Foto van de maand

Foto van de maand: Juni 2019

Mijn reis door het oosten van Saksen was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Zo bezocht ik onder meer de prachtige steden Dresden, Bautzen, Görlitz en Zittau. Ik wandelde in de omgeving van de Sächsische Schweiz en het Zittauer Gebirge en ik bezocht bijzondere kastelen en burchten. Saksen is gevarieerd en ongelooflijk mooi. Tijdens mijn ‘Grand Tour Sachsen’ kwam ik thuis met meer dan 7000 foto’s! Je zult natuurlijk begrijpen dat het een lastige keuze was om de Foto van de Maand uit te kiezen. Ik moest even bij mezelf nagaan wat het meest indruk maakte of waar ik echt van werd verrast. Dan kom ik uiteindelijk terecht bij een bijzonder bouwwerk dat ik in Görlitz bezocht. En zo wordt het Görlitzer Warenhaus de foto van de maand juni 2019.

Foto van de maand: Juni 2019 - Görlitzer Warenhaus
Het bijzondere glazen dak van het Görlitzer Warenhaus

Görlitzer Warenhaus

Mij werd tijdens de voorbereiding van de reis gevraagd wat ik in iedere stad wilde doen en zien. Uiteraard wil ik de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden bekijken. Tijdens mijn zoektocht naar de bezienswaardigheden in Görlitz stuitte ik op het Görlitzer Warenhaus. Dit warenhuis werd in 1913 gebouwd toen Görlitz de zoveelste bloeiperiode kende. In de galerij zijn beelden aan de kolommen te zien, smalle langwerpige vensters, goud geschilderde balustrades, prachtige kroonluchters en een imposant glazen dak. Hollywood vond dit ook prachtig, want het Kaufhaus werd het decor voor de film ‘The Grand Budapest Hotel’. Dit wilde ik met eigen ogen zien.

Jarenlang was Karstadt gevestigd in dit pand, maar het moest de deuren sluiten in 2009. Sindsdien staat het imposante pand leeg. Hoewel een nieuwe investeerder plannen heeft om er weer nieuw leven in te blazen, moet het bouwwerk voorzien van de nieuwste voorwaarden. Dit zorgt voor de nodige vertraging, waardoor er geen datum kan worden gegeven aan de oplevering. Er wordt nog druk gewerkt en gerestaureerd waarbij men het belangrijk vind de oude elementen onaangetast te laten.

Toen ik het Görlitzer Warenhuis van binnen zag was ik met stomheid geslagen. Zo’n mooi gebouw had ik nog nooit gezien. Ik werd zelfs extra verrast dat ik de mogelijkheid kreeg om het gehele bouw de bezichtigen. Waar andere bezoekers alleen vanuit de galerij mogen kijken, kon ik de prachtige trappen oplopen naar de hogere etages. Hier kon ik wel uren blijven wandelen, want op iedere etage vind je prachtige elementen. Ik wil nog niet te veel verklappen, want hier zal binnenkort een artikel over verschijnen. Maar ik wil jullie het glazen dak alvast laten zien. Ik vond deze echt behoorlijk indrukwekkend.

Meest gelikede Instagram foto

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. Jullie kozen massaal voor de Fairy Glen op Isle of Skye.

https://www.instagram.com/p/ByK-huhIjRH/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Interessante artikelen voor dit bericht

Booking.com