Foto van de maand

Foto van de maand: April 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. De maand april begon toen ik nog in Normandië was. Daarna volgenden nog een dagtrip naar De Keukenhof, gingen we weer op pad voor Urban Exploring en bracht ik een lang weekend door in Münster. Er werden weer volop foto’s geschoten in april 2018 met veel vrolijke kleuren, waardoor het lastig was om een keuze te maken. Uiteindelijk koos ik ervoor om deze foto te kiezen van het Schloss Nordkirchen in Duitsland.

Foto van de maand: April 2018 - Schloss Nordkirchen

Schloss Nordkirchen

Afgelopen weekend brachten we een lang weekend door in Münster. We hebben twee heerlijke dagen gehad in de stad en zijn op zondag het Münsterland gaan ontdekken met de auto. In dit gebied kun je enkele prachtige kastelen en waterburchten ontdekken. Zo maakten we een stop bij Schloss Nordkirchen. Dit kolossale kasteel draagt ook wel de bijnaam ‘het Versailles van Westfalen’. Het werd ontworpen door Gottfried Laurenz Pictorius en gebouwd tussen 1703 en 1734 voor de familie Plettenberg. Geen enkel kasteelcomplex in Westfalen is zo groot en uitgestrekt. Je kunt hier enkele uren verblijven om alleen maar rond te wandelen. Rondom het kasteel ligt een prachtige historische tuin die tot één van de mooiste van Europa behoort. En prachtig is het zeker.

Meest gelikede Instagram foto

Hoewel de likes op Instagram alsmaar blijven dalen op het account van Reizen & Reistips, was deze foto van Laguna Honda in Bolivia het populairst:

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Blue Monday - Sint-Michielsklooster in Kiev

Fotoreeks

Blue Monday? Niet met deze foto’s

Het is vandaag Blue Monday, één van de meest deprimerende dagen van het jaar. Dan helpt het weer ook niet bepaald mee. Het was blauwbekken vanochtend met de temperaturen onder het vriespunt....

Op mijn wishlist: Isle of Skye - Schotland

Bucketlist

Op mijn wishlist: Isle of Skye

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken...

De straatkatten van Istanboel - Turkije

Dieren

Straatkatten van Istanboel

In Nederland hebben veel huishoudens een kat als huisdier. Zelf ben ik ook opgegroeid met katten en heb ik tegenwoordig ook een kat als huisdier. In andere landen dan het westen van Europa is het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Münster

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Münster via Booking.com