Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Soraya Pattiruhu

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Soraya Pattiruhu heeft de eer om het eerste interview van 2020 af te leggen. Soraya leerde haar vriend kennen in Peru en samen trekken ze de wereld over. Ze is een online travel agency gestart en wil ik de toekomst yogalessen over de gehele wereld geven.

Naam: Soraya Pattiruhu

Leeftijd: 20

Woonplaats: Hoofddorp

Bezochte landen: Zuid-Afrika, Indonesië, Thailand, Panama, Vietnam, Verenigde Staten, Costa Rica, Nicaragua, Ecuador, Colombia, Peru, Chili, Bolivia, Filepijnen, Singapore, Mexico, & Dubai

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis was gepland naar Peru, maar omdat ik na twee weken ziek werd in de bergen, besloot ik op het vliegtuig naar San Francisco (VS) te stappen om bij mijn vriend te verblijven. We zijn samen nog twee weken naar Mexico gegaan. We hebben een kleine rondreis gemaakt van Mexico Stad naar Cancun & Tulum. Mexico is een prachtig land, met hele open en spontane mensen. Het mooiste wat we hebben gedaan was zwemmen in de Cenotes in Tulum. Dit zijn natuurlijke meren in ondergrondse grotten. Het blauwe water glinsterde prachtig. Ik had nog nooit zoiets gezien.

Soraya Pattiruhu - Zwemmen in een cenote in Mexico
In Tulum hebben we gezwommen in cenotes - © Soraya
Soraya Pattiruhu - Mexico
Beach life in Mexico - © Soraya

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Natuurlijk! Vanaf maart ga ik drie maanden in Portland (VS) wonen. Ik ga daar mijn yoga teaching certificaat halen en de stad verkennen. En natuurlijk bij mijn vriend zijn! Tijdens reizen heb ik mijn vriend ontmoet en ben ik erachter gekomen dat ik van reizen mijn leven wil maken. Daarom ben ik een online Travel Agency gestart en ga ik mijn yoga teaching certificaat halen zodat ik ook wereldwijd yogales kan geven.

Reisinterview: Soraya Pattiruhu
Ik wil wereldwijd yogalessen gaan geven - © Soraya

Wat is je favoriete continent (of land)?
Centraal Amerika! Ik ben gek op Amerika (Noord, Midden & Zuid), maar vind Centraal Amerika iets magisch hebben: eigenlijk zijn het allemaal eilanden waarvan een groot gedeelte aan elkaar vastgeplakt zit. Ik vind Centraal Amerika iets magisch hebben omdat het de island vibe heeft die ik van huis uit heb meegekregen, maar ook de Latijns-Amerikaanse cultuur heeft. Ik heb altijd interesse gehad in de Latijns-Amerikaanse cultuur. Ik ben zelf met de Indonesische/Molukse cultuur opgegroeid dus het is heel bijzonder om aan de hele andere kant van de wereld overeenkomsten te zien tussen de cultuur in Centraal Amerika en Indonesië/de Molukken.

Soraya Pattiruhu - Chili
Soraya Pattiruhu - Backpacken
Ik heb altijd interesse gehad in de Latijns-Amerikaanse cultuur - © Soraya

Welke stad kan jij aanbevelen voor een citytrip?
San Francisco! Mijn favoriete stad. Het heeft de natuur en het stadsleven. Ik raad je aan naar de Lands’ End Lookout te gaan. Je kunt het hele park bewandelen, de dolfijnen & de Golden Gate Bridge bewonderen tijdens de hike, maar je kunt ook richting de Golden Gate Park gaan en de Nederlandse windmolen bewonderen.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Minca, een klein dorpje in de bergen in Noord-Colombia. De mooiste zonsondergangen heb ik hier gezien. Als je van natuur & avontuur houd: ga naar Minca! Het is een hele rit om er te komen, maar het is het waard. Je wordt omringt door de lokale koffieplantages, onaangetast natuur en de rust die je niet in een stad kan vinden.

Soraya Pattiruhu - Salar de Uyuni in Bolivia
Soraya Pattiruhu - Salar de Uyuni in Bolivia
De Salar de Uyuni in Bolivia - © Soraya

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Mijn eerste soloreis door Centraal & Zuid-Amerika. Toen ik achttien was ben ik zonder een woord Spaans deze kant opgegaan. In die vier maanden heb ik prachtige natuurverschijnsels mogen bewonderen en een woordje Spaans bijgeleerd. Ik sliep in hostels en reisde van land tot land met de bus. Tijdens kerst in Peru heb ik mijn vriend ontmoet. We deden beiden mee aan de Machu Picchu Trek. Ik raad iedereen aan de natuur in te gaan in Zuid-Amerika en een woordje Spaans te leren. Toen ik eenmaal Spaans sprak, kreeg ik een veel beter beeld van het continent.

