Foto van de maand

Foto van de Maand: Juli 2020

Vorige maand mochten jullie kiezen welke foto de titel Foto van de Maand mocht krijgen. De Nettebrücke kreeg de meeste stemmen en is dus de Foto van de Maand Juni 2020 geworden. Ook deze maand mogen jullie weer bepalen welke foto het mooiste is. Voor deze maand hebben jullie de keuze uit vijf foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn trip door het noorden van Tsjechië. Welke foto krijgt de titel ‘Foto van de Maand Juli 2020’?

Foto van de maand - juli 2020

Foto van de maand: Juli 2020 - Wernigerode, Duitsland
Één van de mooiste straatjes in Wernigerode

Foto 1 - Werrnigerode

Duitsland heeft talloze mooie regio’s. De Harz is hier absoluut één van. Een aantal jaar geleden was ik al eens in de steden Quedlinburg en Wernigerode, afgelopen maand keerde ik terug naar Wernigerode. Een mooi stadje met prachtige vakwerkhuizen en sfeervolle, smalle straatjes zoals het Heideviertel. En vergeet ook zeker niet om het Rathaus te bewonderen, want dit is absoluut mijn favoriete bouwwerk in Duitsland.

 

 

Foto van de maand: Juli 2020 - Edmundsklamm, Tsjechië
De groene oase van de Edmundsklamm

Foto 2- Edmundsklamm

Hřensko ligt in Boheems Zwitserland, op de grens met Duitsland en de Sächsische Schweiz. Dit klein stadje is een ideaal startpunt voor een mooie wandeling in de omliggende heuvels. Zo kun je onder meer wandelen naar de Pravčická brána en het Valkennest. Ook de Kamenice kloof moet je overigens niet overslaan. De kloof is net als een groene oase. Je wandelt hier langs het water en moet sommige stukjes met de boot overbruggen.

 

 

Foto van de maand: Juli 2020 - IJzergebergte, Tsjechië
Het redelijk onbekende IJzergebergte

Foto 3 - IJzergebergte

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het IJzergebergte gehoord en er was ook nauwelijks informatie over dit gebied te vinden. Via de app Komoot had ik echter een wandeling gevonden in dit gebied. Vanuit Bílý Potok wandelden we door het gebergte. Een pittige trail waarbij we soms flink moesten klimmen, maar met enkele schitterende uitzichtpunten.

 

 

Foto van de maand: Juli 2020 - Prachovske Skaly, Tsjechië
De rotsenstad Prachovské skály

Foto 4 - Prachovské skály

In Ceský Ráj kun je behoorlijk wat rotssteden vinden. Grillige rotspartijen waar je als bezoeker doorheen kunt wandelen. Wij bezochten er een paar, waaronder Prachovské skály. Dit gebied bestaat uit zandsteenrotsen die door de jaren heen zijn gevormd door erosie. Dit maakt het landschap uniek en ook ongelooflijk populair bij toeristen. Er zijn meerdere wandelroutes door het gebied uitgestippeld zodat je optimaal kunt genieten van dit gebied.

 

 

Foto van de maand: Juli 2020 - Reuzengebergte, Tsjechië
Het uitzicht vanaf de Sněžka in het Reuzengebergte

Foto 5 - Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is één van de hoogste gebergte van Midden-Europa met de Sněžka als hoogste berg. Vanuit Pec pod Sněžkou kun je een trail lopen naar de top van de berg. Geen gemakkelijk klim, maar gelukkig kun je ook de kabelbaan naar boven nemen. Vanaf de top van de Sněžka heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Indien je voldoende puf hebt kun je vervolgens met de kabelbaan weer afdalen naar Polen.

 

 

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto de meeste likes kreeg op Instagram. Deze maand vonden jullie deze foto van Festung Königstein duidelijke de mooiste.

https://www.instagram.com/p/CCeEew4Dmmr/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!