Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Loek

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal hadden we een interview met Loek. Momenteel is hij al enkele maanden aan het reizen door Australië. Hij neemt ons mee tijdens zijn Down Under reis.

Naam: Loek de Vroomen

Leeftijd: 29 jaar

Woonplaats: Perth

Bezochte landen: Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Polen, Hongarije, Engeland, Griekenland, Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Portugal, Italië, Denemarken, Zuid-Afrika, China en Australië.

Waarheen ging je laatste reis?
Australië, waar ik nog steeds ben. Gestart in Hong Kong, vervolgens naar Sydney gevlogen, met de Greyhound bus in 5 weken de gehele oostkust van Australië gezien (trips gedaan als Fraser Island, Whitsunday’s, Daintree Rainforrest en gedoken bij het Great Barrier Reef), naar Brisbane gevlogen en daar 2 maanden gewerkt en gewoond, naar Melbourne gevlogen, 5 weken gewoond, gewerkt en de Great Ocean Road incl. Kangooroo Island gedaan per camper en nu in Perth voor 4 maanden, wonen, werken en wat reizen langs de westkust van Australië. Ik verbleef het grootste gedeelte van mijn tijd in hostels, daarnaast in een gedeeld appartement. De trips die ik heb gemaakt zijn een absolute must aan de oostkust van Australië. Ook de kleinere en minder bekende eilanden zijn aanraders om te bezoeken aan deze zelfde oostkust.

Momenteel ben ik in Australië. De afgelopen maanden heb ik op verschillende locaties in het land gewoond en gewerkt. De oostkust van Auustralië is een echt aanrader, inclusief de kleinere en minder bekende eilanden.

De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Hong Kong - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Hong Kong - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Ngong Ping in Hong Kong © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Het uitzicht vanaf Sky 100 - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Kangeroe - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Kings Park and Botanic Garden - © Loek

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Ja, in mei ga ik naar Thailand, ik wil een X aantal maanden in Azië rondreizen alvorens ik terugkeer naar Nederland.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Australië, de mensen zijn ontzettend vriendelijk, behulpzaam en netjes, alles is hier goed geregeld, al het eten van over de hele wereld is hier verkrijgbaar, het land is met zijn rijke flora en fauna fantastisch en je kunt ook Nieuw-Zeeland meteen meepakken.

De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Whitsundayeilanden aan de oostkust van Australië - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Zonsondergang bij de Whitsundayeilanden - © Loek

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Porto, deze stad ligt op zo’n korte vliegduur van Nederland en heeft zoveel te bieden. Prachtige oude gebouwen, bruggen, kerken, een goed klimaat, aan het water en met tientallen porthuizen. Het is er ook nog eens goedkoop. Bezoek één van de Porthuizen aan de rivier. Hier kun je niet alleen de honderden portvaten zien, maar ook nog eens verschillende Port proeven. Maak een wandeling over de hoge Dom Luis I-brug met uitzicht over de stad en de rivier. De beroemde Livrraria bibliotheek is ook een bezoekje waard. Hier vond JK Roling haar inspiratie voor haar Harry potter boeken. En wat ik ook kan aanraden is een trip in de oude tram naar de kust. Hier kun je de hoge golven op de rotsen zien slaan.

Voor een stedentrip kan ik Porto aanraden. De stad ligt op een korte vliegduur van Nederland en heeft heel wat te bieden.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Ik zou zeker de Azoren willen aanbevelen, een stukje Europa wat nog niet zo toeristisch is en waarbij je niet meer het gevoel hebt in Europa te zijn. Watervallen, dolfijnen, walvissen, natuurlijke warme waterbronnen, prachtige nationale parken, hiketochten, uitzichtpunten, een blauw en groen meer, een spookhotel, lekker eten en drinken, en alles goed geprijsd.

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Dat is mijn reis nu in Australië, een jaar lang backpacken, met een working-holiday visum, nieuwe mensen ontmoeten, de andere kant van de wereld zien, de grote verschillen tussen noord-, oost-, zuid-, en westkust. De ruige natuur en de mooie en gevaarlijke dieren. Het land is ontzettend mooi, en daarnaast heel veilig. Ook duur, maar de salarissen liggen daarentegen ook hoger dan in Nederland. Het is een heel gemakkelijk land om in rond te reizen, behulpzame mensen en alles goed aangegeven. Ik ben geweest in Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. Heb trips gemaakt naar Whitsunday’s, Fraser Island, Daintree Rainforest en heb bij Great Barrier Reef scubadiving gedaan.

De mooiste reis die ik heb gemaakt is mijn huidige trip in Australië. Het land is divers en ontzettend mooi en daarnaast heel veilig.