Soraya Pattiruhu - Peru
De zandduinen in Peru - © Soraya

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Je ziet mijn vriend en ik op de Machu Picchu. Twee jaar geleden is deze foto genomen. We kenden elkaar pas drie dagen maar het voelde veilig en vertrouwd aan. Na deze foto moesten we afscheid nemen. We hadden geen idee of we elkaar nog zouden zien. Hij is Peruaans en woont in Amerika. Twee jaar verder reizen we nu de wereld over om bij elkaar te kunnen zijn. Ik denk altijd maar: what are the odds? We ontmoetten elkaar in de bergen van Peru en komen van andere werelddelen. Dat ik tijdens mijn droomreis de liefde van mijn leven heb ontmoet, is iets heel speciaals.

Soraya Pattiruhu - Machu Picchu
Mijn vriend en ik op de Machu Picchu - © Soraya

Welke bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Een Anaconda! Nog geen tien centimeter van mij verwijderd. Ik was doodsbang om per ongeluk op hem te stappen.

Heb jij ooit ergens spijt van gehad op reis?
Nee, reizen heeft me laten inzien dat alles gebeurt met een reden. Iedere ontmoeting, iedere mooie dag en iedere dag dat je baalt. Als ik me wel eens alleen voelde tijdens reizen, wist ik dat ik in de toekomst weer mensen zou ontmoeten. En dat gebeurde dan ook!

Soraya Pattiruhu - Met vrienden
Als ik me wel eens alleen voelde tijdens reizen, wist ik dat ik in de toekomst weer mensen zou ontmoeten - © Soraya

Hoe bereid jij je voor op een reis?
Ik kies een land uit en that’s it! Ik laat mezelf graag meevoeren door de reis en mijn gevoel. Als ik het gevoel heb dat ik naar een stad wil, dan zoek ik dat daar en op dat moment uit en als ik het gevoel heb dat ik de natuur in wil, dan doe ik dat ook daar en op dat moment.

Wat is jouw ultieme reislied?
Criminal
Het heeft niets met reizen te maken, maar mijn reisvrienden zeiden altijd dat ik een Criminal ben voor het durven reizen in me eentje.

Welke gadgets en apparatuur neem jij altijd mee op reis?
Een kleine speaker voor mijn telefoon. Ik vind het fijn om mijn eigen muziek op te kunnen zetten als ik bijvoorbeeld in een privékamer zit. Dan voel ik me direct thuis! En het is heel handig om bij je te hebben met een groep (nieuwe) reisvrienden.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
India. Ik wilde eigenlijk als eerste hier naartoe reizen, maar toen besloot ik toch voor Zuid Amerika te kiezen. De verhalen die ik van reizigers hoor over dit land spreken me heel erg aan. Ik krijg vaak te horen dat het een hele andere wereld is. En die moet ik nog zelf ontdekken natuurlijk!

***

Hartelijk dank voor je antwoorden, Soraya. Wat bijzonder om te lezen dat je je vriend hebt leren kennen tijdens het reizen en dat jullie samen de wereld verkennen. Uiteraard wensen we jullie een reislustig jaar en heel veel succes met het behalen van je Yoga Teaching certificaat.

Wil jij Soraya blijven volgen? Check dan haar Instagram account. Ook kun je haar Travel Agency volgen op Facebook.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn op zoek naar nieuwe interviews voor het nieuwe jaar. Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Nog meer interviews lezen? Het laatste interview van 2019 was met Michelle, eigenaar van Wereldmatch.

Over de auteur
Over de auteur

Soroya Pattiruhu

Op mijn achttiende ben ik gestart met solo reizen. Al snel kwam ik erachter dat dit mijn grootste passie is, daarom probeer ik nu van reizen mijn leven te maken. Met mijn Online Travel Agency en mijn yoga certificaat in het verschiet, wil ik tijdens reizen mijn geld verdienen. Ik begon met soloreizen, en reis nu met mijn vriend omdat we uit andere kanten van de wereld komen. Het is een oplossing om samen te kunnen zijn en onze dromen waar te maken tegelijkertijd.