Foto van de maand

Foto van de maand: Augustus 2020

Net als vorige maand mogen jullie weer kiezen welke foto wordt gekroond tot Foto van de Maand. Vorige maand kreeg Prachovské skály de meeste stemmen. Afgelopen stond een trip naar de Faeröer Eilanden op het programma, maar deze trip is vanwege het corona virus geannuleerd. In plaats daarvan zijn we enkele dagen naar het Siebengebirge in Duitsland gegaan. Daarnaast heb ik in de regio Harz ook nog een fantastische urbex weekendje gehad. De keuze voor de Foto van de Maand Augustus 2020 zal dus een foto uit Duitsland worden. Welke is jullie favoriet?

Urbex: Hotel Zehnpfund
De meest indrukwekkende ruimte van Hotel Zehnpfund

Foto 1: Hotel Zehnpfund

Ooit was Hotel Zehnpfund het grootste zomerhotel van Duitsland. Het hotel werd halverwege de 19e eeuw gebouwd en trok voornamelijk rijkere mensen. Vanwege de industrie en de vervuilde lucht werd het hotel gesloten. Het pand deed vervolgens nog dienst als veldhospitaal, ziekenhuis en gemeentehuis. Na de val van de Muur staat het pand leeg. Er waren plannen om er weer een luxe hotel van te maken, maar vanwege de hoge kosten is dit niet doorgegaan. Een nieuwe eigenaar wil er een bejaardencentrum van maken dat in 2021 haar deuren zou moeten openen. Echt reëel lijken deze plannen nog niet. Er is nog heel wat werk te verrichten om dit pand weer op te knappen. Toch hoop ik dat ze dit pand kunnen behouden, want het is nog altijd een prachtig pand. Getuige deze ruimte.

 

 

Foto van de maand: Augustus 2020 - Hotel Teddybear, Duitsland
Al heel wat jaren verlaten, toch zou je denken dat je hier nog kunt overnachten

Foto 2: Hotel Teddybear

Inmiddels heb ik al behoorlijk wat urbex locaties aangedaan. Vaak zijn de gebouwen volledig getrashed en ondergespoten met graffiti. Zonde eigenlijk. Het was dus een enorme verrassing toen we in Hotel Teddybear aankwamen. Dit hotel is al enkele jaren gesloten, maar wanneer we de kamers binnen lopen lijkt het alsof de laaste gasten nog niet zo lang hebben uitgecheckt. De bedden zijn nog opgemaakt en het interieur staat er nog bij. De tijd lijkt hier volledig stil te hebben gestaan in de jaren ’80. Hotel Teddybear is één van de mooiste, en minst getrashede locaties die we tot dusverre hebben bezocht.

 

 

Foto van de maand: Augustus 2020 - Bonn, Duitsland
Het Poppelsdorfer Schloss bij de botanische tuin in Bonn

Foto 3: De botanische tuin in Bonn

Tijdens ons bezoek aan het Siebengebirge brachten we een bezoek aan de botanische tuin van Bonn. Entree tot deze tuin is gratis, maar helaas waren vanwege corona enkele binnenruimtes gesloten. Bij de botanische tuin hoort ook het Poppelsdorfer Schloss, een prachtig barok gebouw. De tuin en het kasteel zijn eigendom van de universiteit en zijn zeker een bezoekje waard. Jammer genoeg stond een deel van het kasteel in de steiger, want in combinatie met de kleurrijke bloemen is het bouwwerk zeer fotogeniek.

 

 

Foto van de maand: Augustus 2020 - Schloss Drachenburg, Duitsland
Het sprookjesachtige Schloss Drachenburg

Foto 4: Schloss Drachenburg

Schloss Drachenburg is een echt sprookjeskasteel en wordt gezien als het icoon van het Siebengebirge. Je zou haast denken dat dit kasteel uit de middeleeuwen stamt. Niets is minder waar. In 1882 liet Baron Stephan von Starter, een succesvolle handelaar, dit kasteel bouwen op de drachenfels. Waarom hij dit deed weet nog altijd niemand. Misschien wilde hij gewoon op adel lijken. De baron heeft echter nooit genoten van de prachtige kamers, want hij heeft nooit in het kasteel gewoond. Gelukkig kunnen bezoekers tegenwoordig wel genieten van dit prachtige bouwwerk.

 

 

Foto van de maand: Augustus 2020 - Siebengebirge, Duitsland
In het Siebengebirge maakten we een flinke wandeling

Foto 5: Siebengebirge

Het Siebengebirge is bedekt met bossen en is een ideale omgeving om te wandelen. Er zijn hier meerdere wandelen te vinden. Wij wandelden de ‘Weg der 10 Bergaussichten’. Tijdens deze wandeling kun je genieten van meerdere uitzichtpunten en wandel je voornamelijk door de natuur. Binnenkort kunnen jullie meer lezen over deze wandeling op Reizen & Resitips.

 

 

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto op Instagram de meeste likes kreeg. De meeste likes gingen uit naar het groepje guanaco’s in het Chileense Parque Karukinka. Volgen jullie Reizen & Reistips al op Instagram?

https://www.instagram.com/p/CECbIPCDome/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie