Vakantieplannen

Drukke weken in mei en juni

Het worden drukke weken in mei en juni. Dat is een goed teken voor Reizen & Reistips. De agenda staat inmiddels behoorlijk vol met mooie reizen. De komende weken ben ik vooral op uitnodiging op pad. Bij het publiceren van dit artikel ben ik onderweg naar Slovenië waar ik deel mag nemen aan een wandelpersreis georganiseerd door het verkeersbureau van Slovenië. Later deze maand ben ik uitgenodigd op een evenement in Woerden en zal ik een persreis maken naar Griekenland. In de maand juni staat de ‘Grand Tour Saksen’ op het programma en zal ik samen met Lianne het Tecklenburger Land gaan verkennen.

Ljubljana in Slovenië - - bron pxhere.com

Wandelpersreis Slovenië

De eerste reis van de maand brengt me naar Slovenië. Hoewel ik er nog nooit geweest ben, weet ik dat het een prachtig land is. Voor vrienden heb ik eens gezocht voor mooie locaties die ze zeker moesten zien. Slovenië is met 60% bedekt met bos en daarom een wandelland bij uitstek. Bergtoppen, meren, kloven en wijngaarden. Elementen die ik zal mogen gaan ervaren. De persreis zal starten in Ljubljana. Hierna staan wandelingen en fietstochten op het programma in Posavje, Vrtovin, Mostnica Gorge, Stara Fužina, Trnovo en Tolminska Korita. Locaties die me nu nog weinig zeggen, maar ik wordt al enthousiast van de foto’s die ik heb gezien van deze plekken. De laatste dag is er nog ruimte om Ljubljana te verkennen. Het zal een prachtige reis worden dat heel wat mooie plaatjes zal gaan opleveren.

Culture & Cuisine in Woerden

Op 18 mei ben ik uitgenodigd door Woerden Marketing om de cultuur en smaak van Woerden te proeven en beleven tijdens de Culture & Cuisine. Tijdens deze dag ga ik onder leiding van een gids langs de architectuur van Woerden en zullen we bij verschillende restaurants de steekproducten proeven. Ik ben nog niet eerder in Woerden geweest, dus dit is weer een mooie gelegenheid om ons eigen land beter te leren kennen.

Ik ga Griekenland ontdekken in de Alpine zone - bron pxhere.com

Persreis Griekenland

Na de Vakantiebeurs werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan eens persreis in de Alpine zone (nabij Tzoumerka) in Griekenland. Tot nog toe heb ik Griekenland alleen gezien tijdens twee dag uitstapjes. Ik ben naar de eilanden Kos en Rhodos geweest, maar verder is Griekenland nog totaal onbekend. Daar gaat verandering in komen. Tijdens deze persreis zal ik Tzoumerka, Meteora, Ioannina en Zagori ontdekken. Een mooie mix tussen cultuur en natuur waar ik al enorm naar uitkijk.

Een terugblik op het reisjaar 2016: Dresden, Duitsland
Dresden zal mijn startpunt van de Grand Tour Saksen gaan worden

Grand Tour Saksen

Momenteel wordt er door het Saksen Toerisme hard gewerkt om de Grand Tour Saksen samen te stellen. Het oosten van Duitsland, met name de deelstaat Saksen, behoort tot mijn favoriete regio’s waar ik graag kom. Steden als Dresden, Leipzig en Freiberg heb ik in het verleden al bezocht en vrij recent heb ik een kleine ontdekkingstocht in het Erzgebirge gemaakt. Saksen heeft nog veel meer te bieden en dat wil ik tijdens deze tour gaan ontdekken. Onder meer bezoekjes aan Bad Schandau, Schmilka, Bautzen en Görlitz staan op het programma. Ik zal delen van de Mahlerweg in de Sächsische Schweiz gaan lopen en ga kastelen en burchten verkennen. Dit gaat een bijzondere reis worden die geheel op maat voor Reizen & Reistips wordt gemaakt. En uiteraard zal ik mijn uiterste best gaan doen om Saksen nog beter uit te lichten.

Drukke weken in mei en juni
Vorig jaar stonden we al bij de Teutoschleifen, dit jaar gaan we er wandelen

Tecklenburger Land

Als je van booking.com post ontvangt met een kortingscode, dan maak je er toch gebruik van? Hoewel de agenda al redelijk vol staat, was er nog een gaatje aan het einde van de maand juni. Na mijn stedentrip Osnabrück brachten we een kort bezoek aan de Teutoschleifen. Dit zag er zo geweldig uit dat ik deze bestemming in mijn achterhoofd hield. Samen met Lianne willen we tijdens een lang weekend de natuur gaan verkennen van het Tecklenburger Land. Dit gebied staat bekend als een wandelparadijs en een wandeling bij de Teutosleifen gaan we dan ook zeker maken.

Gaat de grote reis dit jaar naar Canada? - bron pxhere.com

En wat nog meer?

Dit zijn dus alleen de maanden mei en juni. Maar er staat nog meer op het programma. In juli ga ik met enkele vrienden naar Osnabrück om het Bierfest van 2019 bij te wonen. Vorig jaar bezocht ik dit evenement al tijdens mijn stedentrip in Osnabrück. We gaan op familiebezoek in het noorden van Frankrijk en natuurlijk plan ik ook weer een dagje Urbex in. Verder staat een korte trip naar Lausanne op het programma waar ik een goede vriend op zal gaan zoeken. En dan is er nog de vraag… waar gaat onze grote, verre reis heen? Een locatie is nog niet bekend, maar Canada staat heel hoog op ons lijstje. Tussen alle tripjes door zullen we hier ook naar kijken zodat we deze reis ook alvast kunnen voorbereiden. Kortom, we gaan de komende periode heel wat ontdekken.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Interessante artikelen voor dit bericht