Foto van de maand

Foto van de maand: November 2019

In de maand november gingen we een lang weekend naar Texel, bezocht ik GLOW in Eindhoven en kwam ik langzaam al in de kerstsferen op de kerstmarkten van Essen en Oberhausen. Er zijn weer voldoende foto’s gemaakt en dus was het weer een kleine zoektocht naar mijn favoriete foto. Voor de Foto van de maand November 2019 koos ik voor een foto van dit zeehondje dat we zagen op het strand van Texel.

Foto van de maand: November 2019 - Texel
We zagen dit zeehondje op het strand in Texel

Zeehondje op het strand, wat doen?

Het was heerlijk om een lang weekend op Texel te zijn afgelopen maand. Het was fris, maar droog. Ideaal om lekker uit te waaien aan het strand. Tijdens één van onze wandelingen zagen we ineens een zeehondje op het strand liggen. Hartstikke lief en mooi natuurlijk, maar wat deed het beestje daar? Enkele minuten hielden we het dier in de gaten, terwijl ik alvast op de website van Ecomare ging kijken wat te doen. Niet ieder zeehondje dat op het strand ligt hoeft gered te worden. Soms komen zeehonden op het strand om even uit te blazen en willen ze gewoon even uitrusten. Laat het dier dan met rust en houd gepaste afstand. Terwijl we het dier in de gaten hielden verzamelden de mensen om het dier heen en kwam een enthousiaste hond ook een kijkje nemen. Wanneer je een zeehondje ziet, houd honden dan ook aan de lijn zodat ze het dier niet kunnen opjagen.

Omdat het hier ging om een jong zeehondje en we de moeder niet in de buurt zagen besloten we toch even contact op te nemen met Ecomare. Zeker toen het dier ook op zijn zij ging liggen en zich nauwelijks bewoog. Ik stuurde nog wat foto’s door via WhatsApp, zodat de mensen bij Ecomare een beter beeld konden krijgen. Een reactie kreeg ik niet en wij gingen verder met onze wandeling. Op de terugweg zagen we op de plek waar het zeehondje lag bandsporen. Waarschijnlijk is het dier dus opgehaald. Hebben we wellicht toch een goede daad verricht.

Meest gelikede foto op Instagram

En natuurlijk kijken we ook nog eens terug welke foto de meeste likes kreeg op Instagram. Verreweg de meeste likes gaven jullie aan de foto van het ziekenhuis in Pripjat.

https://www.instagram.com/p/B4aa8c7JzVM/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie