Foto van de maand

Foto van de maand: November 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. Afgelopen maand waren we in Patagonië en heb ik heel wat foto’s gemaakt van schitterende landschappen. Het is een ongelooflijk lastige keuze om hier een favoriet uit te kiezen. Torres del Paine, Fitz Roy, Pali Aike, Perito Moreno… het was allemaal zo spectaculair en surrealistisch. Lianne vond Valle Frances in Torres del Paine de mooiste plek, Fitz Roy in Parque Nacional los Glaciares was mijn favoriet en daarom is dit mijn keuzen voor de foto van de maand november 2018.

Foto van de maand November 2018 - Fitz Roy
Voor mij de mooiste plek die we bezochten tijdens onze reis door Patagoni: Fitz Roy

Fitz Roy

Van meerdere mensen had ik gehoord dat ze Fitz Roy een ongelooflijk mooie plek vonden. We kregen als tip mee om zeker de Laguna de los Tres trail te wandelen en die wandeling hebben we dan ook zeker gelopen. Toen we aan de wandeling begonnen regende het en was het behoorlijk bewolkt. Volgens de voorspellingen zou het in de loop van de ochtend opklaren en het zonnetje gaan schijnen. Daar hoop je dan ook daadwerkelijk op als je de hoge toppen van de bergen wil zien. Halverwege de wandeling kwamen we uit bij een uitzichtpunt, maar waren alle bergtoppen nog in de wolken gehuld. We hadden nog de tijd, want we moesten nog een stukje lopen en al snel verdwenen de wolken en werden de bergtoppen zichtbaar.

De laatste kilometer die je moet lopen om bij het eindpunt te komen, gaat steil omhoog. Een flinke klim waar je ongeveer een uur over doet, maar dit is het dubbel en dwars waard wanneer je eenmaal boven bent. Het uitzicht wat je hier hebt is met geen pen te beschrijven. De bergtoppen gehuld in sneeuw, aan de linkerzijde het blauwe meertje en aan de rechterzijde het bevroren meer dat bedekt is met een dik pak sneeuw. Terwijl ik zit te genieten van dit fenomenale uitzicht valt er met een dof gedonder een enorm pak sneeuw in de lagune. Een absolute kers op de taart.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Samburu Special 5 - Gerenoek

Dieren

Samburu Special 5

Veel mensen gaan op safari in Afrika om de Big 5 te spotten. De Big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Misschien heb je ook al eens van de Little 5 gehoord,...

Reisroute Madagascar

Reisroutes

Reisroute Madagascar

Een reis naar Madagascar is echt een belevenis. Het eiland is werkelijk beeldschoon en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Echter ontbossing is een serieus probleem. Al ruim 80% van het...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in El Chaltén

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in El Chaltén via Booking.com