Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Amelie

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Wij interviewden de Belgische Amelie, schrijver van de blog Writings by Amelie. Ze vertelt over haar woonplaats Mechelen, haar stage in Ecuador en de pier van  San Benedetto del Tronto.

Naam: Amelie

Leeftijd: 22 jaar (geboren in 1995)

Woonplaats: Muizen, Mechelen (België), het dorp waar de wondermooie dierentuin Planckendael ligt.

Bezochte landen: België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Hongarije, Engeland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië, Tsjechië, Slowakije en Ecuador

Waarheen ging je laatste reis?

Mijn laatste reis was deze zomer. Ik ging toen samen met mijn familie en mijn vriend naar Italië. Het was de eerste keer dat ik met mijn vriend op reis ging. We verbleven in Ripatransone, een stadje nabij de Adriatische kust. Mijn ouders hebben daar een vakantiehuis! Ondertussen ken ik al heel de buurt, van de pier in San Benedetto del Tronto (waar ook de giro ook eindigt) tot het smalste straatje van Italië, gelegen in het dorpje Ripatransone!

Amelie's laatste reis ging naar Italië waar ze de pier van San Benedetto del Tronto bezocht - © Writings by Amelie
Het smalste straatje van Italië in het dorpje Ripatransone - © Writings by Amelie

Ik ken de buurt rond San Benedetto del Tronto al redelijk goed, dus is het zeker interessant om de omgeving ook te bezoeken. Zo hebben ik voor de eerste keer in Italië een trabocca bezocht. Dit zijn vissershutjes op de zee. Veel van deze vissershutjes zijn omgetoverd tot visrestaurants waar je vaak voor 25 euro per persoon een hele menu kunt eten. Je krijgt een heel assortiment aan hapjes, gevolgd door een pastaschotel. De pastaschotel wordt in Italië vaak gezien als het voorgerecht. Als hoofdgerecht kregen we gefrituurde visjes en als afsluiter een sorbet, limoncello of een grapa. Bij warm weer is de sorbet wel altijd welkom. Dergelijke visrestaurantjes zijn zeker de moeite waard!

De pier van San Benedetto del Tronto - © Writings by Amelie

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?

Momenteel heb ik nog geen reis op de planning. Waarschijnlijk gaan we terug naar het vakantiehuis van mijn ouders maar ik zou graag ook andere bestemmingen bezoeken als tussenstop. Zo wil ik bijvoorbeeld ook Rome eens bezoeken. Ik ben er nog nooit geweest, nochtans ben ik al 17 zomervakanties naar Italië geweest. Ook Venetië lijkt me heel tof om te zien. Graag zou ik ook nog andere hoofdsteden zien, zoals Londen, Berlijn, Boedapest, Amsterdam enzovoorts.

Quito, in Ecuador - © Writings by Amelie

Wat is je favoriete continent (of land)?

Ik ben verliefd geworden op Ecuador. Ik deed er mijn laatste stage van mijn opleiding en de cultuur en de natuur heeft mijn hart veroverd. Je ziet er zoveel verschillende omgevingen in één klein land. Men zegt ook wel dat Ecuador heel Zuid-Amerika in één land is. Je hebt zowel de kust als de jungle!

Ik ben verliefd geworden op Ecuador. De cultuur en de natuur heeft mijn hart veroverd.

Ik wilde mijn stage graag lopen in Ecuador omdat dit land altijd mijn interesse heeft gewekt. Ook het feit dat er een mogelijk van de hogeschool uit was om naar Ecuador te gaan, speelde natuurlijk een hele grote rol. Het was natuurlijk ook een mooie kans om de andere kant van de wereld te ontdekken.

De binnenplaats van het Claustro de Santo Domingo - © Writings by Amelie
Basilica del Voto Nacional - © Writings by Amelie

Gedurende mijn stage had ik gelukkig ook voldoende tijd voor enkele uitstapjes. Zo bezocht ik bijvoorbeeld het historisch centrum van Quito en La Midad del Mundo (oftewel de evenaar), ging ik carnaval vieren in Ambato en ging ik naar de zee.

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?

Ik kan Quito zeker en vast aanraden. De oude stad is zo wondermooi! Al die witte gebouwen en kerken! In België kan ik zeker en vast Mechelen aanraden. Zelf woon ik in een deelgemeente van Mechelen. Het is een kleine, maar gezellige stad waar veel te zien is.

Ik raad het zeker en vast aan om eens door de Onze-Lieve-Vrouwestraat te lopen. Zeker als shopaholic zal je hier fan van zijn! Hier vindt je allemaal lokale winkeltje! Daarnaast moet je zeker eens de Sint-Romboutstoren eens beklommen hebben en de huisje Sint-Jozef, het Paradijs en Den Duivel op de Haverwerf eens gezien hebben! Ook de parken zijn een meerwaarde aan de stad. Zo zijn het Tivolipark en het Vrijbroekspark echte toppers.

