Foto van de maand

Foto van de maand: December 2019

We hebben 2019 inmiddels achter ons gelaten, maar ik blik toch nog eenmaal terug op de drukke decembermaand. Voor mij staat deze maand in het teken van de kerstperiode. Niet iedereen is er verzot op, maar ik ben een liefhebber van kerstmarkten. Heerlijk langs de kraampjes slenteren, Glühwein drinken en jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsfeer. Al in november gingen we naar Duitsland om de eerste kerstmarkten op te zoeken. In de maand december bezocht ik de kerstmarkt van Erfurt, Recklinghausen en Duisburg. Met name ons bezoek aan Erfurt viel goed in de smaak. Samen met mijn moeder hebben we een lang weekend genoten van de heerlijke sfeer en de prachtige stad. Een sfeervol straatbeeld van de stad is gekozen als Foto van de Maand december 2019.

Kerstmarkt van Erfurt
Erfurt is een prachtige stad

Erfurt, hoofdstad van Thüringen

De kerstmarkt van Erfurt wordt door velen gezien als de mooiste van heel Duitsland. Dit was voor ons dan ook de voornaamste reden om eens een kijkje te nemen in de hoofdstad van Thüringen. Natuurlijk was het doel van dit bezoek om de sfeer te proeven van de kerstmarkt waardoor we niet heel veel van de stad konden zien. De grootste kerstmarkt stond op het plein voor de Domheuvel waar de Dom St. Marien en St. Severikirche te zien zijn. Dankzij deze kerken op de achtergrond heeft de kerstmarkt al iets magisch. Waar in de stad je ook bent, je ziet altijd ergens een kerktoren. Vergaap je aan de vele vakwerkhuizen en bijzondere gebouwen in de binnenstad. In deze huizen zijn vaak kleine sfeervolle winkeltjes gevestigd waar typische producten uit Thüringen worden verkocht. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de Krämerbrücke, de langste bewoonde brug van Europa.

Erfurt heeft indruk op ons gemaakt. De kans is daarom aanwezig dat we nog eens terug zullen keren om de stad zelf beter te ontdekken.

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals altijd kijken we ook nog eens terug welke foto de meeste likes kreeg op Instagram. Deze lieve magelhaenpinguïns waren erg populair bij jullie en dat kan ik volledig begrijpen. Wat zijn het toch leuke beestjes.

https://www.instagram.com/p/B6lLBtxpMqo/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com