Foto van de maand

Foto van de maand: Februari 2021

Februari was een maand vol tegenstellingen. We hebben heerlijk weer gehad waarbij het zonnetje volop scheen en je zonder jas buiten kon wandelen. Op zulke momenten is het heerlijk om buiten te zitten en verlang je weer naar een drankje op een terras. Maar we hebben ook sneeuw gehad. Dagen waarop mensen hun schaatsen aantrokken en er een flink pak sneeuw lag. Bij zowel de zonnige dagen als de koude dagen heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken. Meerdere malen ben ik over de Strabrechtse Heide gelopen en ik heb een wandeling gemaakt bij Landgoed de Utrecht. Ook heb ik mijn eerste trip van 2021 erop zitten. Ik was een lang weekend op de eiland Tholen in Zeeland. Even weg van huis en een nieuwe omgeving ontdekken. Het leverde weer een aantal fraaie foto’s op en jullie kunnen kiezen op jullie favoriet. Welke van deze drie foto’s wordt de foto van de maand februari 2021?

Afgelopen maand was er geen winnaar. De foto van de Oisterwijkse Vennen en Bossen en de foto van Strabrechtse Heide kregen evenveel stemmen.

Wandeling: Winterse wandeling over de Strabrechtse Heide in de sneeuw
Winterse sferen op de Strabrechtse Heide

#1 - Strabrechtse Heide

Toen het sneeuwde en Nederland er ineens wit uitzag, ben ik gaan wandelen over de Strabrechtse Heide. Ik besloot om de Heide en Vennen route, die ik vorig jaar had uitgestippeld, nogmaals te lopen. Een flinke wandeling van 26 kilometer door de sneeuw. Hoewel het een heerlijke wandeling was, vond ik de foto’s tegenvallen vanwege de grijze lucht. Daarom ging ik een aantal dagen later bij zonnig weer nogmaals wandelen over de Strabrechtse Heide. Ditmaal was het witte landschap voorzien met een helderblauwe lucht. Ideale omstandigheden om dit winterse landschap te fotograferen.

Wandeling: Winterse wandeling over de Strabrechtse Heide in de sneeuw
Schotse Hooglander op de Strabrechtse Heide

#2 - Schotse Hooglander

Inmiddels weet ik ook waar de Schotse Hooglanders zich bevinden op de Strabrechtse Heide. Meestal kun je ze vinden rondom het Beuven. Het blijven prachtige dieren. Ze worden in veel natuurgebieden in Nederland ingezet. Toch vind ik het altijd bijzonder als ik ze dan daadwerkelijk weer tegenkom in de natuur.

Wandelen met Alpaca's in Zaamslag
Wandelen met de alpaca's Jopie en Joep

#3 - Alpaca wandeling

Tijdens ons weekend in Zeeland hebben we een super toffe activiteit gedaan: wandelen met alpaca’s. In Zaamslag mochten we met de alpaca’s Jopie en Joep wandelen. Echt flink doorsteppen zit er met deze dieren niet in, maar het is echt een leuke en unieke ervaring. Aankomend weekend kun je meer lezen op mijn blog over deze wandeling met alpaca’s.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie