Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Brenda

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal hebben we Brenda geïnterviewd. Brenda deelt haar tips en tricks over uiteenlopende bestemmingen op de website Brenda Explores, maar daarnaast interviewt ze wekelijk andere reisbloggers. Nu deelt ze haar verhalen op Reizen & Reistips!

Naam: Brenda Explores

Leeftijd: 30 jaar

Woonplaats: Bergen op Zoom

Bezochte landen: België, Luxemburg, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Vaticaanstad, Griekenland, Kroatië, Hongarije, Turkije, Engeland, Malta, Ierland, VS, Canada

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis was naar het zonnige Italiaanse eiland Sardinië.  Mijn vriend en ik verbleven in het Noorden van het eiland en hebben de meest prachtige en authentieke dorpjes bezocht. Het verbaasde me hoe veelzijdig dit eiland is; van prachtige natuur, typisch Italiaanse dorpjes tot geweldige uitzicht punten over de kust.

Totaal hebben we zeven stadjes bezocht en tussendoor heerlijk gerelaxt aan het strand en genoten van de Sardische keuken. We zijn hier mid-juni een week geweest en het was toen nog nergens écht druk. Echt een aanrader om dit eiland voor het hoogseizoen te bezoeken, want de temperatuur is dan ook al zeer aangenaam.

Aanraders vond ik Bosa (prachtig kleurrijk stadje gelegen aan rivier de Temo), Capo Testa (schierland met bijzondere granietrotsen en een baai met azuurblauw water) en Castelsardo (knus middeleeuws stadje met een burcht hoog gelegen op een berg).

Ik ging naar het Italiaanse eiland Sardinië om de meest prachtige  en authentieke dorpjes te bezoeken. Bosa, Capo Testa en Castelsardo zijn aanraders.

Brenda - Bosa, Sardinië
Bosa is een prachtig kleurrijk stadje gelegen aan rivier de Temo - © Brenda

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Begin oktober willen we graag vijf dagen naar Sevilla in Spanje! Het lijkt me een toffe historische stad waar ontzettend veel te doen is. En het weer schijnt in oktober nog prima te zijn (ik ben nogal een zonliefhebber zoals je merkt…).

Terwijl ik dit schrijf heb ik nog geen must-see lijstje gemaakt, maar die komt zeker nog. Ik kan niet wachten de knusse en kleurrijke straten van deze stad te verkennen en te genieten van alle tapasrestaurants.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Pfoe, dit is een moeilijke vraag voor me! Er staat namelijk nog zoveel op mijn bucketlist. Ik vind het echt heel moeilijk om één favoriet te kiezen, maar dan ga ik voor de VS. Simpelweg omdat het een groot en divers land is met super veel mogelijkheden (natuur, stad, strand – you name it!). Met veel plezier kijk ik terug op mijn reizen naar o.a. New York, Miami en The Keys en onze roadtrip langs de westkust van de VS.

Brenda - New York, USA
Ik kijk met veel plezier terug op mijn reis naar New York - © Brenda

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Onlangs was ik in Lissabon en deze stad vind ik zeer geschikt voor een stedentrip. De stad is compact en al wandelend, fietsend of per tram is het gemakkelijk om de stad in een paar dagen te verkennen. Iedere wijk heeft iets unieks te bieden en de sfeer is er erg gemoedelijk.

Daarbij is Lissabon zeer budget-proof en heb je de keuze uit ontelbaar veel accommodaties voor een betaalbare prijs. De ligging aan het de rivier Tagus is ideaal als je verkoeling op wilt zoeken en de sfeervolle straatjes en historische bezienswaardigheden maken deze stad perfect voor een city tip. Het enige “nadeel” aan Lissabon is: de stad is gebouwd op zeven heuvels. Na een lang weekend is spierpijn gegarandeerd!

Vanuit Lissabon kun je trouwens ook makkelijk andere dagtrips maken, zoals bijvoorbeeld naar de sprookjesachtige stad Sintra. Een stad vol mooie kastelen, paleizen en tuinen. En per trein vanuit Lissabon goed bereikbaar (binnen 1 uur sta je in Sintra).

Lissabon is budget-proof en je vindt er ontelbaar veel accommodaties. Vanuit de stad kun je dagtrips maken, bijvoorbeeld naar Sintra. Nadeel: het is gebouwd op zeven heuvel. Spierpijn gegarandeerd.

