Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Djura

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal konden we Djura van Travly interviewen. De afgelopen maanden was ze op wereldreis met haar vriend, maar ze maakte even tijd om over haar prachtige reiservaringen en reistips met ons te delen.

Naam: Djura

Leeftijd: 25 jaar

Woonplaats: Breda

Bezochte landen: China, Hong Kong, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Kroatië, Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland, België

Waarheen ging je laatste reis?
Terwijl ik dit schrijf, zit ik in Vietnam. Het is onze laatste dag in dit waanzinnige land. Op dit moment ben ik samen met mijn vriend op wereldreis en ons eerste deel in Zuidoost-Azië zit er bijna op. We hebben het super gehad in Vietnam. Hoogtepunten waren Sapa, de Ha Giang scooterloop, Halong Bay, de grotten van Phong Nha en het sfeervolle Hoi An. De prachtige natuur in Vietnam heeft me echt betoverd. Mijn belangrijkste tip voor dit land is: plan vooral veel tijd voor het noorden van het land. Naar mijn mening vind je hier de mooiste plekjes!

Samen met mijn vriend maak ik momenteel een wereldreis. We zijn in Vietnam en Sapa, Ha Giang, Halong Bay, Hoi an en de grotten van Phong Nha waren echt hoogtepunten in dit land.

Djura - Vietnam
Op het moment dat we dit schrijven zijn we in Vietnam - © Djura
Djura - Sapa in Vietnam
Één van de hoogtepunten in Vietnam was Sapa - © Djura
Djura - Sapa in Vietnam
De natuur van Vietnam heeft me betoverd - © Djura

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Ja, morgen vliegen we naar Thailand. We hebben eerder al in het midden en noorden van Thailand rond gereisd, nu gaan we vooral naar het zuiden. Ook om een duikcursus te doen op Koh Tao, spannend! Verder staan Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Colombia, Peru, Bolivia en Chili sowieso nog op onze wereldreis to-do lijst.

Djura - Thailand
We vliegen door naar Thailand, waar we al eens zijn geweest - © Djura

Wat is je favoriete continent (of land)?
Tot nu toe is dat Azië, maar ik ben ook nog niet in Zuid-Amerika of Oceanië geweest en denk wel dat het hier ook schitterend is! Azië is echt een andere wereld. Ja, het is er druk, chaotisch en smoezelig, maar mede daardoor is het een fascinerend werelddeel. Ook al loop je gewoon wat over straat of zit je in de bus, in Azië gebeurt er altijd wel iets en verveel je je nooit. En niet te vergeten: de natuur is zo waanzinnig mooi!

Misschien is Azië druk, chaotisch en smoezelig, maar ik vind het fascinerend. Er gebeurt altijd wel iets en de natuur is waanzinnig mooi.

Djura - Favoriete reiscontinent is Azië
Azië is mijn favoriete continent - © Djura
Djura - Angor Wat in Cambodja
Ik vind het echt een fascinerend werelddeel en ook de natuur is heel mooi - © Djura

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Het is eigenlijk al een tijdje geleden dat ik echt op stedentrip ben geweest. Ik ben meer een ‘natuurmens’ dan een ‘stadsmens’, maar toch geniet ik altijd enorm van een weekendje erop uit in een leuke stad. Ik vind Sevilla een hele mooie stad (veel cultuur en leuke terrasjes!) en ook Valencia kan ik zeker aanraden. De combinatie van stad & strand is altijd fijn! Op mijn verlanglijstje staan nu vooral wat minder gebruikelijke stedentrip bestemmingen, zoals Riga, Krakau en Ljubljana.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Tijdens onze wereldreis hebben we in Cambodja meerdere relatief onbekende bestemmingen bezocht en twee daarvan waren fantastisch! Bij Sambor Prei Kok vind je eeuwenoude tempels die zijn overgenomen door de jungle en op het eiland Koh Rong Samloem vind je hagelwitte, verlaten stranden. Echte verborgen pareltjes!

Verborgen pareltjes in Cambodja zijn Sambor Prei Kok en de stranden van het eiland Koh Rong Samloem.

Djura - Cambodja
Wat mij betreft moe je echt eens Cambodja bezoeken - © Djura
Djura - Cambodja
En niet alleen vanwege Angor Wat - © Djura
Djura - Sambor Prei Kuk in Cambodja
Bij Sambor Prei Kok worden de oude tempels overgenomen door de jungle - © Djura
Djura - Koh Rong Samloem in Cambodja
De hagelwitte en verlaten stranden van Koh Rong Samloem - © Djura

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Dat is de wereldreis die we nu aan het maken zijn! We zijn nu 3 maanden onderweg en iedere dag is een feestje. We hebben al zoveel gezien en gedaan, kiezen is echt onmogelijk. Tot nu toe is het noorden van Vietnam mijn favoriete regio tijdens onze wereldreis. Je hebt hier indrukwekkende bergen, groene rijstvelden, prachtige watervallen en natuurlijk het unieke Halong Bay. Onze beste tips voor deze regio heb ik verzameld op ons blog: www.travly.nl/blogs/vietnam/.

Djura - Vietnam
Mijn favoriete reis is de wereldreis die mijn vriend en ik nu aan het maken zijn - © Djura

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Oei, nu moet ik kiezen uit duizenden foto’s! Op onderstaande foto zie je mij en mijn vriend bij een ‘geheim uitkijkpunt’ over Halong Bay. Dit was een uniek moment. Zo’n prachtige plek en dat zonder dringen tussen andere toeristen. Ik krijg gelijk een glimlach op mijn gezicht als ik eraan terugdenk.

Djura - Mooiste reisfoto
Het geheime uitkijkpunt over Halong Bay is mijn favoriete reisfoto - © Djura

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Tijdens onze safari’s in Afrika hebben we veel wilde dieren gezien, maar de meest bijzondere dieren waren toch wel hier in Zuidoost-Azië. In Cambodja zagen we de zeldzame Irrawaddy dolfijnen (<100 nog op de wereld) en op het eiland Cat Ba (Vietnam) zagen we de Cat Ba Langur. Deze aap komt nergens anders ter wereld voor!

Djura - Wilde dieren in Afrika
In Afrika hebben we veel wilde dieren gezien - © Djura

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Ik heb er even over nagedacht, maar nee. Eigenlijk niet. De dingen die we echt heel graag willen doen, doen we eigenlijk altijd wel!

Djura - Laos
Genieten in Laos - © Djura

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Ik lees veel blogs! Ik vind het onwijs leuk om verhalen van anderen te lezen. Samen met de foto’s krijg je al snel een gevoel of een bestemming bij je past of niet. En ja, sommige landen hebben gewoon een onverklaarbare aantrekkingskracht op je. Zo ging onze eerste reis buiten Europa naar China. Niet echt een standaard eerste verre bestemming en echt uitleggen waarom we voor China kozen kan ik niet. Het trok ons gewoon heel erg. En het was super! Daar zijn we gek geworden op de wereld en al haar mooie en bijzondere plekken. 🙂

Djura
Wij zijn gek op de wereld en de bijzondere plekken - © Djura

Wat is jouw ultieme reislied?
De film Into the wild is voor mij een bijzondere en de liedjes van Eddie Vedder die bij de film horen zijn prachtig. Deze nummers zorgen er altijd gelijk voor dat ik aan reizen en vrijheid denk. Het liedje ‘Hard Sun’ is mijn favoriet!

Djura - Koh Rong Samloem in Cambodja
Wandelen over het verlaten strand van Koh Rong Samloem in Cambodja - © Djura

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Om te kunnen bloggen hebben we sinds deze reis allebei een kleine laptop bij. Ook zit er een camera in onze tas en twee externe, harde schijven om onze foto’s te back uppen. Die wil je echt niet kwijtraken!

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Oh, zoveel! Het lijkt alsof mijn wensenlijstje alleen maar groeit in plaats van krimpt. Van onze wereldreis kijk ik heel erg uit naar Nieuw-Zeeland, Colombia en Chili. Maar ook Midden-Amerika en bijvoorbeeld Oost-Europa lijkt me prachtig. Ik kan niet kiezen! 😉

Bedankt Djura dat je tijdens je wereldreis de tijd wilde maken om dit artikel op te stellen. Uiteraard hopen we dat je nog veel meer mooie dingen meemaakt tijdens je wereldreis en we zullen jullie uiteraard volgen. Zijn jullie ook geïnteresseerd in de wereldreis van Djura? Volg haar dan ook op Instagram, Facebook en de website van Travly.

 

 

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Heb jij ook al het interview met Noreen gelezen? Ze schreef over haar geweldige reizen in Afrika en neemt ons mee met haar prachtige reizen

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Karahan Tepe - Turkije

Reistips

Karahan Tepe, het kleinere Göbekli Tepe

De regio Zuidoost-Anatolië in Turkije staat bol van de geschiedenis. Göbekli Tepe is bijvoorbeeld de meest bijzondere prehistorische locatie ter wereld. Volgens archeologen dateert dit...

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Wandelingen

Wandelen in Alicante: Lagunas de Rabasa

Alicante is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het compacte centrum is eenvoudig te voet te verkennen en heeft tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je de ‘drukte’ van de stad even...

Churfranken - Lekker eten

Gastartikel

4 x gezond eten én genieten op vakantie

We willen allemaal graag fit en uitgerust terugkomen van vakantie. Vaak is het omgekeerde het geval. Bij thuiskomst zijn we vermoeid en voelen we ons sloom. De oorzaak ligt vaak in een combinatie van...

Over de auteur

Djura

Ik ben Djura, 25 jaar en ik kom uit Breda. Enkele jaren geleden maakte ik mijn eerste verre reis en sindsdien helemaal gek van rondreizen en het ontdekken van nieuwe bestemmingen. Daarom besloot ik met mijn vriend op wereldreis te gaan! Via ons blog vertellen we over onze belevenissen en geven we tips. Ook hoop ik mensen te kunnen inspireren om – net zoals wij – gewoon de stap te zetten en te gaan doen waar je het meest gelukkig van wordt