De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Admirals Arch, Kangaroo Island - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Remarkable Rocks, Kangaroo Island - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Natural Bridge, Springbrook National Park - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
De Three Sisters in de Blue Mountains - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Brighton Beach - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Scuba diving in Great Barrier Reef - © Loek

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Mijn favoriete foto is zo’n acht maanden geleden genomen, de eerste selfie op mijn reis. Ik sta op de ‘Peak’ in Hong Kong, de start van mijn grote reis, eerst in China, dan door Australië. Ik weet nog goed hoe ik me voelde op deze foto; ontzettend gelukkig en dankbaar dat ik dit mee mag en mee ga maken. Na een flinke klim naar de top in de warmte. Een geweldig uitzicht en mijn eerste keer in Azië. Ik kon alleen maar met een glimlach op mijn gezicht rondlopen!

De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Mijn favoriete foto in Hong Kong - © Loek

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Ik heb in Zuid-Afrika wilde dieren gezien die ik enkel van de dierentuin kende (leeuwen, giraffen, olifanten, neushoorns en jachtluipaarden. In Australië heb ik dieren in het wild gezien als slangen, krokodillen, kangoeroes, haaien, en koala’s. De meest bijzondere dieren die ik zag zijn de glow worm en de Quokka.

De reden dat de glow worm zo bijzonder is, is dat deze enkel te zien is in Australië en Nieuw-Zeeland, nergens anders ter wereld. De quokka is zo bijzonder, omdat deze kleinste kangoeroesoort enkel voorkomt op een klein stukje vasteland van Australië en verder alleen op Rottnest Island, aan de westkust. Op dit eiland zag ik ze en het grappige is dat het lijkt alsof deze dieren altijd lachen en ze stil blijven zitten als je een selfie met ze maakt.

De volgers van Reizen & Reistips - Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Dieren in het Daintree Rainforest - © Loek
De volgers van Reizen & Reistips - Loek
Glow worm - © Loek

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
In Zuid-Afrika heb ik spijt van het feit dat ik geen skydive heb gedaan en niet in een kooi heb gezeten tussen de witte haaien op zee. De skydive vond ik toen te duur en de trip met de kooi tussen de haaien ging niet door i.v.m. weersomstandigheden. Ik heb het toen maar zo gelaten, maar heb na 4 jaar toch een beetje spijt!

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Wanneer ik op reis ga, koop ik vrijwel altijd een ANWB boekje van de stad / streek / het land waar ik naartoe ga. Ik vind de voorpret altijd al leuk en het naar de reis toeleven evenzeer. Ik lees me in over het land en de streek uit het boekje en op internet en zoek regelmatig blogs hierover. Ik bepaal de route enkel aan de hand van wat ik interessant en aantrekkelijk vind. Ik bedenk me wat voor soort reis ik wil maken, meestal is dit een actieve met veel bezienswaardigheden en maak van daaruit mijn plan. Ik ben meestal niet zo van ik ga ergens heen en zie het daar wel, al helpt ter plaatse TripAdvisor ook heel goed!

Wat is jouw ultieme reislied?
Zonder hier over na te denken, kan ik direct zeggen: Long Nights van Eddie Vedder. Naast de clip met intro van de geweldige film Into the Wild, is het een prachtig nummer. Echt een nummer dat je aan het denken zet, een nummer dat je raakt en een nummer dat fantastisch is om te luisteren tijdens het reizen.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Eigenlijk ben ik niet erg van de gadgets en apparatuur, ik vind de ervaring veel belangrijker en de dingen met eigen ogen zien. Het enige wat ik altijd bij me heb, zijn oortjes om muziek te luisteren en mijn mobiele telefoon voor Google Maps, TripAdvisor en om contact met vrienden en familie te onderhouden.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Zuid-Amerika staat bovenaan mijn bucketlist. Ik zou super graag een tijd rondreizen / backpacken door landen als Argentinië, Brazilië, Peru en Chili. De reden hiervan is dat ik nog nooit iets van dit werelddeel heb gezien, dat ik mensen die ik ontmoet heb uit Zuid-Amerika heel vriendelijk en tof vind en dat deze landen zo ontzettend mooi moeten zijn.

*****

Wat moet het heerlijk zijn om te werken en reizen aan de andere kant van de wereld! Wie wil dit nou niet? Vind jij het avontuur van Loek ook prachtig en wil je hem blijven volgen gedurende zijn trip? Volg Loek dan op Instagram, Facebook en natuurlijk zijn eigen website.

Zelf een interview afleggen?

  • Mail ons: info@reizen-en-reistips.nl

Heb jij ook al het interview met Jolanda gelezen? Om de drie maanden reist ze weer naar een nieuwe plek en ze heeft al heel wat mooie bestemmingen bezocht.

Over de auteur
Over de auteur

Ik ben Loek, 29 jaar oud en ik heb besloten mijn droom waar te maken: meer dan een jaar lang rondreizen. Hiervoor heb ik mijn baan opgezegd als casemanager, heb ik mijn huis verhuurd, auto opgeschort, alles rondom verzekeringen e.d. geregeld en mijn tickets geboekt! De beste keuze ooit, ik geniet van iedere dag, ik vind het super leuk om te (blijven) bloggen voor websites en om mijn eigen website www.europareiziger.nl op te starten!

Interessante artikelen voor dit bericht