Fotoreeks

De populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2019

Instagram. Het afgelopen jaar heb ik er echt een haat-liefde verhouding met dit social media platform gekregen. Nog altijd is het een mooi platform voor inspiratie en om prachtige foto’s te bekijken die anderen maken. Maar sinds het veranderde algoritme kost het ontzettend veel tijd om te groeien. Die tijd steek ik eerlijk gezegd liever in Reizen & Reistips. Het is geen desinteresse, maar ik kan de tijd beter besteden in de groei van de site. Desondanks heb ik vrijwel iedere dag een foto gepubliceerd. 334 foto’s kregen in totaal 29.191 likes. Ten opzichte van 2018 en 2017 daalt het aantal likes terwijl de volgers juist jaarlijks stijgen. De mensen die mijn foto’s wel op hun tijdlijn hebben gezien en geliked wil ik hartelijk danken voor hun support het afgelopen jaar. Hieronder kun je de populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2019 bekijken.

De populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2019
Best nine 2019

#1 - Vosje in Torres del Paine, Chili

Deze foto kreeg in 2019 de meeste likes. Dit vosje zagen we in het Parque Nacional Torres del Paine. We waren bezig aan de laatste kilometers van onze W-Trek in dit prachtige gebied toen ineens dit vosje uit de bosjes gelopen kwam. Het dier bleef rondjes rondom de bosjes lopen, liep er af en toe even in en kwam er weer uit. Wij stonden op enkele meters afstand naar het dier te kijken. Heel veel last leek hij niet van ons te hebben. Wellicht was hij op zoek naar een prooi? Het leverde in ieder geval een prachtige foto op.

https://www.instagram.com/p/Bxkj9W-obWO/

#2 - Fairy Glen, Schotland

Fairy Glen is zo’n locatie die ik juist op Instagram had gevonden. Het stond op de plekken die we wilden bezoeken tijdens onze trip op Isle of Skye. Ik had verwacht dat dit een enorm bergachtig gebied is met enorme rotsblokken die in een rondje in een dal liggen. Haast sprookjesachtig met een symbolische betekenis. De werkelijkheid bleek toch iets anders. Toen we over de heuvels liepen en de keien op de grond zagen liggen had ik iets van: ‘Is dit het nou?’. Op Instagram leek het allemaal imposanter. Dat komt waarschijnlijk omdat er geen mensen op de achtergrond stonden. Je ziet ze bij mij wel, waarmee je direct kunt zien dat het allemaal niet zo groot is als het lijkt. Toch heeft deze locatie nog altijd dat sprookjesachtige. En dat vonden jullie kennelijk ook.

https://www.instagram.com/p/ByK-huhIjRH/

#3 - Cochem, Duitsland

De top 3 wordt gecomplementeerd door deze foto uit Cochem. Tijdens een wandeling door de stad liepen we vanuit het centrum via de oude stadsmuren naar de Reichburg, de blikvanger van deze stad aan de Moezel. Jammer genoeg was het gedurende dit weekendje weg behoorlijk mistig waardoor het er niet bepaald kleurrijk uit ziet. Het levert dan weer een mysterieus beeld op.

https://www.instagram.com/p/BwUyYndpmyD/

#4 - Svartifoss, IJsland

De credits voor deze foto gaan uit naar Lianne. In december 2018 moest zij voor werk naar IJsland en als je dan toch die kant uit gaat, wil je natuurlijk ook direct iets van het land zien. Gedurende de paar dagen dat ze er was bezocht ze watervallen, magische landschappen en vele watervallen. Ze stuurde geregeld enkele jaloersmakende foto’s naar me door via WhatsApp. Het is langzaam tijd dat ze haar verhalen en tips over IJsland deelt op Reizen & Reistips. Wat vinden jullie?

https://www.instagram.com/p/BxKzQIBp-w_/

#5 - Soča rivier, Slovenië

Wat ben ik blij dat deze foto de topnine heeft gered. Als ik terugblik op afgelopen jaar was de Soča rivier misschien wel één van de mooiste gebieden die ik dit jaar heb bezocht. De kleur van dat water in contrast met de groene omgeving. Het was magisch om hier te mogen wandelen. Deze trail heet de Soška Pot en is pas sinds april 2019 geopend. De trail loopt voor een groot gedeelte langs de Soča rivier en loopt door naar een prachtige waterval. Een aantal jaar geleden was deze route alleen per kano of kajak te doen via het water. Tegenwoordig kunnen mensen al wandelend genieten van de groene omgeving.

https://www.instagram.com/p/BxVM4yJp6Xd/

#6 - Pinguïns op Isla Magdalena, Chili

Ben je van plan om naar het zuiden van Patagonië te reizen? Boek dan in Punta Arenas een tour naar Isla Magdalena. Op dit eiland kun je de grootste kolonie Magelhaenpingüins bewonderen. Je hebt een uur de tijd om over het eiland te wandelen, zodat de dieren ook voldoende rust krijgen. Op een geringe afstand zagen we de pinguïns waggelen of in hun holletjes de eitjes broeden. Wat zijn het toch super schattige dieren. Naast Isla Magdalena vaar je ook langs Isla Marta waar grote groepen zeeleeuwen enorme herrie maken. Ook dit is behoorlijk indrukwekkend om te zien.

https://www.instagram.com/p/B6lLBtxpMqo/

#7 - Zeehondje op Texel, Nederland

Dit zeehondje koos ik eerder deze maand al als ‘Foto van de maand November 2019‘. We kwamen dit zeehondje tegen tijdens een strandwandeling op Texel. Het komt wel eens vaker voor dat zeehonden aan land komen. Misschien zijn ze ziek, gewond of zijn ze hun moeder verloren. Het kan echter ook zijn dat ze even uitrusten, dus niet iedere zeehond is in nood. Aangezien het hier ging om een jong zeehondje en we er niet geheel gerust op waren, hebben we Ecomare gebeld en enkele foto’s doorgestuurd naar ze. Later is het dier opgehaald. Misschien hebben we dus een goede daad gedaan?

https://www.instagram.com/p/B58R5b2JU6R/

#8 - Pripjat, Oekraïne

Onze Tsjernobyl-tour behoort wat mij betreft tot één van de meest bijzondere trips die ik ooit maakte. Op zaterdag 26 april 1986 explodeert kernreactor nummer 4. Een wolk met 190 radioactieve straling komt vrij en verspreid zich over West-Europa. Een regelrechte ramp. 36 uur na de explosie worden pas de eerste mensen geëvacueerd. Er wordt vertelt dat de mensen het hoogst nodige moeten inpakken en dat ze later weer zullen terugkeren. Ze keren echter nooit meer terug. Het is nu 33 jaar later.  Nog altijd woont er niemand in het gebied, de radioactiviteit is nog altijd te hoog. De woningen, winkels en gebouwen zijn in verval geraakt en de natuur neemt de omgeving totaal over. Pripjat was ooit een bloeiende stad, tegenwoordig is het een spookstad. Tijdens onze tour bezoeken we onder meer Pripjat en de verlaten gebouwen. Eigenlijk is het niet toegestaan om de gebouwen te betreden, maar ik hou wel van een beetje spanning. Deze foto werd genomen in het voormalige ziekenhuis van Pripjat.

https://www.instagram.com/p/B4aa8c7JzVM/

#9 - Bagrati Kathedraal in Kutaisi, Georgië

Één foto van onze reis door Georgië heeft de Top 9 weten te halen. Het is een foto van onze eerste dag in Georgië toen we in Kutaisi waren. Hier bezochten we enkele kathedralen en kloosters. Één van de meest bekende bouwwerken van Kutaisi is de Bagrati Kathedraal. Deze kathedraal stond ooit op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar wegens allerlei aanpassingen aan het bouwwerk, waaronder een spuuglelijke lift aan de achterzijde, werd deze van de lijst geschrapt.

https://www.instagram.com/p/B1jiUeioFD3/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!