Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Mechteld

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Tijdens mijn reis door Slovenië leerde ik Mechteld kennen. Ze is eigenaar van TheHike.nl, een online outdoor magazine. Tijdens onze trip vertelde ze me over enkele reizen die ze had gemaakt. Ik ben blij dat ze tijd heeft gevonden om voor Reizen & Reistips enkele vragen te beantwoorden.

Naam: Mechteld

Leeftijd: 31

Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch

Bezochte landen: België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Italië, Spanje, Griekenland, Israël, Jordanië, Finland, Engeland, Hongarije, Tsjechië, Litouwen, Rusland, Canada, Noord-Amerika, Guatemala, Costa Rica, Peru, Tanzania … en dan vergeet ik er vast nog een paar

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis ging naar Slovenië. In een paar dagen tijd heb ik zoveel mogelijk van het land proberen te zien. Ik ben begonnen in Krsko, ben daarna doorgereisd naar het Triglav National Park en heb de reis afgesloten in Ljubjana. Ik ging er vooral op zoek naar de beste outdoor bestemmingen. De meeste mensen kennen het meer van Bled. Een prachtige plek, waar je een perfect zonsopkomst kunt bewonderen. Maar nog mooier vind ik de Bohinj vallei. Je kunt daar ook een toffe hike doen. Naar de Mostnica Gorge en Slap Voje. Verder is de Soca rivier heaven on earth voor de echte watersportliefhebbers onder ons. De rivier is fel blauw en stroomt heel hard. Perfect voor kajakken en raften. In de omgeving van Bovec en Kobarid vind je dan ook heel veel jonge mensen die voor het outdoor avontuur komen.

De meeste mensen kennen het meer van Bled. Een prachtige plek, waar je een perfect zonsopkomst kunt bewonderen. Maar nog mooier vind ik de Bohinj vallei.

Mechteld - Lake Bohinj - Slovenié
Lake Bohinj in Slovenië, mijn laatste reis - © Mechteld

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
In juli ga ik op culinaire huttentocht in Ischgl. De culinaire huttentocht heet officieel ‘Culinaire Jacobsweg’ en wordt gehouden in Paznaun, Tirol. 5 sterrenchefs gaan een gerecht creëren. Ieder doet dat in een eigen hut. De bekende Oostenrijkse chef Eckart Witzigmann, uitgeroepen tot ‘Chef van de Eeuw’ opent het event op 7 juli. En daar ga ik bij zijn. Super leuk! Helemaal leuk is dat je de gerechten nog het hele seizoen kunt proeven in de 5 hutten in het Paznaundal.

Mechteld - Hiken in Oostenrijk
Hiken in Oostenrijk, in juni ga ik weer naar dit land - © Mechteld

Wat is je favoriete continent (of land)?
Amerika! De nationale parken in o.a. Utah zijn zo fenomenaal. De uitgestrekte vlaktes, rode kleur en bijzondere gesteenten. Dat moet je zien! Ook de Grand Canyon mag je natuurlijk niet overslaan. Als echte outdoor liefhebber is Yosemite ook een must-see. Yosemite is het walhalla voor klimmers en hikers. Om in de stemming te komen, kun je de film Free Solo bekijken. Zweethandjes gegarandeerd.

Amerika is dus favoriet. Maar daarnaast ben ik ook groot fan van Europa. Veel mensen vergeten dat er dichtbij huis zoveel moois te zien en te beleven is. Op een paar uur rijden van Nederland vind je bijvoorbeeld de Alpen. Super mooi! Een walhalla voor outdoor liefhebbers.

Als echte outdoor liefhebber is Yosemite ook een must-see. Yosemite is het walhalla voor klimmers en hikers.

Mechteld - Arches National Park - USA
Mechteld - Bryce Canyon National Park - USA
Amerika is mijn favoriet. De National Parks van Utah zijn fenomenaal - © Mechteld

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Parijs. Daar heb ik jaren geleden een aantal maanden gewoond. Daardoor heeft die stad een speciaal plekje in mijn hart. Maar wist je dat je in Parijs een toffe urban hike kunt maken?! Je loopt dan van oost naar west, waarbij je grotendeels door het groen loopt en ondertussen een hoop highlights van de stad kunt bezichtigen.

Mechteld - Parijs
Als je in Parijs bent, doe dan zeker de urban hike - © Mechteld

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Mijn favoriete arrondisement in Parijs is het 19e. Gelegen in het Noord-Oosten van Parijs. Hier vind je het Canal St. Martin en Parc Buttes Chaumont. Vooral in de zomer is op deze plekken veel (local) leven te vinden. Is het winter en wil je schuilen voor de regen, dan zijn de catacomben een aanrader. Wat veel mensen niet weten is dat er onder Parijs een 290km lang netwerk aan ondergrondse tunnels ligt dat ooit werd gebruikt als begraafplaats. Tegenwoordig kun je er doorheen lopen en is het een soort museum.

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
De mooiste reis was Amerika. Het meest bijzondere land waar ik ooit ben geweest is Israël. De meest speciale reis was de hike naar de top van de Kilimanjaro. Die laatste reis is van grote invloed geweest op The Hike en op een aantal andere momenten in mijn leven. Je kunt er alles over lezen op The Hike.

Mechteld - Kilimanjaro
Mechteld - Kilimanjaro
Mechteld - Kilimanjaro
Mechteld - Kilimanjaro
De meest speciale reis bracht me naar de top van de Kilimanjaro - © Mechteld

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Oef.. ik heb heel veel favoriete foto’s. Vooral de foto’s tijdens zonsopkomst of zonsondergang zijn mijn favorieten. Dan is het licht het mooiste, maar het is ook het moment dat je tot nadenken zet. Even stilstaan en genieten van de rust. Reflecteren op wat is geweest of juist op wat nog komen gaat. De foto tijdens de zonsopkomst in Bled is misschien wel het meest speciaal. Die is gemaakt tijdens mijn 3 maanden durende huwelijksreis. Ik heb toen samen met mijn man en hond door Europa gereisd. Dat deden we in een Landrover Defender met een tent op het dak. Dat was toch wel het ultieme gevoel van vrijheid. Samen met mijn favoriete mannen 🙂

Ik hou van foto’s van de zonsopkomst of zonsondergang. Even stilstaan en genieten van de rust. Reflecteren op wat is geweest of juist op wat nog komen gaat.

Mechteld - Sunrise in Bled
Mijn lievelingsfoto van de zonsondergang in Bled - © Mechteld

Welk bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
In de Franse Alpen heb ik tijdens een hike eens een kudde steenbokken gezien. We zaten rustig te lunchen bij een bergpas waar we net naartoe waren gehiked. Toen we opstonden om verder te gaan en achterom keken, zagen we opeens de kudde steenbokken op een paar meter afstand voorbij lopen. Toen voelde het echt alsof we alleen op de wereld waren, want anders waren die steenbokken nooit zo dichtbij gekomen. Heel gaaf!

Mechteld - Steenbokken in Frankrijk
Een kudde steenbokken in de Franse Alpen - © Mechteld

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
In Amerika zijn we te snel aan Zion voorbijgegaan. We hebben een rondje over the rim gedaan, maar geen hike in het park, omdat we daar geen tijd voor hadden. Achteraf had ik zo graag de hike naar Angels Landing gedaan en ook die door The Narrows.

Hoe bereid jij je voor op een reis?
De bestemming kies ik op gevoel of omdat iemand anders erover heeft verteld. Voorbereiden doe ik meestal pas een paar dagen van tevoren. Dan zoek ik online naar mooie plakken en aanraders en stippel ik de route een beetje uit.

Mechteld
Mechteld - Europa
Ik kies mijn bestemming op gevoel of als iemand anders erover heeft verteld - © Mechteld

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Mijn fotocamera (Sony a6000) en telefoon, zodat ik mooie foto’s kan maken.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Dat zijn er meerdere: Alaska, Amerika (voor Zion en Yellowstone National Park), Faeröer eilanden, IJsland, Lapland (voor het Noorderlicht), Portugal, Pyreneeën, en ga zo maar door.

Mechteld
Bedankt voor het interview! - © Mechteld

*****

Mechteld, hartstikke bedankt voor je antwoorden en je prachtige foto’s! Iedere outdoor liefhebber moet zeker TheHike.nl gaan volgen. Je kunt The Hike ook volgen op Instagram en Facebook.

 

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Meer reisinterviews lezen? Vorige maand konden we Anika interviewen. Ze vertelt onder meer over haar laatste reis in het Midden-Oosten, vertelt ze waarom wij naar Roemenië zouden moeten gaan en waarom de reis naar Namibië haar mooiste reis was.

Over de auteur
Over de auteur

Mechteld

Ik ben Mechteld Paul-Van Wezel, 31 jaar en sinds een kleine drie jaar eigenaar van TheHike.nl, een online outdoor magazine. Op The Hike vind je mooie content over hiken en andere outdoor activiteiten, gear, food, stay en meer. Ik word gelukkig van de zon, op avontuur in de natuur, paradijselijke vakanties, een Vieux-cola bij de open haard, skiën over poederverse sneeuw en dat soort dingen.

Interessante artikelen voor dit bericht