Foto van de maand

Foto van de maand: December 2018

Hoewel 2018 inmiddels alweer achter ons ligt, blik ik toch nog één keer terug op dit geweldige reisjaar. In dit artikel staat de foto van de maand December centraal en de beste scorende foto op ons instagram profiel. December begon erg mooi, samen met mijn moeder bezocht ik de kerstmarkt van Straatsburg. We werden compleet in de kerstsfeer gedompeld in deze stad. Wat was de stad prachtig versierd en het was enorm gezellig. Helaas werden we twee dagen na ons bezoek opgeschrikt door het nieuws dat een man het geschoten had op onschuldige bezoekers van de kerstmarkt. Het weekend na mijn bezoek aan Frankrijk bezocht ik ook nog drie andere verschillende kerstmarkten in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Ik bezocht de kerstmarkten van Wilhelmshaven en Stade, maar ook de alternatieve kerstmarkt van Kliemannsland. Ik was onder de indruk van Stade, waarover ik binnenkort meer zal vertellen. Alle kerstmarkten waren uniek en er waren genoeg fotomogelijkheden, dit leverde dus weer een heleboel mooie plaatjes op. 

Foto van de maand: december 2018 - Kerstmarkt van Straatsburg
Volledig versierde straten dompelen je helemaal in de kerstsfeer

Straatsburg, hoofdstad van kerstmis

Bovenstaand kiekje heb ik gekozen voor de foto van de maand omdat je hier goed kunt zien hoeveel moeite er wordt gestoken in het versieren van de stad. De gevels van de huizen en winkels worden compleet versierd met lampjes, er staan enorme knuffels en zijn veel andere kerstaccessoires te zien. Probeer je voor te stellen hoe mooi  en romantisch dit eruit ziet in de avond, wanneer alle lampjes aan gaan. Ik heb inmiddels al heel wat kerstmarkten bezocht, maar de kerstmarkt van Straatsburg steekt er met kop en schouders bovenuit. Hier draait echt alles om kerst. Alle kraampjes verkochten ook  kerstspullen of leuke cadeaus die je onder de boom kunt leggen. Je kan ook allerlei lekkernijen eten die uit de Elzas komen. De glühwein komt niet uit kant en klare pakken of flessen, maar worden door ieder kraampje zelf bereid met allerlei kruiden en vers fruit. Hierdoor smaakt de glühwein overal anders.

En dan is er ook nog eens het pittoreske historisch centrum, dat volledig gereserveerd is voor voetgangers. De verschillende kerstmarkten zijn verspreid over de binnenstad hierdoor kun je tegelijk de stad bewonderen en verkennen. Naast de kerstmarkten kan je prachtige vakwerkhuizen bewonderen en heb je mooi uitzicht op het water wat de binnenstad omringt.

Meest gelikede Instagram foto

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto het meest geliked werd op ons Instagram account. In december kreeg de foto van de kerstmarkt van Kliemannsland de meeste likes.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Blue Monday - Sint-Michielsklooster in Kiev

Fotoreeks

Blue Monday? Niet met deze foto’s

Het is vandaag Blue Monday, één van de meest deprimerende dagen van het jaar. Dan helpt het weer ook niet bepaald mee. Het was blauwbekken vanochtend met de temperaturen onder het vriespunt....

Op mijn wishlist: Isle of Skye - Schotland

Bucketlist

Op mijn wishlist: Isle of Skye

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken...

De straatkatten van Istanboel - Turkije

Dieren

Straatkatten van Istanboel

In Nederland hebben veel huishoudens een kat als huisdier. Zelf ben ik ook opgegroeid met katten en heb ik tegenwoordig ook een kat als huisdier. In andere landen dan het westen van Europa is het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Straatsburg

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Straatsburg via Booking.com