Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Jolanda

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Het eerste interview van 2019 was met Jolanda. Haar passie voor reizen begon zo’n 10 jaar geleden. Om de drie maanden reist ze weer naar een nieuwe plek en ze heeft al heel wat mooie bestemmingen bezocht. Maandelijks schrijft ze een blog artikel voor liefdevoorreizen en binnenkort komt haar eerste product online.

Naam: Jolanda

Leeftijd: 33 jaar

Woonplaats: ’t Harde

Bezochte landen: Thailand, Turkije. Dubai, Marokko, Zuid-Afrika, Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Finland (Lapland), Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Luxemburg, Malta, Monaco, Portugal, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Engeland, Cuba, Curaçao, Amerika.

Waarheen ging je laatste reis?
Dat was naar Stockholm in November. Samen met mijn man, ouders en het gezin van mijn broer waar ook 2 lieverds van neefjes bij horen van 4 en 11. Wij sliepen op de boot MS Birger Jarl en vanuit daar konden we zo de hop on hop off boot pakken naar de andere eilanden. Stockholm heeft mij echt verrast!

Voor alle leeftijden is er wat te zien en ik ga zeker nog eens terug want er is nog zoveel meer te zien. Het ABBA museum is echt geweldig, zelfs mijn neefjes vermaakte zich daar met een dj tafel. Samen met mijn moeder stond ik in de opname studio en met het hele gezin danste we mee op de hits van ABBA. Het leukste is dat je bij elke activiteit je ticket moet scannen en later je zing en dans moves terug kan vinden op hun site. Gamla Stan mag je ook zeker niet overslaan, dat is het oude gezellige centrum van Stockholm met kleurrijke gebouwen. En als je dan toch in Stockholm bent moet je even van de zonsondergang genieten bij het Stadhuis.

Stockholm heeft me echt verrast, ik ga er zeker nog een terug. Voor alle leeftijden is er wat te zien. Het ABBA museum vond ik echt geweldig.

Jolanda - Zonsondergang Stadhuis Stockholm
Zonsondergang bij het stadhuis in Stockholm - © Jolanda

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
In Januari ga ik met mijn nicht naar Krakau en wat wij daar zeker willen doen is Auschwitz bezoeken, dat lijkt me heel indrukwekkend. Maar ook de stad moet prachtig zijn.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Dat vind ik echt een moeilijke vraag want elk continent, land of stad heeft zijn eigen mooie cultuur. Vaak roep ik na een trip hier moeten we later gaan wonen maar dat is meestal toch in de Europese landen. Heb ik nu dan toch een beetje een antwoord gegeven?

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Zou zeker Stockholm aanraden omdat er op zoveel vlakken wat te doen is, ook voor gezinnen. Maar St. Petersburg heeft mij ook echt verrast. Geweldige stad met veel geschiedenis en prachtige kleurrijke gebouwen en alles is makkelijk te lopen. De bevolking vond ik ook heel vriendelijk.

Jolanda - Rusland
Het Peterhof Park in St. Petersburg - © Jolanda

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Afgelopen September heb ik samen met mijn man een roadtrip door oost-Europa gemaakt. Ljubljana en Bratislava vind ik echt ondergewaardeerde steden. Het zijn compacte gezellige steden waar veel te doen is. Vooral de leuke beelden route in Bratislava. Echt een aanrader voor een stedentrip. Wij stonden met de camper aan de Donau waar ‘s avonds gezellige bandjes speelden en konden zo de brug oversteken naar de stad.

Ljubljana en Bratislava zijn ondergewaardeerde steden. Ik vind vooral de beelden route in Bratislava leuk. Deze stad is een echte aanrader voor een stedentrip.

Jolanda - Beeld in Bratislava
Beeld in Bratislava - © Jolanda

Ook het onbewoonde eiland Asinara vond ik prachtig. Vanuit Stintino pakte wij een taxiboot en voordat hij ons naar het eiland bracht, gingen we eerst een stukje varen voor het strand La Pelosa. Zo blauw heb ik het water nog nooit gezien, erg indrukwekkend! Op het eiland was het heel rustig m.u.u.v. de albino ezels die op het eiland liepen. Gelukkig mochten we er een paar bewonderen. Historisch is het eiland ook heel interessant omdat het eiland vroeger een gevangenis is geweest.

