Foto van de maand

Foto van de maand: Januari 2020

Het reisjaar 2020 is van start gegaan. Tijdens oud en nieuw had ik nog geen enkele reis op het programma staan, al waren er heel wat plannen. Gedurende de maand maakte ik de eerste plannen concreet zodat de voorpret kan starten. Ook in januari wilde ik er even tussenuit. Zo maakte ik afgelopen maand een wandeling in het Leenderbos, ging ik een lang weekend naar Bad Münstereifel en werd ik uitgenodigd voor een persreis naar de Engelse havenstad Hull. Over de laatste trip kunnen jullie binnenkort meer lezen. Voor januari 2020 koos ik voor een foto uit mijn lang weekend in Bad Münstereifel.

Doen in Bad Münstereifel - Mijn tips
Het pittoreske stadsbeeld van Bad Münstereifel met de vakwerkhuizen en de Erft

Pittoresk plaatsje in de Eifel

Niet direct de eerste bestemming waar je aan zou denken als je naar Duitsland wilt reizen. Bad Münstereifel, de parel van de Eifel. Na een langs weekend in Monschau in 2017 wilde ik meer van de Eifel ontdekken en Bad Münstereifel stond lange tijd bovenaan mijn lijstje. De stad staat bekend om stadsmuur die nog volledig intact is en het historisch centrum omringd. Binnen de stadsmuren vind je prachtige vakwerkhuizen en een zijtak van de Erft kabbelt door het centrum. Een aantal jaar geleden kampte Bad Münstereifel met krimp, leegstand en verval. Om het centrum te redden bedachten investeerders om een City Outlet te creëren. Er werd geen compleet winkelcentra gebouwd, de winkels vestigden zich in de prachtige vakwerkhuizen. Dit trekt natuurlijk weer flink wat dagjesmensen en de horeca kan hier weer van profiteren.

Lijkt dit plaatsje jou een leuke bestemming voor een lang weekendje weg? Hier vind je 10 tips in Bad Münstereifel wat je kunt doen en zien.

Meest gelikede foto op Instagram

Ook de meest gelikede foto van Instagram is genomen tijdens mijn weekendje Bad Münstereifel. Deze foto maakte ik tijdens de wandeling Eifeler Kräuterpfad. Iedere dag plaatsen we nieuwe foto’s op Instagram.

https://www.instagram.com/p/B7wGxg5lwdq/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com