Quito is een echte aanrader om te bezoeken. Wat dichter bij huis raad ik Mechelen aan. Een kleine, maar gezellige stad!

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?

De pier van San Benedetto del Tronto, een dorp aan de Adriatische kust in Italië. Deze is speciaal omdat er stenen liggen die tot kunstwerken omgetoverd zijn. Zo liggen er grote rotsblokken die beschilderd zijn of tot een beeldhouwwerk omgevormd zijn. Ook staat er ook een groot beeld op de pier zelf waar vogels in verwerkt zijn. Als je op het einde van die pier staat, heb je een mooi zicht op de kustlijn.

Volgens Amelie zouden we allemaal eens de pier van San Benedetto del Tronto moeten bezoeken - © Writings by Amelie

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Mijn reis naar Ecuador. Zoals ik al eerder zei, ben ik verliefd geworden op dit land!

Quito in Ecuador - © Writings by Amelie

Wat is je favoriete reisfoto en wat is het verhaal erachter?

Vorige zomer in Italië zijn mijn vriend en ik in een fontein gaan staan omdat dit ‘moest’ van Mijn bucketlistboek voor op reis’. Dit was zo een grappig moment dat we er een foto van moesten hebben.

Dit is de favoriete reisfoto van Amelie - © Writings by Amelie

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?

Grote, reusachtige, gevaarlijke dieren ben ik nog niet tegengekomen op reis. Wel ben ik, in de tijd dat ik in Ecuador verbleef naar een mariposario (of vlindertuin, zoals we dat in het Nederlands noemen) geweest. Daar zag ik wondermooie vlinders ter grote van een iPhone 5. Ook de mooie vogeltjes die er rond vlogen trokken mijn aandacht. Dat was prachtig om te zien!

In Ecuador zag ik vlinders ter grootte van een iPhone 5

Amelie bezocht een vlindertuin in Ecuador - © Writings by Amelie
Hier zag ze vlinders ter grote van een iPhone 5 - © Writings by Amelie

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?

Soms heb ik het gevoel dat ik te weinig zie van de omgeving. Ik heb dan het gevoel dat ik niet alles heb bezocht in de tijd dat ik er was.

Hoe bereid jij je voor op een reis?

Niet al te veel. En dat is misschien het nadeel dat ik dan ondervind bij de vorige vraag. Misschien moet ik wat meer research doen over de plaatsen die ik bezoek!

Wat is jouw ultieme reislied?

Dat hangt helemaal af van de reis zelf. Zo was mijn reislied in Ecuador Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee. In 2010 was het overheersende reislied (en vooral op kamp met de jeugdbeweging) Waka Waka van Shakira. Wanneer ik in Italië ben, luister ik bijvoorbeeld graag Baila Morena van Zucchero, net als de twee vorigen een echte meebruller! Het hangt dus volledig af van het jaar en de plaats waar je je bevindt.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?

Niet te missen zijn mijn gsm en camera. Ik vind het heerlijk om prachtige foto’s te maken. Zo hou je herinneringen op een bepaalde manier bij. Ook deel ik graag deze foto’s graag op social media en op mijn blog. Bij het schrijven van reisverslagjes mogen toch geen foto’s ontbreken?

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?

Er zijn zoveel bestemmingen die ik nog wel eens wil bezoeken. Graag zou ik veel citytrips doen; denk maar aan Amsterdam, Berlijn, Rome, Londen, Boedapest. Ook zou ik graag enkele landen in Azië en Afrika willen bezoeken. Deze twee continenten heb ik nog nooit bezocht. De eerst landen waar ik dan aan denk zijn Nepal, de Filipijnen, Zuid-Afrika en Tanzania.

 

Bedankt Amelie voor je antwoorden. Blijf reizen en leuke steden ontdekken!
Wil je Amelie volgen met Writing by Amelie? Check dan ook haar Twitter, Facebook en Instagram account.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Eiland Cres, Kroatië - Lubenice

Reistips

Tips voor eiland Cres in Kroatië

Kroatië telt in totaal 1185 eilanden. Het is daarom een ideale bestemming om te eilandhoppen. Een aantal populaire eilanden zijn gelegen in de Kvarner Baai. Krk, Lošinj, Rab en het eiland Cres...

Over de auteur

Amelie

Mijn naam is Amelie en mogelijk kan je me kennen van de blog Writings by Amelie. Ik schrijf over verschillende zaken. Zo schrijf ik over reizen, maar daarnaast ook over lifestyle, beauty en af en toe ook over gezondheid. Ik woon momenteel in Muizen, een deelgemeente van Mechelen, dat je misschien wel zal kennen van het dierenpark Planckendael. Ik ben dol op mijn stad en dat zal je soms ook tevoorschijn zien komen op mijn blog. Naast mijn blog ben ik ook te werk in het onderwijs, wat ik doodgraag doe!