Jolanda -Helder blauw water bij Stintino
Helder blauw water bij Stintino - © Jolanda

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Mijn eerste reis met mijn man ging naar Lapland. We hadden een boshut gehuurd met open haard en sauna, hoe romantisch kan je het hebben. Sleeën met husky’s, icekarting, sneeuwscooter, het noorderlicht twee keer mogen zien en de kerstman ontmoet in Rovaniemi. Daarmee is een meisjesdroom in vervulling gegaan. Ook hebben we een paspoort stempel gekregen omdat we de noordpoolcirkel overgestoken zijn. Het is echt Winter Wonderland waarin je elk moment Elsa van Frozen uit de bossen verwacht.

Sleeën met husky’s, icekarting, sneeuwscooter, het noorderlicht  zien en de kerstman ontmoeten in Rovaniemi. Een meisjesdoorm is in vervulling gegaan in Lapland.

Jolanda - Winter wonderland Lapland
Winter wonderland Lapland - © Jolanda
Jolanda - Op de foto met de kerstman
Op de foto met de kerstman - © Jolanda

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Op deze foto zit ik in de jeep in het Kruger park. ’s Morgens om 6 uur werden we in het donker opgepikt (koud!) om de BIG FIVE te gaan spotten.  Helaas alleen het luipaard niet gezien maar de andere vier wel mogen spotten en zoveel meer. Dit was ook mijn eerste reis alleen waardoor deze reis ook heel bijzonder voor mij blijft.

Jolanda - Bijzondere foto van mijn eerste vakantie alleen
Een bijzondere foto van mijn eerste reis alleen - © Jolanda

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Alle dieren op mijn reizen vind ik bijzonder. Zoveel mensen om mij heen dromen ervan en ik mocht zwemmen met dolfijnen, In de woestijn van Marrakech en Dubai rijden op kamelen, een ritje met de rendieren in Lapland, Nog nooit had ik wilde albino ezels gezien en daar stonden ze op het eiland Asinar. De dieren in Zuid Afrika . Mijn droom is nog eens wilde beren in Canada te zien en koala’s in Australië.

Jolanda - Albino ezel op Asinara
Een albino ezel die we zagen op het eiland Asinar - © Jolanda

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Voorpret is waar het mee begint. Ik ga richting de boekhandel en kom met een tas vol thuis. Boeken over het land zelf en meestal probeer ik een leesboek te vinden die ook over het land gaat. Dat is altijd wel een uitdaging.  Maak meestal wel een planning zodat ik geen bezienswaardigheden oversla en snel op mijn bestemming  kan aankomen met bus, trein of taxi. Laatste dagen zien we wel wat de dag ons brengt. De koffer pak ik altijd de avond er voor in.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Eigenlijk vallen de gadgets wel mee wat ik meeneem. Mijn spiegelreflex camera, compact camera en mijn Sprocket printer neem ik mee zodat ik meteen foto bij mijn reisdagboek kan plakken.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Zoveel!!! Hoop in 2019 naar Santorini, Cappadocië, en Bali te gaan.  In 2020 naar Canada.

 

 

Een mooie start van het nieuwe jaar dankzij dit interview. Hartelijk dank voor je tips en je antwoorden Jolanda! We wensen je een heel mooi en reislustig 2019. Ben jij ook benieuwd naar de komende reizen van Jolanda? Volg haar dan op Instagram, Facebook en Twitter.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Heb jij ook al het interview met Josje gelezen? De voormalige Sovjet staten behoren tot haar favoriete landen en ze heeft reizen gemaakt naar onder meer Georgië en Oekraïne.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Jolanda

Ongeveer 10 jaar geleden begon mijn grote passie met reizen. Vaak om de drie maanden reis ik weer  naar een mooie plek. Mijn reiswereld wordt steeds groter want het blijft niet alleen bij reizen maar schrijf nu ook maandelijks een blog voor liefdevoorreizen en ben dagelijks druk op mijn social media en mijn eerste echte product van Jo_Wanderlust komt binnenkort online.

Zo help ik ook mensen om een leuke reis te vinden en tips mee te geven naar hun vakantie bestemming. Reizen is echt een groot deel van mijn leven geworden en daar ben ontzettend gelukkig mee.