Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Michelle

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Het laatste interview van 2019 is met Michelle. Zij is de eigenaar van Wereldmatch en helpt mensen met het uitstippelen van hun ideale reis. Maar natuurlijk verkent ze zelf ook de wereld, want ze is gek van reizen, culturen en de wereld. 

Naam: Michelle
Leeftijd: 27
Woonplaats: Leiden
Bezochte landen: Dat is inmiddels best een mooi lijstje: Vietnam, Myanmar, Thailand, Singapore, Brazilië, Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Uruguay, Guatemala, Mexico, Canada, Spanje, Gibraltar, Portugal, Bosnië en Herzegovina, Italië, Frankrijk, België, Duitsland, Noorwegen, Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk, Engeland, Ierland – dat zijn ze denk wel bijna allemaal.

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis was op cruise naar de Noorse Fjorden. Niet mijn typische manier van reizen maar mijn vriend werkt in de cruisebranche en ik mocht tegen een gereduceerd tarief mee dus die kans greep ik. Cruisen zal niet snel mijn manier van rondreizen worden maar door de Noorse Fjorden varen was prachtig en een ervaring op zich!

Michelle - cruiseschip in de verte tussen de fjorden
Cruiseschip in de verte tussen de fjorden - © Michelle

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Ja zeker! Op 31 januari 2020 vlieg ik voor dik een maand naar Sri Lanka. Zo benieuwd naar dit diverse land. Een safari, kookcursus, een bezoek aan een theeplantage en het maken van één van de mooiste treinreizen ter wereld staan absoluut op de planning verder moet ik er eigenlijk nog goed induiken.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Hoewel ik Azië fantastisch vind en (helaas) het continent Afrika en Oceanië nog niet heb bezocht ligt mijn hart absoluut bij Zuid-Amerika. Ik heb vijf maanden mogen rondreizen door dit continent in 2016 en wat een prachtige diverse mooie landen. De mensen zijn fantastisch, het is er kleurrijk, de natuur is te bizar voor woorden en ik hou van de Latijnse mentaliteit. Ik heb nog lang niet alles gezien van dit continent maar toen ik afgelopen jaar voor het eerst in Guatemala was (trek ik ook gewoon bij het continent Zuid-Amerika / Latijns-Amerika) voelde het als thuiskomen.

Mijn hart ligt bij Zuid-Amerika. De mensen zijn fantastisch, het is er kleurrijk, de natuur is te bizar voor woorden en ik hou van de Latijnse mentaliteit.

Michelle - Zoutvlakte in Bolivia
Zoutvlakte in Bolivia - © Michelle

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
Ik ben verliefd op Valencia. Dit is echt mijn ultieme Europese stad voor zowel een citytrip als een zonvakantie. Je hebt het culturele centrum, té lekker eten en daarnaast ook het strand. Hoewel het de afgelopen jaren populairder en drukker is geworden op het gebied van toeristen blijft het authentiek en gezellig. Bewonder Ciutat de les Arts i les Ciències, mijn favoriete plek in de stad of slenter door de vele leuke straatjes rond Mercado central. Eet de lekkerste paëlla aan het strand en beklim toren El Micalet toren voor een mooi uitzicht over de stad.

Ik ben verliefd op Valencia. Dit is echt mijn ultieme Europese stad voor zowel een citytrip als een zonvakantie.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
In februari ben ik naar Guatemala geweest. Hoewel dit land niet onbekend is voor toeristen staat de stad Quetzaltenango niet vaak op de planning. In de stad zijn veel taalscholen te vinden en is een ideale uitvalsbasis voor het leren van de Spaanse taal. In de stad hangt een prettige en gemoedelijke sfeer. Het is een fijne stad om een paar dagen door te brengen, ook als je geen Spaans wilt leren. In de prachtige omgeving is genoeg te doen. Een tof uitstapje was met de lokale chickenbus naar de markt San Francisco el Elto. Een authentieke lokale ervaring waarbij je je ogen uitkijkt. Het dorpje veranderd in een mega markt waar je echt alles kunt vinden inclusief dieren op de veemarkt.

Michelle - Markt in San Francisco El Alto
Markt in San Francisco El Alto - © Michelle

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Alle reizen die ik heb gemaakt hebben wel iets bijzonders en had ik nooit willen missen. Maar de mooiste reis was dan toch wel de 5 maanden door Zuid-Amerika. Een diploma op zak, gespaard geld, een vliegticket en met een klein basis plan dit prachtige continent ontdekken. Een avontuur dat altijd bij mij blijft en de beste beslissing ooit na het afstuderen.

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Ik heb zoveel favoriete foto’s en bijzondere verhalen daarbij. Maar deze foto geeft mij keer op keer een magisch gevoel. De foto is genomen in Bagan, Myanmar. Een bijzondere plek met vele honderden tempels. Het was net na zonsopgang die mijn vriend en ik hadden gekeken vanaf een tempel. We besloten daarna nog een rondje te rijden op de elektrische scooter door de tempelvelden en zo kwam dit plaatje ineens tevoorschijn. De locals die op weg zijn naar hun werk of de markt terwijl de luchtballonnen met toeristen nog over de tempels vlogen. Het vormden dit magische plaatje.

