina Bridge, één van de drie natuurlijke bruggen in het park. Het was bijzonder dat we tijdens ons bezoek aan dit gebied vrijwel alleen waren en in alle rust konden genieten van dit landschap.

https://www.instagram.com/p/Beixwm6BbHy/

#4 Bryce Canyon National Park, Verenigde Staten

Dit is de Natural Bridge in Bryce National Park. De naam zorgt echter voor een verwarring, want in feite is het helemaal geen brug, maar een arch (een boog). Deze boog is namelijk niet gevormd door het water, maar door de wind.

https://www.instagram.com/p/BgtyV0xBpEj/

#5 Negombo, Sri Lanka

Verrassing nummer 1 wat mij betreft. Deze foto is genomen tijdens onze reis door Sri Lanka in 2011. In Negombo maakten we een boottocht door de kanalen en zagen we heel wat varanen en bijzondere dieren. Ik had echter niet verwacht dat de foto van de kanalen van Negombo ooit de Top 9 zou halen.

https://www.instagram.com/p/BedkN3RhiW8/

#6 Bergerac, Frankrijk

En direct de tweede verrassing. In 2015 zijn we een weekje op familiebezoek geweest in Frankrijk. Hier hebben we ook enkele uitstapjes gemaakt, waaronder naar Bergerac. Ik had graag iets meer van dit stadje willen zien, want het zag er heel leuk uit. Onze volgers zijn het met me eens, want deze heeft dus de Top 9 gehaald.

https://www.instagram.com/p/Bfbd6ZnBmMj/

#7 Natural Bridges National Monument

Nog een foto van Natural Bridges National Monument, ditmaal de Owachomo Bridge. Deze brug is 32 meter hoog en heeft een spanwijdte van 55 meter. De bovenzijde is maar 3 meter dik en daardoor is deze brug behoorlijk fragiel. Het zou zonde zijn als deze brug ooit in zal storten. Kijk eens hoe klein wij zijn ten opzichte van deze brug.

https://www.instagram.com/p/BeQusb1hLn-/

#8 Zion National Park, Verenigde Staten

Zion National Park is onze favoriete National Park van de staat Utah. We zijn hier twee dagen geweest en hebben nog zoveel niet gezien. Als we ooit weer eens naar het westen van Amerika rijden staat een bezoek aan Zion wederom op het lijstje. Dit was het beeld dat we zagen zodra we het park inreden. De berg in het midden is de Checkerboard Mesa, een rots met bizarre patronen die iets weg hebben van een schaakbord.

https://www.instagram.com/p/Bg4CxH6hMrj/

#9 Utah, Verenigde Staten

We sluiten de Best Nine af met weer een foto van de Verenigde Staten. Deze foto hebben we ergens in Utah genomen tijdens onze roadtrip en het is een typisch beeld. Urenlang reden we door gebieden waar helemaal niets was. Geen dorpen, geen huizen en geen mensen. Een lange rechte weg en daaromheen niets. Alleen maar prachtige landschappen.

https://www.instagram.com/p/BeJA7AOh9Qi/

Instagram in 2018

Instagram en ik waren dit jaar absoluut geen vriendjes. Het aantal volgers stagneerde behoorlijk en het aantal likes op de foto’s daalde enorm. Waar ik vorig jaar al regelmatig 200 tot 300 likes kreeg, moest ik dit jaar al blij zijn als ik de 100 haalde. Dat is niet de schuld van mijn volgers of het feit dat ik verschrikkelijke foto’s heb gemaakt. Sinds januari 2018 heeft Instagram het roer omgegooid en een totaal ander algoritme gehanteerd.

Dit algoritme zorgt ervoor dat Instagram bepaalt welke foto’s ik te zien krijg en wie mijn geplaatste foto’s te zien krijgen. En dat is dus nog maar aan 10% van mijn volgers. Niet gek dus dat het aantal likes drastisch is gedaald. Instagram wil ervoor zorgen dat gebruikers zo lang en veel mogelijk hun app gebruiken. Maar hoe moet dat als je een full-time baan hebt en op reis niet continu met het neus in het scherm wil zitten?

Ik vind Instagram een hartstikke mooi medium, want ik raak dagelijks geïnspireerd door de vele prachtige foto’s en dus zal ik ook zeker niet stoppen met het posten van nieuwe foto’s. Maar ik moet wel eerlijk zijn, Instagram is sinds afgelopen jaar een stuk minder leuk geworden dan voorheen.

Ik ben benieuwd hoe jullie het nieuwe algoritme van Instagram ervaren? Laat het in een reactie onder dit bericht weten.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Interessante artikelen voor dit bericht