Foto van de maand

Foto van de maand: januari 2019

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er op. Tijd om de foto van de maand uit te kiezen. In de maand januari 2019 maakte ik een stedentrip naar Arras. Samen met mijn zus bezocht ik deze stad in het noorden van Frankrijk en verkenden we ook de omgeving. In het verleden werd er in en rondom Arras flink gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn dus heel wat begraafplaatsen, monumenten en ruïnes te vinden in deze regio. Bijzonder en indrukwekkend om deze locaties te bezoeken. Tijdens deze stedentrip zag ik de kans weer schoon om mijn drone te gebruiken, wat altijd prachtige foto’s oplevert. Maar er was nog een andere foto tijdens het blauwe uurtje die ik persoonlijk heel erg fraai vind. Daarom mogen jullie een keuze maken, welke foto is jullie favoriet?

Deze maand kon ik geen keuze maken en mogen jullie uit deze twee foto’s jullie favoriet kiezen. Laat in een reactie onder dit artikel weten welke foto jullie als ‘Foto van de Maand’ zien.

Nécropole nationale de Notre-Dame de Lorette - Ablain-Saint-Nazaire - Frankrijk
Een dronefoto van de Nécropole nationale de Notre-Dame de Lorette

De grootste Franse Militaire Begraafplaats

Het dorp Ablain-Saint-Nazaire kent een trieste geschiedenis tijdens de Eerste Wereldoorlog. Getuige hiervan zijn de ruïne van de oude kerk, het monument ter nagedachtenis van de ruim 580.000 gesneuvelde soldaten in deze regio en de grootste Franse Militaite begraafplaats, de Nécropole nationale de Notre-Dame de Lorette. Op deze begraafplaats rusten meer dan 40.000 Franse soldaten. Om een goed overzicht van deze omvang te krijgen, had ik de drone op laten stijgen. Pas dan is de grootte van deze begraafplaats en de hoeveelheid grafstenen echt duidelijk. In het midden staat een basiliek en daar tegenover een lantaarntoren die een crypte herbergt. Rechts op de foto kun je ook nog het monument Anneau de la Mémoire zien in de vorm van een eclipse.

Foto van de maand Januari 2019: Arras - Frankrijk
Het verlichte Belfort van Arras tijdens het blauwe uurtje

Arras tijdens het blauwe uurtje

Wanneer het donker begint te worden, worden de belangrijke bouwwerken in het historische centrum van Arras verlicht. Lampen schijnen in allerlei verschillende kleuren op de gevels van de bouwwerken en dit levert spectaculaire beelden op. Tijdens het blauwe uurtje stonden we met een statief paraat om enkele mooie foto’s van het Place des Herós te nemen waar je de prachtige huizen en het Belfort.

Meest gelikede Instagram foto

De meest gelikede foto op het Instagram account van Reizen & Reistips van afgelopen maand was genomen tijdens onze Patagonië reis. En daar ben ik heel blij mee, want Fitz Roy was één van de absolute hoogtepunten tijdens onze reis.

https://www.instagram.com/p/BsFn1iAAGzs/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Booking.com