Bagan is een bijzondere plek met vele honderden tempels. Samen met mijn vriend hebben we vanaf een tempel de zonsopgang bekeken.

Michelle - Tempel in Bagan
Tempel in Bagan - © Michelle

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Ik vond het enorm bijzonder om de roze rivierdolfijn te zien in de pampas van Bolivia. We werden er direct door begroet op het moment dat we het bootje in wilde stappen. Daarnaast was het super leuk om doodshoofdaapjes eens niet in een dierentuin te zien maar naast je accommodatie midden in de pampas. Hetzelfde geldt voor overvliegende ara’s. Maar ook de toekan in de jungle bezorgden mijn kippenvel, wat een mooie vogel. En pinguïns zijn ook fantastisch in het wild!

Michelle - Doodshoofdaapje in de Boliviaanse Pampas
Doodshoofdaapje in Pampas Bolivia - © Michelle

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Spijt heb ik eigenlijk nooit gehad want uiteindelijk was iedere keuze die ik op reis heb gemaakt het meer dan waard. Ik ben dan ook volledig voor het motto: “Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.” Natuurlijk zijn er wel eens teleurstellingen geweest op reis. Dat ene meer dat in het echt toch niet zo blauw leek als op de foto of de georganiseerde tour dat vol zat met 60-plussers die een rondje om de bus al genoeg vonden waardoor je iedere keer werd teruggefloten omdat de bus alweer wilde vertrekken. Maar soms lopen dingen zoals ze lopen en kun je er achteraf ook wel weer mega om lachen.

“Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.”

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Ik bereid me voornamelijk voor door blogs te lezen en een reisgids door te bladeren. Ik schrijf de plekken op die ik heel graag zou willen bezoeken en aan de hand daarvan probeer ik een globale route uit te stippelen. Afhankelijk van de duur van de reis leg ik wel of niet al wat dingen vast. Ik vind het heerlijk om mij helemaal te verdiepen in een land. Graag zoek ik van te voren op wat de leukste lokale plekjes zijn, orde lekkerste lokale gerechten die ik zeker moet proberen en afwisselende activiteiten die zeker op de to-do lijst moeten komen te staan.

Wat is jouw ultieme reislied?
Ik heb niet één specifiek nummer. Ik ben gek op Spaanse muziek en die muziek zorgt er meer dan vaak voor dat ik direct weer op reis wil!

Michelle - Argentijnse dans in Patagonië, op de achtergrond de berg Fitz Roy
Argentijnse dans in Patagonië, op de achtergrond de berg Fitz Roy - © Michelle

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Ik ga niet op reis zonder een camera. Omdat mijn eigen camera is verouderd leen ik nu meer dan graag de spiegelreflex Sony Alpha A68 camera met twee diverse lenzen van mijn moedersvriend. Maar ik ben mij aan het oriënteren naar een systeemcamera in verband het gewicht. Daarnaast gaat er vaak een kleine laptop mee, Asus Eeebook X205TA om wat werk te kunnen doen, te schrijven of research te doen. Verder zit er altijd een stekkerblok in de tas om alle apparatuur op te kunnen laten. En vergeet ik ook geen notitieboekje mee te nemen.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Er staan nog enorm veel bestemmingen op mijn lijstje. Zo zou ik graag naar het Afrikaanse continent gaan voor de landschappen en het wildlife. Maar ook Japan voor de cultuur en het eten, Colombia en Costa Rica lijken mij fantastisch!

Michelle - Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia
Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia - © Michelle

***

Bedankt voor het delen van al jouw reistips Michelle. Leuk om te lezen dat jij ook bent geweest op sommige plekken waar wij ons hart hebben verloren. Door al je eigen ervaringen kun jij andere mensen natuurlijk ook weer helpen.

Heb jij zelf geen tijd of geen zin om een prachtige reis uit te stippelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Wereldmatch of volg haar op Facebook en Instagram. Wellicht kan Michelle je in de toekomst helpen?

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn op zoek naar nieuwe interviews voor het nieuwe jaar. Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Nog meer interviews lezen? Vorige maand plaatsten we het interview van Yvonne die samen met haar man en twee dochters de wereld ontdekt.

Over de auteur
Over de auteur

Michelle

Ik ben Michelle en gek van reizen, culturen en de wereld. Met Wereldmatch wil ik mensen inspireren om zelf op reis te gaan en informeer ik over praktische reiszaken. Daarnaast help ik mensen met het uitstippelen van hun ideale reis. Ik vorm een uitgebreid reisplan en geef daarbij stap voor stap instructies hoe zij deze reis zelf kunnen boeken. Ik ben er voor de mensen die geen zin of tijd hebben om hun reis uit te zoeken, die gefrustreerd raken van alle keuzes en niet weten waar ze moeten beginnen met het plannen van hun reis.

Interessante artikelen voor dit bericht