Rovensko pod Troskami

Rovensko pod Troskami is een stad in de regio Liberec en ligt midden in het Boheems Paradijs (Cesky raj). De belangrijkste bezienswaardigheid is de ruïne van Burcht Trosky.

De stad werd gebouwd in het dal waar de rivieren Veselka en Václavka samenkomen en onder de burcht Trosky. De eerste schriftelijke vermelding van Rovensko pod Troskami dateert ui 1371. Tijdens het bewind van koning Karel IV begon hier de traditie van het snijden van edelstenen en de Boheemse granaten. Gedurende de Tweede Wereldoorlog waren parachutisten in de stad ondergedoken. Waren de Duitsers hier achter gekomen, hadden ze de gehele bevolking vermoord en de stad vermoord. Twee parachutisten die zich in het plaatselijke zwembad hadden verstopt hebben zich uiteindelijk opgeofferd om dit te voorkomen.

Bezienswaardigheden in Rovensko pod Troskami zijn de St. Wenceslaskerk met een houten klokkentoren en omgekeerde klokken. Maar meer bekendheid geniet de ruïne van de burcht Trosky. De burcht is van verre al te zien en kan worden bezocht.

Land

Tsjechië

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Plan je reis naar Tsjechië

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Tsjechië

ANWB

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Plan je reis naar Tsjechië

Boek een hotel in Rovensko pod Troskami

Booking.com