Foto van de maand

Foto van de maand: Juni 2020

Het was behoorlijk rustig de afgelopen maand. Aan het begin van de maand was ik nog in Belt-Schutsloot tijdens ons lang weekendje in Overijssel. Verder heb ik slechts twee maal gewandeld. Gelukkig komen er voor Reizen & Reistips weer drukke weken aan, want er staan weer enkele mooie trips op het programma. Ondanks dat ik afgelopen maand niet veel op pad ben geweest, heb ik toch een aantal mooie foto’s kunnen maken. En voor deze maand wil ik eens iets gaan uitproberen. Normaal gesproken kies ik de foto van de maand, maar ditmaal laat ik de keuze aan jullie. Ik kies een aantal foto’s uit die ik persoonlijk mooi vind, jullie kiezen uiteindelijk welke foto als ‘Foto van de Maand Juni 2020’ wordt gekozen. Welke foto vinden jullie het mooiste?

Foto van de maand juni 2020 - Giethoorn
Het pittoreske Belt-Schutsloot

Foto 1 - Giethoorn

Net als in Giethoorn vormen de boerderijen met rieten daken, de houten bruggetjes en de waterwegen het decor van Belt-Schutsloot. Dit dorp is misschien minder beroemd dan het grotere zusje, maar is even mooi en karakteristiek. Wij bezochten dit dorpje tijdens ons lang weekendje in Overijssel.

 

 

Foto van de maand juni 2020 - Molenplas
Nederland kan prachtig zijn toch?

Foto 2: Vogeluitkijlpunt Molenplas

In Midden-Limburg maakte ik een mooie wandeling vanuit Ohé en Laak. Deze wandeling liep rondom de Molenplas en de Oude Maas. Het was prachtig weer, er hingen mooie wolken in de lucht en zo kon ik deze mooie foto maken. Binnenkort kunnen jullie meer lezen over deze wandeling.

 

 

Foto van de maand juni 2020 - Bomenmonument
Het bomenmonument bij Ohé en Laak

Foto 3: Bomenmonument

Tijdens de wandeling rondom de Molenplas liep ik ook langs het Bomenmonument. Deze eiken zijn 1500 a 2000 jaar geleden onder het grind van de Maas bedolven en zijn geconserveerd gebleven. Bij de grindwinning zijn de bomen weer naar boven gekomen.

 

 

Foto van de maand juni 2020 - De Wittsee
De Wittsee bij Nettetal

Foto 4: De Wittsee

Een aantal jaar geleden liep ik al eens de Nette Seen route in het Duitse Nettetal. Afgelopen maand ging ik terug en liep ik een andere route, ditmaal langs de Krickenbecker Seen. De route startte bij de Wittsee, een mooi rustig plekje waar je veel vogels kunt spotten.

 

 

Foto van de maand juni 2020 - Nettebrücke
Tussen het groen verstopt, de Nettebrücke

Foto 5: Nettebrücke (WINNAAR)

Aan het einde van de De Wittsee kom je bij dit schitterend gelegen bruggetje. Verstopt tussen het groen. Hier spotte ik overigens ook nog een bever.

 

 

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto de meeste foto op Instagram kreeg. Het ging nek aan nek tussen een foto van Tsjernobyl en de Magelhaenpinguïn. Uiteindelijk had de pinguïn drie stemmen minder gekregen.

https://www.instagram.com/p/CBBVF8Ij7iS/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie