Foto van de maand

Foto van de maand: Februari 2020

Februari is omgevlogen. De kortste maand van het jaar zat vol met tripjes. Tijdens de brexit was ik in de Engelse havenstad Hull. Ik ging een dagje naar Rotterdam om de leukste biercafés te ontdekken, een dag later ging ik naar Antwerpen hetzelfde doen. Direct nadat ik terug kwam uit België vloog ik naar Tsjechië voor een culturele en culinaire persreis. Als kers op de taart ging ik tijdens de schrikkeldag eindelijk weer eens urbex-en in België. Ondanks dat ik de gehele maand behoorlijk ziek was, heb ik gelukkig veel kunnen ondernemen en dus  ook veel foto’s kunnen maken. Veel foto’s zorgen echter voor keuzestress, want er zijn voldoende opties. Voor de Foto van de Maand Februari 2020 koos ik voor een foto van Praag die ik maakte vanaf de middeleeuwse Bruggentoren bij de Karelsbrug.

Foto van de maand Februari 2020 - Praag, Tsjechië
Zicht op de Karelsbrug en de Praagse burcht

Overtoerisme in Praag, maar een geweldige stad

Praag is een ongekend populaire stad, dat is al jaren zo. Niet geheel onterecht want het is een prachtige stad met veel interessante bezienswaardigheden. In 2012 bezocht ik de stad voor de eerste maal en drie jaar later ging ik er opnieuw heen. Afgelopen maand bezocht ik de stad alweer voor de derde keer op uitnodiging van Visit Czech Republic. De trip stond echter in het teken van het gebied rondom Praag. Het historische centrum van de Tsjechische hoofdstad kampt namelijk met overtoerisme en daardoor wil men juist de aandacht vestigen op de gebieden en steden rondom het historische centrum. Zo bezochten wij tijdens deze trip onder meer Pilsen, Kutná Hora, Podebrady en andere pareltjes in Midden-Bohemen. Eerlijk is eerlijk, er is voldoende te zien op korte afstand van Praag.

De laatste dag van deze reis hadden we nog wat vrije tijd in Praag. Ik ging op zoek naar leuke biercafés en maakte uiteraard ook weer een rondje in het historische centrum. Hoewel het pas februari was, had ik inderdaad het idee dat het behoorlijk druk was. Nog nooit had ik zulke massa’s mensen gezien rondom de Astronomische klok. Ik begrijp wel dat men de toeristen uit het centrum wil krijgen. En toch snap ik dat mensen in grote getale afkomen op Praag, want het is gewoon een geweldige stad. Tijdens mijn twee eerdere bezoekjes aan Praag wilde ik al eens de bruggentoren van de Karelsbrug beklimmen, nu had ik het eens gedaan om dit geweldige uitzicht op de Karelsbrug en de Praagse burcht te hebben.

Meest gelikede foto op Instagram

Afgelopen maand waren er enkele foto’s die er ineens uitsprongen en flink wat likes kregen. Dat was alweer een tijdje geleden. Deze foto van de Sächsische Schweiz kreeg uiteindelijk de meeste likes. Ik had deze foto genomen tijdens mijn Malerweg wandeling.

https://www.instagram.com/p/B86JzYglx17/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com