Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Bianca

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. We mochten Bianca van Bianca Travels interviewen. Ze heeft inmiddels al heel wat Europese bestemmingen aangedaan en is een liefhebber van Australië. Ze vertelt over haar ontmoeting met een kangoeroe op het strand, geeft tips over Valencia en Mallorca en vertelt over haar 6-weekse reis door Australië en Nieuw-Zeeland.

Naam: Bianca (van Bianca Travels)

Leeftijd: 28

Woonplaats: Landgraaf, Limburg

Bezochte landen: Veel Europese bestemmingen & citytrips, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië.

Waarheen ging je laatste reis?

Mijn laatste reis was in februari, een citytrip naar Kopenhagen. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in een koffietentje in Praag 😉

In Kopenhagen verbleef ik in het Wake Up hotel. Een leuk en budgetvriendelijk hotel met een fijne, centrale ligging. Vanaf het vliegveld neem je de metro en ben je binnen een paar haltes om de hoek van het hotel. De ligging ten opzichte van het centrum is ook ideaal: binnen een paar minuten ben je al lopend in het centrum van de stad en in Nyhavn, de haven van Kopenhagen.

Een aantal aanraders voor de citytrip naar Kopenhagen: de vrijstad Christiania, een canal tour door de stad, een bezoekje aan de kleine zeemeermin, het koninklijk paleis en natuurlijk de Nyhavn. Probeer tijdens je verblijf ook lokale gerechtjes zoals smorrebrod, een Deense hotdog of een Carlsberg biertje.

Bianca - Nyhavn in Kopenhagen
In februari bezocht ik Kopenhagen - © Bianca

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?

In mei staat een roadtrip naar de Canadese Rocky Mountains gepland. We vliegen naar Vancouver, halen daar onze huurauto op en rijden in ruim twee weken dwars door de Rocky Mountains naar Calgary. We hebben nog niet alles gepland, maar we willen in ieder geval orca’s gaan spotten in Vancouver, een paar dagen in Vancouver vertoeven, het Banff en Jasper National Park bezoeken en hopelijk wilde beren spotten!

Wat is je favoriete continent (of land)?

Hier hoef ik niet lang over na te denken. Ik ben een echte down-under fan geworden. Australië heeft mijn hart gestolen. De mensen, het klimaat, de diversiteit van het landschap, de bruisende steden, de natuur, de stranden, de dieren en de relaxte manier van leven. Het liefst ging ik er ieder jaar naartoe. Maar ja, het is zo ver hè? (en bovendien niet goedkoop…)

Bianca - Australie
Australië heeft mijn hart gestolen - © Bianca

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?

Valencia! Een opkomende en levendige Spaanse stad met nog die authentieke Spaanse ambiance. Overal in de stad vind je knusse pleintjes met terrasjes waar je lokale tapas en sangria kunt proberen. Een andere bonus: de ligging aan zee! Zo kun je je stadsbezoek combineren met een dagje strand. Het klimaat is ook niet mis, ik was er in oktober en het was nog zo’n 25 graden!

In Valencia is het als Hollander erg leuk om een fiets te huren, zo kun je de stad toch eens op een andere manier ontdekken. Daarnaast maakten wij gebruik van een time to momo reisgids van Valencia, waar verschillende wandelroutes uitgewerkt stonden. Hierbij zie je naast de gebruikelijke hotspots ook het authentieke Valencia. Dat kan ik iedereen aanraden! Persoonlijk vond ik de Mercado Central en Mercado Colon, de Jardin del Turia en het Plaza de la Vírgen top! En gewoon genieten van de heerlijke temperaturen met een agua di Valencia in je hand 😉

Bianca - Tropisch Valencia
Ik beveel Valencia aan voor een citytrip - © Bianca
Combineer een bezoek aan Valencia met een dagje strand - © Bianca

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?

De oostkust van Mallorca en dan met name het noordoosten. Terwijl massa’s toeristen in en rondom Palma en El Arenal blijven, zitten de echte verborgen schatten van Mallorca wat verder van het vliegveld weg. En ja, je moet er dan even voor rijden, maar het is de moeite meer dan waard. In het noordoosten vind je een prachtig stukje Mallorca met verborgen baaitjes, kliffen en natuurgebieden afgewisseld met charmante en knusse kustplaatsen.

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Eind 2016 maakte ik een 6-weekse reis die Australië en Nieuw-Zeeland combineerde. We bezochten verschillende regio’s in Australië (onder andere het (noord)oosten, het zuiden en de metropool Sydney) en vlogen vervolgens door naar Nieuw-Zeeland om daar eerst het Noordereiland en vervolgens het Zuidereiland te ontdekken.

Mijn favorieten van Nieuw-Zeeland: Op het Noordereiland zijn dat de Hobbiton-Set en de Tongariro Alpine Crossing. Ik had mezelf als doel gesteld om deze hike van 19,4 km te lopen, dwars door vulkanisch landschap. Het was een pittige hike, maar wat een kick gaf het toen we bovenop de berg tussen de gletsjermeren stonden! Op het Zuidereiland was ik helemaal onder de indruk van Kaikoura en het Abel Tasman National Park. Hier hebben we een middagje kajaks gehuurd en zijn langs de kust gaan kajakken, waarbij we héél dicht bij de zeehonden konden komen!

