Foto van de maand

Foto van de maand: Januari 2021

De afgelopen twee maanden heb ik niet gereisd en heb ik nauwelijks wandelingen gemaakt. Hierdoor heb ik dan tijdens deze maanden gene foto’s gemaakt. De categorie ‘Foto van de Maand’ was dus even afwezig. Een goed voornemen van me voor 2021 was om meer te wandelen en het liefst zelfs één lange wandeling per week. Tot dusverre is dit voornemen goed gelukt. Afgelopen maand heb ik gewandeld door de Stiphoutse Bossen, Oisterwijkse Bossen en Vennen, Boswachterij de Kempen, Strabrechtse Heide en de Stippelberg. Deze wandelingen leverden weer enkele mooie foto’s op van het Nederlandse landschap. Jullie mogen weer kiezen welke foto jullie favoriet is en de titel Foto van de Maand Januari 2021 krijgt.

De laatste winnaar van de categorie was de foto van Berchtesgaden.

Wandelen in Noord-Brabant: Oirschotse Bossen en Vennen
Zonnestralen door de bomen van de Oisterwijkse Bossen

#1 - Oisterwijkse Bossen en Vennen

Wanneer ik ga wandelen, ben ik graag in de natuur. En het liefst zoek ik routes uit in natuurgebieden waar ik nog nooit ben geweest. Afgelopen maand bezocht ik voor het eerst de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het was een schot in de roos. Wat een prachtig gebied om te wandelen. Het was ook heerlijk weer om te wandelen. De temperatuur lag net boven het vriespunt en het zonnetje scheen volop. Met name in de bossen leverde dit een mooi plaatje op. De zonnestralen schenen door de bomen heen en dit leverde een fraai lichtspel op. Dit is wat mij betreft één van de mooiere foto’s van deze wandeling.

Wandelen in Noord-Brabant: Oirschotse Bossen en Vennen
Wandelen langs verschillende vennen

#2 - Oisterwijkse Bossen en Vennen

Dit is een tweede foto van de wandeling door de Oisterwijkse Bossen en Vennen. In totaal vind je in dit gebied ruim 80 vennen en dat is redelijk uniek in Nederland. Mijn wandeling liep langs een aantal van deze vennen en dat leverde zeer fraaie plaatjes op. Dit is het Van Esschenven dat nog bedekt was met een klein laagje ijs.

Wandeling: Winterse wandeling over de Strabrechtse Heide
De Strabrechtse Heide blijft één van mijn favoriete natuurgebieden

#3 - Strabrechtse Heide

Ik mag hele blij zijn dat ik ene prachtig natuurgebied op loopafstand van mijn huis heb. Binnen enkele minuten kan ik al op de Strabrechtse Heide zijn. Wat mij betreft één van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant. Ik kom er graag om te wandelen of voor mijn hardloopronde. Je zou zeggen dat je na een aantal maal dit gebied wel eens hebt gezien. Niets is minder waar. Afgelopen maand maakte ik opnieuw een wandeling over de Strabrechtse Heide. Er lag nog een klein laagje sneeuw en ik liep voor het eerst naar het Beuven. Iedere keer dat ik op de heide kom, ontdek ik weer iets nieuws en het landschap blijft me altijd verbazen. Bij het zien van deze foto zou je zelfs kunnen denken dat deze in Afrika genomen is, toch?

Meest gelikede foto van Instagram

In deze rubriek kijk ik ook altijd welke foto de meeste likes kreeg op Instagram. Ditmaal gingen de meeste likes naar deze foto van mijn ballonvaart in Cappadocië door de Love Valley. Één van de activiteiten die je echt op je wishlist moet hebben staan als je van plan bent om naar dit deel van Turkije te gaan.

https://www.instagram.com/p/CKCP_TgDmIp/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie