Foto van de maand

Foto van de maand: Augustus 2019

Op het moment dat ik dit artikel plaats, ben ik nog in Georgië. Ongetwijfeld zal in de maand september dan ook een foto van Georgië worden gekozen. In Augustus bezocht ik bezocht ik voor de eerste maal Zwitserland. Ik ging op bezoek bij een vriend die in Lausanne woont en we hebben drie volle dagen de tijd gehad om de stad en omgeving te bewonderen. De Jungfrau-Aletsch regio is fantastisch, evenals de regio bij de Matterhorn. Hier heb ik dan ook enkele prachtige foto’s kunnen nemen. Maar toch kies ik voor een foto van de stuwdam Grande Dixence.

Zwitserland - Stuwdam van Dixence
Grande Dixence in Zwitserland

De hoogste stuwmeer ter wereld

Met een hoogte van 285 meter, een lengte van 695 meter en een dikte van 200 meter, is de Grande Dixence stuwdam uitermate imposant. Voor de bouw was meer dan zes miljoen kubieke meter beton nodig. Het stuwmeer bevat 400 miljoen kubieke meter water en dit water wordt door 100 kilometer aan tunnels aangevoerd. De eerste stuwdam hier werd in 1934 gebouwd, maar de huidige imposante stuwdam werd tussen 1951 en 1965 gebouwd. Wanneer er een lage waterstand is kun je nog een deel van de eerste stuwmeer zien.

Met een kabelbaan kun je op de stuwmuur komen en heb je een geweldig uitzicht over de bergen in de Wallis kanton. Je kunt binnenin de stuwmeer aansluiten bij een rondleiding, maar je kunt vanaf de muur ook enkele prachtige bergwandelingen maken.

Het is lastig om de omvang van deze stuwdam in beeld te krijgen, maar ik denk dat het aardig is gelukt met deze dronefoto. Wat mij betreft een mooie foto van de maand.

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. De meeste likes waren afgelopen maand zijn van een foto van onze reis door Georgië.

https://www.instagram.com/p/B1jiUeioFD3/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com