Bianca - Nieuw-Zeeland
Onze reis door Australië en Nieuw-Zeeland is de mooiste reis die we hebben gemaakt - © Bianca
Bianca - Nieuw-Zeeland
We bezochten zowel het Noordereiland als het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland - © Bianca

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?

In Australië troffen we bij zonsopkomst een groep kangoeroes op het strand. Daar heb ik hele gave foto’s van kunnen maken en dat is en blijft voor mij een ontzettend gave herinnering!

Bianca - Kangeroe op het strand
Deze kangoeroe kwamen we tegen op het strand - © Bianca
Bianca - Kangeroe op het strand
Dit was absoluut een gave herinnering - © Bianca

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?

Vorig jaar, tijdens onze tweede reis naar Australië, kwamen we een wilde cassowary tegen. Deze beesten, die lijken op struisvogels, komen in Australië alleen in het uiterste noordoosten voor en zijn ook zeer schuw. De cassowary heeft een hele belangrijke rol in het behoud van het tropische regenwoud. Zij eten namelijk heel veel verschillende vruchten die in het regenwoud groeien. Vervolgens poepen ze de zaadjes ergens anders weer uit en zo houden de cassowary’s het regenwoud in stand. Hoe gaaf!

Bianca - Cassowary
In Australië kwamen we deze wilde cassowary tegen

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?

Spijt niet, wel merkte ik dat ik na wekenlang dagelijks nieuwe indrukken, ik er een beetje van overliep. Op de één of andere manier nam ik het niet meer helemaal in me op. Het werd op dat moment waarschijnlijk een beetje too much. Zo leek dat ene uitzichtpunt opeens niet meer zo spectaculair, of een waterval was ‘de zoveelste’ in de reeks. Pas achteraf, na thuiskomst en bij het bekijken van alle foto’s, besefte ik maar weer hoe speciaal alles was wat we gezien en beleefd hadden en dat probeer ik nu steeds in gedachte te houden wanneer ik op reis ga.

Hoe bereid jij je voor op een reis?

Ik vind het heerlijk om me zelf te verdiepen in de mogelijke reisbestemming. Ik lees me goed in; wat is er te doen, wat zijn de must-visits, hoe zit het met vervoer en waar zouden we kunnen slapen, en plan op basis daarvan een grove reisroute. Ook zoek ik contact met anderen die er geweest zijn om erachter te komen wat de ervaringen zijn.

Meestal rijden we met onze eigen auto of reserveren we een huurauto, omdat we graag veel bewegingsvrijheid hebben.

Bianca - Kamperen
Voor bewegingsvrijheid rijden we met onze eigen auto of reserveren we een huurauto - © Bianca

Wat is jouw ultieme reislied?

Closer van the Chainsmokers.

Er steekt geen bijzondere betekenis achter, maar dit lied was erg populair toen wij een tijdje aan het roadtrippen waren en het lied werd overal gedraaid, waar we ook waren. Inmiddels wanneer ik het lied hoor, moet ik altijd terugdenken aan die ene reis!

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?

Ik neem altijd mijn Nikon spiegelreflexcamera mee en sinds kort heb ik ook een GoPro die trouw mee gaat op reis. Daarnaast gebruik ik de app Maps.me vaak wanneer we gaan roadtrippen. Heel handig: vooraf download je de route/wegenkaart via wifi en je kunt de kaarten vervolgens offline gebruiken.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?

Dat zijn er meerdere… Een roadtrip langs de westkust van Amerika staat nog op mijn verlanglijstje, evenals een roadtrip in West-Australië. Japan, IJsland, Indonesië en Schotland lijken me ook gaaf, dus er zijn nog genoeg wensen!

Bianca, hartstikke bedankt voor je mooie verhalen en prachtige foto’s. Heel veel reisplezier in Canada.
Wil jij Bianca ook volgens gedurende haar reizen? Volg haar dan zeker op Instagram, Facebook, Twitter en natuurlijk op haar website.

 

 

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Heb jij ook al het interview met Erik en Judith gelezen? Zij vertellen over het Noorderlicht in Noorwegen, hun ontmoeting met orang-oetangs in Maleisië en hun fascinerende reis door Japan.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a73076bdc282_selected-products” products=”9200000075542493,9200000067181620,9200000036403928,9200000058834998,9200000077102089″ name=”reisinterview-bianca” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...

Bianca

Ik ben Bianca (28 jr) en in mijn vrije tijd reis ik het liefst zo veel en zo vaak mogelijk, samen met mijn man en partner-in-crime Ralf. Ik waag me graag buiten de gebaande paden, vermijd compleet vooraf georganiseerde reizen en trek het liefst mijn eigen plan met zo veel mogelijk vrijheid. Ik hou van roadtrips, dat kan zowel binnen als buiten Europa zijn!

Ik schrijf graag en zo ontstond vorig jaar mijn reisblog www.bianca-travels.com waar ik regelmatig mijn avonturen, ervaringen, tips en persoonlijke verhalen deel.