Foto van de maand

Foto van de maand: Maart 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. In maart 2018 maakte ik tripjes naar Leuven en Normandië. Daarnaast sneeuwde het nog aan het begin van de maand, wat ook enkele fraaie kiekjes opleverde. De keuze was daarom wat ruimer, maar uiteindelijk koos ik voor deze foto. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Foto van de maand maart 2018 - Normandy American Cemetary and Memorial in Frankrijk
Foto van de maand Maart 2018: Normandië, Frankrijk

Normandy American Cemetery and Memorial

Een week geleden vertrok ik samen met een goede vriend naar Frankrijk. We vertrokken naar Normandië om enkele belangrijke monumenten van de Tweede Wereldoorlog te bekijken. We bezochten musea, begraafplaatsen, bunkers en invasiestranden.

Het meest indrukwekkende was de Normandy American Cemetary and Memorial. Dit is één van de grootste Amerikaanse begraafplaatsen in het buitenland; er liggen 9387 lichamen begraven. De begraafplaats ligt pal aan Omaha Beach waar de Amerikansen hun grootste verliezen leden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Overal zie je marmeren kruisen staan. De meeste zijn Latijnse kruisen, maar her en der zie je ook een Davidsster. De rijen lopen kaarsrecht en lijken oneindig. De begraafplaats is rechthoekig van vorm en de paden liggen in de vorm van een Latijns kruis.

Misschien ken je de begraafplaats ook wel uit Saving Private Ryan. Veteraan Ryan zoekt in de film naar het graf van Kapitein Miller en de andere soldaten die hem uit het oorlogsgebied kwamen halen nadat zijn drie broers waren gesneuveld. Doe overigens geen moeite om het graf van Kapitein Miller te zoeken. Deze ligt hier namelijk niet begraven. Generaal Roosevelt ligt hier wel, met naast hem zijn broer die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelde.

Wandelen over deze begraafplaats maakt diepe indruk. De oorlog heeft duizenden mensenlevens gekost en dat is alleen al op deze begraafplaats duidelijk. En dan te bedenken dat dit nog maar een één van de vele begraafplaatsen is. Het is stil hier, we horen alleen de vogels fluiten en de Amerikaanse vlag wapperen. Ook de andere bezoekers zijn diep onder de indruk. De stilte en de graven die kaarsrecht achter elkaar staan maken deze plek nog indrukwekkender. Wij zijn er ook stil van.

Meest gelikede Instagram foto

En maandelijks kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. Onze volgers vonden de Natural Bridge in het Bryce National park de mooiste foto van de maand.

https://www.instagram.com/p/BgtyV0xBpEj/?taken-by=reizenenreistips

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a9923a94b803_selected-products” products=”9200000064712876,1001004010908907,9200000077369129,9200000061168368,9200000005540043″ name=”foto-van-de-maand-feb-2018″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Meer blog berichten

Berg Nemrut, absoluut hoogtepunt van Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming met talloze hoogtepunten. Het is een land met een enorme diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis met veel historische schatten. Ik heb inmiddels...

Hike naar de Glaciar Calluqueo

Je kunt een reis nog zo goed voorbereiden, sommige zaken heb je simpelweg niet in de hand. Op het moment dat we het vliegtuig instappen naar Chili, ontvang ik een WhatsApp berichtje. Onze tour naar...

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Normandië

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Normandië via Booking.com