Foto van de maand

Foto van de maand: Januari 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. Voor januari 2018 koos ik voor deze foto, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Foto van de maand: januari 2018 - Vianden, Luxemburg
Foto van de maand 2018: Vianden, Luxemburg

Vianden vanuit de lucht

Deze foto is genomen tijdens ons weekendje naar Vianden in Luxemburg. Nee, ik ben niet in een helikopter gestapt om een foto van de omgeving te maken. Het is één van de eerste foto’s die in heb gemaakt met mijn drone. Sinds april 2017 ben ik namelijk in het bezit van een DJI Mavic Pro. Tot op heden heb ik deze drone nog niet mee durven te nemen op reis. Ik vind de regelgevingen in het buitenland vrij vaag. Aangezien in woon in Noord-Brabant, waar een enorme no-fly zone is ingesteld, mag ik niet zomaar dicht bij huis gaan vliegen. Oefenen met vliegen is daarom vrij lastig. Toen ik de drone vorig jaar een keer meenam naar Duitsland maakte ik direct een fout door de drone automatisch te laten vliegen rondom een object. Hoewel de DJI Mavic Pro obstakels zou moeten herkennen vloog het een boom in en viel het zo’n 15 meter naar beneden. Gelukkig was de schade beperkt, maar het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de drone meenam op reis.

In Vianden heb ik eigenlijk voor de eerste maal mijn drone gebruikt voor Reizen & Reistips

Voor mijn trip naar Vianden zocht ik uit of ik mocht vliegen in Luxemburg. Het bleek dat ik in Vianden mocht vliegen, mits ik me aan een aantal regeltjes hield. Tijdens onze wandeling door de omliggende heuvels heb ik de drone voor het eerst de lucht in gestuurd. Er was een flinke wind en dan is het toch spannend om zo’n duur apparaat de lucht in te sturen, maar de drone kwam weer veilig op de grond.

Omdat ik nog een overzichtsfoto van Vianden en het kasteel wilde hebben, stuurde ik de drone nogmaals de lucht in om deze foto te schieten. Ik ben zeer blij met het eindresultaat en de kwaliteit van de foto. Hopelijk zullen er nog meer dronefoto’s volgen in 2018.

Meest gelikede Instagram foto

En als we het toch over foto’s hebben. Iedere maand kijk ik ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. En dat werd deze foto uit Sri Lanka:

https://www.instagram.com/p/BedkN3RhiW8/?taken-by=reizenenreistips

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Kopalnia Guido, Zabrze - Polen

Reistips

Kopalnia Guido, kolenmijn in Polen

De Silezië regio in Polen staat bekend om het industrieel erfgoed. In de 19e eeuw werd er steenkool ontdekt in de heuvels rondom Katowice. Door de winning van grondstoffen ontstond de industriële...

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Gastartikel

Onderwater foto’s maken, zo kan het!

Een onderwatercamera bij Sublub is een speciaal soort camera die is ontworpen om beelden en video's te maken onder water. Deze camera's zijn waterdicht en hebben afdichtingen en speciale lenzen om te...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Vianden

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Vianden via Booking.com