Foto van de maand

Foto van de maand: Maart 2021

De maand Maart was niet bepaald een reislustige maand voor Reizen & Reistips. Het weer zat op bepaalde dagen niet mee en ik had ook nog eens te maken met een servercrash waardoor de website niet bereikbaar was. Juist op die mooie zonnige dagen was ik achter de schermen druk bezig om alles weer werkend te krijgen. Slechts drie maal ben ik afgelopen maand op pad gegaan. Ik heb gewandeld over de Stratumse Heide, door de Stiphoutse Bossen en langs de Lange Vlieter en Beegderheide. Over deze laatste wandeling zal binnenkort een artikel verschijnen. Er zijn afgelopen maand dus weinig foto’s gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie tussen zitten. Inmiddels hebben we nu ruim een jaar te maken met het corona virus. De afgelopen maanden heb ik dus vooral Nederland ontdekt. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk hebben we gewoon prachtige natuurgebieden. In deze editie komt van iedere wandeling die ik maakte 1 foto terug. Welke is voor jullie de Foto van de Maand Maart 2021?

Wandelen in Noord-Brabant: Stratumse Heide & Groote Heide
Wandelen over de Groote Heide

#1 - Groote Heide

Maart 2021 begon met een wandeling over de Stratumse Heide. Van een vriend kreeg ik de tip om hier eens wat foto’s te schieten. De Stratumse Heide ligt in het zuiden van Eindhoven en ligt pas langs de A67. Al een aantal jaar rijd ik hier met de auto steeds langs en ik heb me altijd afgevraagd wat dit voor gebied is. Het werd dus eens hoog tijd om hier eens te wandelen. Ik combineerde de Stratumse Heide met de Groote Heide, die aan de andere zijde van de snelweg begint. Wat me vooral opviel was de rust die hier was. Er waren nauwelijks andere mensen onderweg. Voor Eindhovenaren die even het stadsleven willen ontvluchten, is dit absoluut een aanrader.

Wandelen in Noord-Brabant: Langs de vennen van de Stiphoutse Bossen
Één van de vele vennen van de Stiphoutse Bossen

#2 - Stiphoutse Bossen

Aan het begin van het jaar maakte ik een wandeling door de Stiphoutse Bossen. Ik startte mijn wandeling in Schijndel en liep een gedeelte door dit natuurgebied en vervolgde de wandeling langs de Goorloop. Een aantal weken later was ik opnieuw in de Stiphoutse Bossen. En dit had ik eigenlijk helemaal niet in de gaten toen ik een wandeling uitstippelde. Ditmaal was mijn startpunt bij Gerwen en ik had totaal niet in de gaten dat ik een groot deel van mijn wandeling al eens eerder had gelopen. Pas toen ik bij het Kikkerven kwam en het informatiebord las, werd het me duidelijk dat ik hier al eerder ben geweest. Het landschap zag er totaal anders uit. In januari was het koud, grijs en ietwat somber. Ditmaal scheen het zonnetje en lagen de vennen er fotogeniek bij. En je hebt hier behoorlijk wat vennen. Wat mij betreft is dit gebied absoluut een aanrader voor een mooie wandeling.

De Beegderheide

#3 - Beegderheide

De laatste wandeling van de maand maakte ik in Limburg. Vanuit Beegden wandelde ik langs de Lange Vlieter en over de Beegderheide. Bij de Lange Vlieter kon ik genieten van de vele verschillende vogels op het water. Een aantal van deze vogels had ik nog niet eerder gezien in Nederland. Vervolgens liep mijn route dwars door de Beegderheide, waar ik opnieuw verrast werd met enkele fotogenieke vennen.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie