Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Iris

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Iris heeft de eer om als eerste te worden uitgelicht. Zij vertelt over haar reizen door Afrika en Azië, haar bucketlist en wat iedereen in Barcelona zou moeten zien.

Naam: Iris
Leeftijd: 27
Woonplaats: Breda
Bezochte landen: België, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Vietnam, Namibië

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis was afgelopen zomer een rondreis door Namibië. Deze reis hebben we geboekt via FOX Verre Reizen: de 14-daagse groepsreis Weids & Wildreis Namibië. In twee weken hebben we een mooie rondreis gemaakt door dit mooie nog ongerepte land. Van de Big Five in Etosha Park tot de prachtige zandduinen in de Sossusvlei. Toerisme is hier op veel plekken ver te zoeken, net als goede wegen en bevolking, ik vond het heerlijk!

We hebben in Namibië een mooie reis gemaakt. Van de Big Five in Etosha Park tot de prachtige zandduinen in de Sossusvlei.

De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Namibië
De laatste reis van Iris ging naar Namibië - © Iris

 

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
In het voorjaar een citytrip naar Athene en in de zomer een rondreis door Costa Rica – Nicaragua. Ik hoop dat we mooi weer hebben uiteraard en veel dieren zien. Ik ben benieuwd naar de kleine gifkikkertjes, verschillende soorten apen en hoop ook luiaarden te zien. Ik wil graag een Canopy Tour doen in Costa Rica, ondanks mijn lichte hoogtevrees. Dit lijkt mij toch iets wat we niet mogen missen. In Nicaragua ben ik vooral erg benieuwd naar de zogenaamde ‘Ring of Fire’ (de vulkanen aan de Pacifische Oceaan) en natuurlijk de koloniale stad Granada.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Afrika, het is lastig uit te leggen maar de veelzijdigheid, cultuur, natuur, prachtige wildparken, rijke geschiedenis en lieve mensen heeft voor mij dit mijn favo continent gemaakt. You can leave Africa, but Africa doesn’t leave you.

 

De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Namibië
De oranje zandduinen van de Sossusvlei - © Iris

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Barcelona, dit is een heerlijke stad voor een stedentrip. Lekker eten, goed shoppen, mooie bezienswaardigheden, lekker bijkomen aan het strand. Deze stad heeft alles! Wat je zeker moet bezoeken in deze stad zijn uiteraard de trekpleisters als Las Ramblas, La Sagrada Familia, Placa Catalunya en Camp Nou. Aangezien ik een voetballiefhebber ben, vond ik als één van de hoogtepunten deze trip toch wel het meemaken van een wedstrijd van FC Barcelona. Wat ook zeker een aanrader is, is de heuvel Montjuïc. Even de drukte van de stad omzeilen. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad en tevens kun je er ook het Castell de Montjuïc bezoeken. Wij zijn met een kabelbaan deze heuvel opgegaan.

Bezoek in Barcelona zeker de trekpleisters als Las Ramblas, La Sagrada Familia, Placa Catalunya en Camp Nou

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Niet echt onontdekt, maar de treinreis die ik in Sri Lanka heb gemaakt van Nuwara Eliya naar Bandarawela. Tijdens deze rit zit je tussen de vriendelijke lokale bevolking en rijdt je dwars door het prachtige binnenland van Sri Lanka. Tip: Ga in de open deuropening zitten voor een nog beter uitzicht!

De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Sri Lanka
Het prachtige binnenland van Sri Lanka - © Iris
De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Sri Lanka
De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Sri Lanka
Het olifantenweeshuis van Pinnawala en een traditionele visser - © Iris

Mijn mooiste reis ooit was in Zuid-Afrika. Een 22 daagse reis met Johannesburg als startpunt en Kaapstad als eindpunt.

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Dit vind ik erg lastig, omdat mijn reizen niet te vergelijken zijn. Maar ik moet dan toch terugdenken aan Zuid-Afrika. Dit was een rondreis van 22 dagen met als start Johannesburg en eindpunt Kaapstad tijdens december-januari. Heel deze reis heb ik elke dag optimaal genoten. We zijn door het Krugerpark, Swaziland, Drakensbergen, Lesotho langs de kust naar Kaapstad gereisd.

Mijn tip is zeker een bezoek aan Buffelsdrift in Oudtshoorn, werkelijk een prachtige game lodge om te verblijven. We hebben Krugerpark gezien, maar het wildpark Hluhluwe vond ik zeker zo mooi. Verder hebben we een bushwalk gedaan waarbij we op 20 meter afstand van een kudde giraffen terecht kwamen, dat was één van de meest indrukwekkende momenten van deze reis.

Verder is Kaapstad uiteraard een echte aanrader met als hoogtepunten de Tafelberg, Waterfront en natuurlijk Robbeneiland.

Wat is je favoriete reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Lastige vraag, maar dan ga ik toch voor de foto van de leeuw met jong die we in Etosha Park (Namibië) hebben gezien. We stonden al erg lang te wachten tot er beweging in de leeuwen kwam, dit gebeurde na 20 minuten zoiets. De leeuw en zijn jong hebben welgeteld 30 seconden gestaan, maar daar is wel deze foto uit voort gekomen.

De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Namibië
Fantastisch! Een leeuw met zijn jong - © Iris

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Ik heb veel bijzondere dieren gezien, maar wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is toch het zien van een mannetjesleeuw met een jong. Ik vind leeuwen zulke indrukwekkende dieren, en om deze in het echt te zien van enkele meters afstand vond ik erg bijzonder.

De volgers van Reizen & Reistips: Iris - Namibië
Leeuwen zijn indrukwekkende dieren - © Iris

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Ik heb in Vietnam de Cu Chi tunnels bezocht, maar door mijn claustrofobie ben ik teruggekeerd uit de tunnels en ben ik er niet doorheen gegaan. Daar heb ik zeker wel spijt van.

Hoe bereid jij je voor op een reis?
De route van tevoren goed doornemen + alle punten die ik wil doen en zien. Verder mezelf goed inlezen in het land, de gebruiken etc.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Mijn SonyA6000 met extra lens en een reisdagboekje om de bevindingen van de dag op te schrijven. Meestal kom je zoveel dingen tegen en heb je zoveel indrukken, die wil ik niet vergeten en daarom schrijf ik ze op.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
In de top drie staan Kenia-Tanzania (Serengeti), Patagonië en Canada. Alle drie heel veelzijdig, maar de trek van de dieren in de Serengeti lijkt me heel indrukwekkend. Patagonië lijkt me adembenemend mooi met de reusachtige ijsrotsen en ook de natuur in Canada en de rust daar van het kilometers rijden en niemand tegenkomen trekt me.

Iris, bedankt voor je antwoorden en tips. Heel veel plezier alvast in Costa Rica en Nicaragua!

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...

Iris

Iris, 27 jaar, woonachtig in Breda, liefde voor fotografie, passie voor online marketing en gek op het continent Afrika.