Fotoreeks

De populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2020

Het laatste overzicht van dit merkwaardige reisjaar; de meest gelikede foto’s op Instagram. Mijn volgers hebben dit jaar ruim 35.100 likes gegeven aan mijn geplaatste foto’s. Dat is een stijging ten opzichte van het vorige jaar. Ik wil daarom weer iedere bedanken die mijn foto’s heeft geliked en me heeft gevolgd! Natuurlijk blijf ik ook volgend jaar proberen om dagelijks een nieuwe foto te plaatsen en hopelijk kunnen we de 50.000 likes weer aantikken. De Best Nine van dit jaar is een mooi overzicht geworden waarbij natuur centraal staat. Veel groene en blauwe tinten in de foto en daar ben ik blij mee. Hieronder een overzicht van de populairste Instagram foto’s van Reizen & Reistips in 2020.

De populairste Instagram foto's van Reizen & Reistips in 2020
De best nine van 2020

#1 - Berchtesgaden

De meeste likes kreeg deze foto van Berchtesgaden. En daar ben ik super trots op, want dit is één van mijn favoriete foto’s van het afgelopen jaar. Ik wil me niet op mijn eigen schouder kloppen, maar deze foto zou wat mij betreft zo op een ansichtkaart kunnen staan. Tijdens mijn bezoek aan het Berchtesgadener Land ben ik ook bewust op zoek gegaan naar deze fotospot. Vanaf de weg op de heuvels heb je immers dit uitzicht op het centrum van Berchtesgaden met de Watzmann op de achtergrond. Ik moest hier wel meerdere malen naartoe omdat de top van de Watzmann eerder nog in de wolken gehuld was.

https://www.instagram.com/p/CHGQxblDUG0/

#2 - Torres del Paine

Op een gepaste afstand volgt de nummer 2. In 2018 wandelden we de W-Trek in Parque Nacional Torres del Paine. Dit blijft voor mij echt één van de mooiste wandelingen die ik ooit gemaakt heb. Het was niet altijd even gemakkelijk. De weersomstandigheden en de backpack op mijn rug maakten het op sommige momenten best zwaar. Toen we van Camping Italiano naar Camping Chileno liepen hadden we nog even de tijd om naar de iconische Las Torres te wandelen. Zelden heb ik het zo zwaar gehad tijdens dat laatste stuk. Ik was echt op en had geen energie meer. Eenmaal boven hadden we dit fantastische uitzicht en kwam alle energie weer terug. Dit was de reden waarom we deze meerdaagse wandeling wilden maken. Een onvergetelijke ervaring.

https://www.instagram.com/p/B94mlL5lQ0g/

#3 - Stiftskirche St. Servati

Een verrassing op de derde plek, want deze foto van de Stiftskirche St. Servati in Quedlinburg had ik niet zo hoog ingeschat. In 2015 reisden we af naar de Harz om een weekend te verblijven in de prachtige stad Quedlinburg. Eigenlijk is deze gehele stad een groot openlucht museum. In het historische centrum staan ruim 1300 vakwerkhuizen, de één nog mooier dan de ander. Een groot deel van de stadsmuur is bewaard gebleven en op de heuvel staat deze Stiftskirche St. Servati.

https://www.instagram.com/p/B-XYcoZjua-/

#4 - Schloss Neuschwanstein

Toen we het Berchtesgadener Land moesten verlaten vanwege de lockdown, weken we uit naar Schwangau. Hier staat het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein. Dit is zonder twijfel één van de meest populaire bouwwerken van heel Duitsland. Uiteraard wilden we het kasteel ook graag bezoeken. We stonden er alleen niet bij stil dat je vooraf moest reserveren als je naar binnen wilde. Die reservering hadden we niet gemaakt, dus we konden het kasteel alleen vanaf de buitenzijde bewonderen. Geen straf overigens. Vanaf de Tegelberg wandelde ik de berg af naar het kasteel en onderweg had ik meerdere fantastische uitzichtpunten zoals dit plaatje.

https://www.instagram.com/p/CGnW2aCjguo/

#5 - Zermatt

Vorig jaar reisde ik voor het eerst af naar Zwitserland. Ik bezocht een vriend van me die al enkele jaren in Lausanne woont. Het werd eens hoog tijd om hem op te zoeken en samen met hem de omgeving te ontdekken. Zo bezochten we onder meer Zermatt waar je de Matterhorn kunt bewonderen. Helaas bleef de iconische bergtop van deze berg achter de wolken verstopt, maar we maakten hier een vanaf de Leisee een mooie wandeling.

https://www.instagram.com/p/B_SlweJDk_z/

#6 - Sächsische Schweiz

De Sächische Schweiz is één van de mooiste natuurgebieden van de deelstaat Saksen. In miljoenen jaren heeft de Elbe en zijn zijrivieren een bijzonder landschap weten te creëren met een verzameling van torentjes, plateaus en tafelbergen. Het gebied is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars. De Malerweg is een meerdaagse wandelroute die dwars door de Sächsische Schweiz loopt. Ik liep vorig jaar een gedeelte van deze route en kon genieten van de vele fraaie uitzichtpunten.

https://www.instagram.com/p/B86JzYglx17/

#7 - Pripjat

Mijn trip naar Tsjernobyl heeft diepe indruk op me gemaakt. 32 jaar na de ramp bezocht ik de Exclusion Zone en nog altijd is de radioactiviteit hier hoog. Wat ooit een bloeiende stad was is nu een spookstad. De woningen, winkels en gebouwen zijn in verval geraakt en de natuur neemt de omgeving totaal over. Twee dagen kon ik dit gebied met een gids ontdekken en eigenlijk was dit nog veel te kort om alles te bewonderen.

https://www.instagram.com/p/CBBVF8Ij7iS/

#8 - Marble Caves

De Marble Caves in Chili zijn prachtig! Ze zijn ontstaan door de golven van het water die al duizenden jaren tegen de rotsen slaan. Het water heeft de rotsen glad weten te maken en deze bizarre vormen gegeven. Doordat het water helderblauw is, lichten de rotsen ook blauwe op. Binnenvallende zonnestralen en weerkaatsingen in het water zorgen voor een uniek schouwspel. Iedere dag zullen de marmergrotten er anders uitzien. Je kunt dit schouwspel alleen per boot bewonderen.

https://www.instagram.com/p/B89aTODFGZ_/

#9 - Isla Magdalena

Met deze magelhaenpinguïn wordt het Best Nine overzicht afgesloten. Tijdens onze eerste dagen van onze Patagonië reis in 2018 brachten van vanuit Punta Arenas een bezoek aan Isla Magdalena. Naar schatting leven hier zo’n 120.000 magelhaenpinguïns op het eiland. Hier wordt onderzoek gedaan naar de pinguïnpopulatie en ook de effecten van het toerisme wordt gemeten. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het eiland en deze aantallen stijgen alsmaar. Gelukkig blijkt ook de populatie van de pinguïns te groeien. Om de pinguïns voldoende rust te geven mogen toeristen niet langer dan een uur op het eiland zijn en moeten ze zich aan verschillende regels houden. Ondanks dat je de paden van het eiland niet mag verlaten kun je relatief dichtbij komen. Zo kon ik onder meer deze foto schieten van een pinguïn die aan zijn nestje aan het werken was.

https://www.instagram.com/p/CB5-J7MjkGG/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie