Foto van de maand

Foto van de maand: Februari 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. Voor februari 2018 koos ik voor deze foto, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Foto van de maand februari 2018: Delft - Nederland
Foto van de maand 2018: Delft, Nederland

Een blik op Delft vanaf de toren van de Nieuwe Kerk

Deze foto is genomen tijdens ons weekendje Delft. Ik werd uitgenodigd om deze stad te bezoeken en erover te schrijven. Aangezien ik nog nooit in Delft ben geweest en ik toch meer van Nederland wil zien, een hele mooie aanbieding. Tijdens een weekend heb ik de stad kunnen ontdekken en wist ik carnaval in Noord-Brabant te ontvluchten.

De klim naar de toren van de Nieuwe Kerk is pittig, maar je wordt uiteindelijk beloond met een fantastisch uitzicht over Delft.

De binnenstad van Delft is prachtig. Grachten, oude panden en bijzondere monumenten geven de stad een historisch karakter. Heel mooi om hier door de straten te wandelen. Hoewel we ook een rondje buiten het centrum hebben gelopen, zijn de meeste bezienswaardigheden binnen de oude stadsmuur te vinden. Één van de mooiste bezienswaardigheden is de Nieuwe Kerk aan de Markt. Hier kocht ik een combi ticket, waarmee ik de de toren van de Nieuwe Kerk, de kerk zelf en ook de Oude Kerk mocht bezoeken. De klim naar de toren van de Nieuwe Kerk was pittig. De traptreden van de Nieuwe Kerk zijn smal en de omhoog- en omlaaggaande mensen moeten elkaar zien te passeren op deze smalle treden. Het is soms echt vastklampen aan de trap om niet te vallen.

Maar na 376 treden wordt je beloond met een fantastisch panorama over de stad Delft op een hoogte van 85 meter.

Meest gelikede Instagram foto

En maandelijks kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. Onze volgers vonden deze foto uit Bergerac het mooiste.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Tzoumerka - Melissourgous

Reisverslag

Tzoumerka, een onontdekte bestemming in Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Witte dorpjes, goudgele stranden en de vele eilanden die allen een eigen karakter en charmes hebben. Santorini, Rhodos, Lefkas en Kreta zijn...

5x actieve vakanties - Mount Everest - Himalaya

Gastartikel

5x actieve vakanties

Zon, zee en strand: dit klinkt voor veel mensen als de ideale vakantie. Zelf ben je echter juist iemand die liever de spanning en adrenaline opzoekt. Je vindt het leuk om te relaxen, maar houdt er...

Woerden - hoofdstad van Het Groene Hart

Stedent(r)ips

Woerden, hoofdstad van Het Groene Hart

Nederland heeft stiekem heel wat pareltjes die vragen om ontdekt te worden. Ik heb het al vaker geschreven, het is gek dat ik eigenlijk zo weinig van ons eigen land heb gezien. Eerder dit jaar...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Delft

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Delft via Booking.com