Foto van de maand

Foto van de maand: Februari 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. Voor februari 2018 koos ik voor deze foto, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Foto van de maand februari 2018: Delft - Nederland
Foto van de maand 2018: Delft, Nederland

Een blik op Delft vanaf de toren van de Nieuwe Kerk

Deze foto is genomen tijdens ons weekendje Delft. Ik werd uitgenodigd om deze stad te bezoeken en erover te schrijven. Aangezien ik nog nooit in Delft ben geweest en ik toch meer van Nederland wil zien, een hele mooie aanbieding. Tijdens een weekend heb ik de stad kunnen ontdekken en wist ik carnaval in Noord-Brabant te ontvluchten.

De klim naar de toren van de Nieuwe Kerk is pittig, maar je wordt uiteindelijk beloond met een fantastisch uitzicht over Delft.

De binnenstad van Delft is prachtig. Grachten, oude panden en bijzondere monumenten geven de stad een historisch karakter. Heel mooi om hier door de straten te wandelen. Hoewel we ook een rondje buiten het centrum hebben gelopen, zijn de meeste bezienswaardigheden binnen de oude stadsmuur te vinden. Één van de mooiste bezienswaardigheden is de Nieuwe Kerk aan de Markt. Hier kocht ik een combi ticket, waarmee ik de de toren van de Nieuwe Kerk, de kerk zelf en ook de Oude Kerk mocht bezoeken. De klim naar de toren van de Nieuwe Kerk was pittig. De traptreden van de Nieuwe Kerk zijn smal en de omhoog- en omlaaggaande mensen moeten elkaar zien te passeren op deze smalle treden. Het is soms echt vastklampen aan de trap om niet te vallen.

Maar na 376 treden wordt je beloond met een fantastisch panorama over de stad Delft op een hoogte van 85 meter.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Samburu Special 5 - Gerenoek

Dieren

Samburu Special 5

Veel mensen gaan op safari in Afrika om de Big 5 te spotten. De Big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Misschien heb je ook al eens van de Little 5 gehoord,...

Reisroute Madagascar

Reisroutes

Reisroute Madagascar

Een reis naar Madagascar is echt een belevenis. Het eiland is werkelijk beeldschoon en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Echter ontbossing is een serieus probleem. Al ruim 80% van het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Delft

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Delft via Booking.com