Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Kirsten

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal interviewden we Kirsten van reisblog Travelaar. Ze heeft in januari 2016 samen met haar vriend een wereldreis van twee jaar gemaakt. Ze bezochten diverse landen in Azië, bleef 11 maanden in Australië en bezocht ook nog Turkije, Iran, Israël en Mexico. In totaal heeft ze al 45 landen bezocht. Een echte reisgek dus!

Naam: Kirsten

Leeftijd: 30

Woonplaats: Geen

Bezochte landen: Ik ben de tel een beetje kwijtgeraakt. Buiten Europa heb ik de onder andere de volgende landen bezocht: Mexico, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Maleisië, Singapore, Taiwan, Hong Kong, de Filipijnen, India, Nepal, Sri Lanka, Verenigde Arabische Emiraten, Iran, Israël, Australië. Daarnaast heb ik veel gezien van Europa voor onze wereldreis. Ik denk dat ik in totaal zo’n 45 landen heb bezocht.

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis was een wereldreis van ruim twee jaar. In januari 2016 ben ik samen met mijn vriend, Erick, vertrokken uit Nederland. In ruim twee jaar bezochten we diverse landen in Azië, verbleven we elf maanden in Australië waar we reisden, woonden en werkten en reisden we door Turkije, Iran, Israël en Mexico. Een reis om nooit te vergeten! De laatste bestemming van deze wereldreis was Mexico.

In Mexico hebben we drie weken een auto gehuurd waarmee we een toffe roadtrip hebben gemaakt door Yucatán. We begonnen onze reis in Cancún en bezochten verder onder andere Isla Holbox, Valladolid, Campeche, Bacalar en Tulum. Vooral Bacalar is een grote favoriet, maar ook de prachtige Maya tempels en cenotes hadden we niet willen missen. Voor wie nieuwsgierig is naar alles wat we gezien en gedaan hebben in Mexico hebben we een uitgebreid artikel geschreven over onze route door Mexico.

Samen met mijn vriend Erik maakte ik een wereldreis van ruim 2 jaar - © Kirsten

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Sinds een aantal weken zijn we weer in Nederland, maar het volgende avontuur staat inderdaad alweer op de planning. Halverwege april vertrekken we voor vijf maanden naar Italië waar we zullen gaan werken. We gaan hier naartoe met de auto en zullen onderweg verschillende stops maken in Europa.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Mijn favoriete continent is Azië met als favoriete landen Laos en Iran. Vooral Iran is zo anders dan ik me vooraf had voorgesteld. En compleet anders dan zoveel mensen denken. De mensen zijn ontzettend gastvrij en nergens zijn we zo vriendelijk ontvangen. Het voelt bijna alsof je in een andere wereld terecht komt.

Azië is mijn favoriete continent - © Kirsten

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Na Azië is Europa mijn favoriete continent en we hebben hier dan ook al veel mooie stedentrips gemaakt. En vanaf eind april gaan we eindelijk weer meer van Europa ontdekken. Steden die mij echt hebben gepakt zijn Skopje (Macedonië), Sofia (Bulgarije), Tirana (Albanië) en Vilnius (Litouwen). Stuk voor stuk bestemmingen die nog niet door iedereen bezocht worden en juist daarom zo bijzonder zijn.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Hier kan ik wel een hele lijst van maken, maar als eerst raad ik iedereen aan om naar Iran te reizen. En wel zo snel mogelijk. Iran is niet meer helemaal onbekend en we zijn heus andere toeristen tegengekomen, maar het is niet te vergelijken met andere landen. En ik denk dat dit snel zal gaan veranderen.

Helaas hebben we maar een relatief klein deel van Iran kunnen bezoeken. Tweeënhalve week voor dit enorme land is niets. Hotspots die we zeker aanraden zijn het bergdorpje Abyaneh, de middelgrote woestijnstad Varzaneh vanaf waar je binnen no-time middenin de woestijn staat en de Agha Bozorgmoskee in Kashan. Overal in Iran vind je moskeeën, maar die in Kashan is onze favoriet. Al is de Nasir al-Molk moskee in Shiraz ook prachtig!

Ik kan het iedereen aanraden om eens naar Iran te reizen - © Kirsten

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Mijn wereldreis van ruim twee jaar natuurlijk! We hebben zoveel gave dingen meegemaakt. Van een reis door Vietnam waar we in vier weken van zuid naar noord reisden op de motor tot de gaafste wildlife spotten op Maleisisch Borneo en prachtige Maya tempels bewonderen in Mexico.