Brenda - Lissabon, Portugal
Lissabon is uitermate geschikt voor een stedentrip - © Brenda
Brenda - Quinta da Regaleira Sintra, Portugal
Vanuit Lissabon kun je ook enkele dagtrips maken, naar Sintra bijvoorbeeld - © Brenda

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Key West vond ik een ontzettend cool eiland. Je hebt er prachtige stranden en de gekleurde huizen stralen een en al vrolijkheid uit. De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway schreef in dit paradijs zijn romans. Je kunt zelfs zijn huis nog bezoeken! Verder is dit eiland ideaal om al fietsend te verkennen. Lekker cruisen langs het water en ’s avonds buiten genieten bij hippe restaurants aan Duval Street.

Wij hebben zelf Key West bezocht in combinatie met Miami. We zijn destijds eerst 4 dagen naar Miami geweest en daarna hebben we een auto gehuurd om in 5 dagen The Keys te verkennen. Een hele mooie autorit waarbij we steeds gestopt zijn in andere stadjes.

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Mijn mooiste reis was een roadtrip van 2,5 week door de westkust van de VS samen met mijn vriend. We hebben diverse plekken bezocht zoals Los Angeles, San Francisco, Death Valley, Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Las Vegas, Horseshoe Bend en San Diego. Samen reden we o.a. over route 66 en waren we omringd door de meest indrukwekkende landschappen: wat een ervaring. De hele trip gaf ons het gevoel van ultieme vrijheid.

Van te voren hadden we onze accommodaties geboekt en een budget gesteld qua eten/drinken. We verbleven voornamelijk in low-budget motels/hotels en aten onderweg in ouderwetse Amerikaanse diners of deden boodschappen in de supermarkt. En we hadden opgezocht waar we onderweg konden tanken. Een aantal delen van deze route zijn namelijk erg verlaten! Ik herinner me dat we op een dag door Death Valley reden en alleen een coyote in de verte zagen. Een minimale voorbereiding van deze roadtrip is wel nodig om zorgeloos te kunnen genieten onderweg.

Tijdens onze roadtrip door de westkust van de VS bezochten we onder meer Los Angeles, San Francisco, Death Valley, Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Las Vegas, Horseshoe Bend en San Diego.

Brenda - Grand Canyon, USA
Ik reisde 2,5 week door de westkust van de Verenigde Staten en bezocht onder meer de Grand Canyon - © Brenda
Brenda - Death Valley, USA
Brenda - Death Valley, USA
Indrukwekkende landschappen zoals Death Valley - © Brenda

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Eén van mijn favo foto’s is er eentje die tijdens de VS westkust roadtrip gemaakt is, namelijk in Monument Valley. Het voelde alsof we in het Wilde Westen waren beland en op ieder moment Clint Eastwood konden tegenkomen! Ik keek mijn ogen uit naar de uitgestrekte landschappen en apart rotsformaties. De omgeving leek net een filmset en alleen de cowboys en paarden ontbraken nog.

Van te voren hadden we besloten de autorit door dit National Park zelf te doen i.p.v. een tour te volgen. Onze huurauto (een Kia Rio) overleefde de tocht over de zanderige paden maar net. Het was een spannende rit! Het uitzichtpunt op deze foto was echt een hoogtepunt. Na de tocht zat onze auto alleen wel helemaal onder het rode (stuif) zand!

Alsof we ieder moment Clint Eastwood tegen konden komen.

Brenda - Monument Valley, USA
Alsof ik in het Wilde Westen was beland - © Brenda

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
De afgelopen jaren heb ik vooral veel trips gedaan waarbij ik eigenlijk (nu ik er bij stil sta) weinig bijzondere dieren hebben gezien. Ook niet bewust opgezocht.

Onlangs had ik wel een bijzondere onverwachte face-to-face ontmoeting met een waterbuffel in de Biesbosch. Mijn vriend en ik verblijven hier een lang weekend en tijdens een fietstocht zagen we een hele kudde waarvan eentje op het fietspad stil stond.

Alhoewel ik een dierenliefhebber ben, vond ik zo’n grote buffel stiekem best eng! Na even een foto gemaakt te hebben gingen we er snel vandoor. Ik heb daarna nog een paar keer achterom gekeken om te checken of hij niet achter ons aan kwam!

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Spijt is een groot woord, maar ik had graag langer in Sintra willen blijven. Vanuit Lissabon hadden we een dagtrip gepland naar deze stad, maar er was eigenlijk te veel moois te zien. Deze stad zit vol met prachtige kastelen en paleizen en ik had ze graag allemaal wel willen zien. Helaas lagen al deze plekken nogal vrij uit elkaar en hebben we niet alles kunnen bezoeken. Gelukkig is Sintra relatief gezien dichtbij, dus misschien ga ik nog eens terug en combineer ik het met een bezoek aan Porto!

Brenda - Pena Palace Sintra, Portugal
Ik had graag nog wat langer willen blijven in Sintra - © Brenda

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Meestal kijken mijn vriend en ik eerst naar onze werkschema’s en vervolgens kijken we wat voor soort reis er tussen zou passen. We geven de voorkeur aan actieve reizen en city trips, meestal in Europa (we zijn dol op oude historische steden). Daarnaast zijn we gek op de VS en dromen we van nog een rondreis in “the deep South” (Memphis, Nashville, New Orleans).

Van te voren lees ik verschillende reisblogs om inspiratie op te doen en kopen we bij een city trip meestal een 100% reisgids om handige wandelroutes te checken. De exacte reisroute bepalen we van te voren niet, maar als we meerdere accommodaties nodig hebben dan leggen we deze wel vast.

Qua timing vermijden we meestal het hoogseizoen (juli-augustus). En we proberen, als we in Europa blijven, iedere keer een nieuw land/stad te bezoeken. Ook zijn we best wel low-budget reizigers, dus de prijs van een vliegticket om dat moment speelt voor ons zeker een rol. Het komt regelmatig voor dat we van gedachten veranderen en een week van te voren een andere bestemming boeken vanwege de vliegprijs.

Wat is jouw ultieme reislied?
Beach Boys – Surfin USA vind ik een te gek nummer. Het is zo vrolijk en wanneer ik er naar luister heb ik spontaan zin om in de auto te springen en een roadtrip te maken!

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Mijn Sony Alpha aiii camera, een Fuji Polaroid camera en verder mag mijn reisnotitieboekje niet ontbreken. Soms vergeet ik nog wel eens iets en, om achteraf een blog post te maken, is het toch erg handig om zaken ouderwets op te schrijven heb ik gemerkt.

Brenda - Rome, Italië
Wandelen langs de Tiber in Rome - © Brenda

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Behalve Istanbul heb ik nog weinig van Azië gezien! Sri Lanka, Vietnam, China, Japan en Thailand zou ik in de toekomst best eens willen zien. En, heel wat anders, dit jaar zouden we een roadtrip maken door de Cotswolds (Engeland). Ik ben dol op oude stadjes en het groene Engelse landschap lijkt me heel mooi! Helaas lijkt het er op dat deze reis er niet meer van komt. Het weer in die regio bleek nogal onvoorspelbaar of we moesten ons onverwachts aanpassen vanwege ons werk. Dus die trip hebben we voorlopig uitgesteld naar volgend jaar.

*****

Ontzettend leuk dat je de tijd hebt gevonden voor dit interview Brenda en wat een prachtige foto’s. Wij zullen je zeker blijven volgen tijdens de volgende avonturen. Wil jij Brenda ook volgen? Neem dan een kijkje op haar Facebook, Pinterest, Instagram en haar website Brenda Explores.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Nog meer interviews lezen? Vorige maand kwam interviewden we Renée van der Hoff. Op ‘Meet me at the Beach’ schrijft en vlogt ze over haar ervaringen in het buitenland, maar ook over de bezienswaardigheden van Nederland.

Over de auteur
Over de auteur

Brenda

Mijn naam is Brenda, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Bergen op Zoom.  Op mijn Engelstalige blog “Brenda Explores” deel ik tips en tricks over de meest uiteenlopende bestemmingen. Mijn blog posts kunnen gaan over coole activiteiten in New York, maar ook over een gaaf museum bij mij om de hoek. Ik heb een zwak voor het bezoeken van (oude historische) steden in Europa en ik droom altijd over een volgende reis naar de VS.

Behalve mijn eigen ervaringen laat ik graag andere reisbloggers aan het woord. Ik interview voor diverse rubrieken wekelijks andere reisbloggers over diverse topics. Op deze manier kun je reisverhalen van over de hele wereld lezen door de ogen van bloggers met uiteenlopende achtergronden.

Interessante artikelen voor dit bericht