Dieren

Er zijn eindelijk weer meer tijgers geteld

Goed nieuws, want het gaat beter met de tijgerpopulatie zo heeft het Wereldnatuurfonds en Global Tiger Forum zondag bekend gemaakt. Voor het eerst in meer dan een eeuw zijn er meer tijgers in het wild waargenomen. Er zijn op dit moment 3890 tijgers waargenomen in de het wild. Dat is een stijging van 20% ten opzichte van de laatste telling in 2010. Er wordt nu een doel gesteld dat er in 2022 6800 wilde tijgers op de aarde moeten zijn. Een goed streven!

In India kwamen de meeste tijgers bij. Ook in Nepal zijn er meer tijgers geteld dan zes jaar terug. Helaas is de situatie in Zuid-oost Azië minder goed voor deze prachtige dieren. Veel landen lopen achter om de tijger te beschermen. Er worden nog altijd tijgers gedood door stropers. Tussen 2000 en 2014 zijn zeker 1590 gedode tijgers in beslag genomen. Er is nog een lange weg te gaan. Zeker als je bedenkt dat er ruim 100 jaar geleden nog 100.000 tijgers op de wereld leefden. Maar gelukkig is er nu weer een lichte stijging waar te nemen. Of de aantallen geheel kloppen is niet bekend. De telmethodes zijn de afgelopen jaren namelijk verbeterd en met kan niet met zekerheid zeggen of de aantallen daadwerkelijk gestegen zijn. Het is te hopen dat landen hun politieke beloftes na zullen komen en de leefgebieden goed beschermd worden door de overheid, lokale bevolking en natuurbeschermers.

Er zijn eindelijk weer meer tijgers geteld
Eindelijk, er zijn weer meer tijgers gespot - bron: pxhere

De verschillende soorten tijgers leven in Azië. Hun leefgebied varieert van tropisch regenwoud, dichte naaldbossen, bamboewoud tot de Siberische toendra. Ze komen veelal voor in de buurt van water, want de tijger houdt van zwemmen.

Heb jij al eens een tijger kunnen spotten in Azië?

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden - Stockholm

Gastartikel

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden

Denemarken en Zweden zijn twee prachtige Scandinavische landen die bekend staan om hun adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Een roadtrip is een geweldige manier om kennis te...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!