Saint-Jean Baptiste kerk

Net als veel andere gebouwen in Arras, werd de oorspronkelijke Saint-Jean Baptiste volledig verwoest gedurende de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog werd de kerk herbouwd in een flamoyante neo-gotische stijl.

De eerste kerk die op deze locatie was gebouwd stamde uit de 16e eeuw en heette de Saint-Nicolas-des-Frosses. De werkzaamheden zouden in 1571 zijn gestart en voltooid in 1584. De toren stortte in 1719 in en werd in 1723 opnieuw opgetrokken. In 1803 zou de kerk vernoemd worden naar Saint-Jean Baptiste. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de oude kerk verwoest door een bomaanslag. Twee brandweerlieden stierven tijdens het blussen van het vuur. De straat waarin de kerk staat is vernoemd naar deze twee brandweerlieden: Wacquez en Glasson.

In 1920 werd de kerk opnieuw gebouwd onder leiding van de architecten Mazet en Mulard. Op 26 juni 1927 werd de kerk gezegend door de bisschop van Arras. Het interieur van de kerk kwam van enkele andere belangrijke bouwwerken van de stad. Zo kom t het 17e eeuwse altaar van de Kapel van Ardents die op het Place des Héros stond. De kerktoren aan de zijkant bevat vier klokken en binnen zie je enkele glas-in-lood ramen met enkele Bijbelse verhalen. De kerk heeft een imposante veranda en doordat het gelegen is in het centrum van Arras, komen veel mensen even bidden of een bezoekje brengen.

Boek een hotel in Arras

Booking.com