Onze wereldreis hebben we vooral voorbereid door andere blogs te lezen en veel documentaires te kijken. Met name Reizen Waes en Floortje zijn grote idolen van ons. We begonnen onze wereldreis in Azië omdat we daar in 2013/2014 al eens vijf maanden waren geweest en we die reis voor ons gevoel nog niet helemaal af hadden gesloten. We wilden meer zien én Azië is budget-technisch super goed te doen. Zoveel geld hadden we nou ook weer niet gespaard, dus zo konden we des te meer zien. Naar Australië zijn we uiteindelijk gegaan omdat onze bankrekening leeg begon te raken en we nog meer van de wereld wilden zien. Met het geld dat we hebben gespaard in Australië zijn we uiteindelijk naar Bali, Myanmar, Thailand, Iran, Istanbul, Israël en Mexico gegaan. Met name Iran stond al tijden op onze wereldreis, maar om daar onze reis mee te beginnen leek ons niet perfect. Vandaar dat we hier naartoe vlogen vanaf Kuala Lumpur. En omdat we toch “in de buurt” waren besloten we ook naar Israël te reizen. Istanbul kozen we voor omdat we in december terug gingen naar Nederland om vrienden en familie te verrassen. Vanaf Istanbul konden we goedkoop naar huis vliegen én de stad trokken ons al jaren. Die keuze was snel gemaakt dus.

Na ons verrassingsbezoek in Nederland waren we van plan om voor een paar maanden door Centraal- en Zuid-Amerika te reizen, maar vanwege een ander avontuur dat op ons pad kwam (vijf maanden Italië) is het uiteindelijk enkel bij Mexico gebleven. We hebben lang getwijfeld, maar zijn toch die kant op gegaan omdat we ook graag eens een kijkje wilden nemen aan “de andere kant van de wereld”.

De mooiste reis die ik ooit heb gemaakt? Mijn wereldreis natuurlijk! - © Kirsten

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Dit vind ik echt een hele lastige vraag, want tijdens onze wereldreis hebben we ongeveer 30.000 foto’s gemaakt. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even mooi, maar er zitten wel een aantal plaatjes tussen waar ik trots op ben. Met name foto’s van mensen die we onderweg tegenkomen vind ik heel mooi. Ik vind het nog steeds lastig om foto’s te maken van vreemden, maar deze foto die ik heb gemaakt op Bali vind ik nog steeds prachtig. Deze mevrouw was heel verlegen, maar vond het tegelijkertijd super leuk dat we er waren.

Ik vind het mooi om foto's van mensen te nemen die we onderweg tegenkomen - © Kirsten

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Dieren spotten is iets waar ik zo gelukkig en blij van wordt en gelukkig heb ik al veel mooie dieren mogen bewonderen. Van kangoeroes tot neusapen, flamingo’s, wasberen, vogelspinnen, orang oetans, haaien en krokodillen.

Van dieren spotten wordt ik gelukkig. Zo zag ik bijvoorbeeld deze neusaap - © Kirsten

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Ik heb met name spijt van dingen die ik niet heb gedaan op reis en niet van dingen die ik wel heb gedaan. Zo hebben we verschillende bestemmingen overgeslagen omdat we “reismoe” waren of omdat dat budget-technisch beter uitkwam.

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Eigenlijk plan ik vooraf weinig. Ik lees me wel in en bekijk welke plekken ik graag wil bezoeken, maar that’s it. Qua overnachtingen leggen we zo weinig mogelijk vast, zodat we zoveel mogelijk vrijheid hebben. Eenmaal aangekomen op de bestemming bekijk ik wat we de komende dagen gaan doen.

Wat is jouw ultieme reislied?
Ik heb geen concreet reislied. Met name doordat ik niet naar liedjes luister, maar eigenlijk alleen maar naar Hardstyle en Hardcore sets.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Tegenwoordig nemen we eigenlijk veel te veel elektronica mee op reis. Met name doordat we zoveel mogelijk beelden willen maken voor onze blog. En voor onszelf natuurlijk. Sinds een paar maanden hebben we een drone waar we heel blij mee zijn en daarnaast natuurlijk een gewone camera en een GoPro. Ook onze bluetooth speaker gaat altijd mee voor muziek onderweg en onze laptops zodat we overal kunnen werken.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Dit vind ik altijd zo’n moeilijke vraag, want mijn bucketlist blijft groeien. Ik wil in principe iedere bestemmingen ontdekken, maar als ik een paar landen moet noemen dan zijn dat: Colombia, Chili, Marokko en Roemenië.

Mijn bucketlist blijft alsmaar groeien - © Kirsten

Wauw, wat een mooie verhalen en foto’s heeft Kirsten met ons gedeeld. Bedankt voor dit leuke interview.
Wil je meer lezen over haar reizen en haar blijven volgen? Check dan zeker haar account op Instagram, Facebook, Twitter, YouTube en natuurlijk de website van Travelaar.

 

 

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Heb jij ook al het interview met Bianca gelezen? Zij vertelt over een bijzondere ontmoeting met een kangeroe op het strand, haar reis door Nieuw-Zeeland en Australië en haar favoriete stad voor een citytrip: Valencia

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a73076bdc282_selected-products” products=”9200000075542493,9200000067181620,9200000036403928,9200000058834998,9200000077102089″ name=”reisinterview-bianca” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden - Stockholm

Gastartikel

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden

Denemarken en Zweden zijn twee prachtige Scandinavische landen die bekend staan om hun adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Een roadtrip is een geweldige manier om kennis te...

Over de auteur

Kirsten

Mijn naam ik Kirsten en samen met mijn vriend heb ik de reisblog Travelaar opgericht in 2014. Sinds januari 2016 zijn wij op wereldreis. Genoeg reisverhalen te vertellen en genoeg reistips om te delen met andere (toekomstige) reizigers dus.