Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2019

Zoals iedere maand ga ik weer op zoek naar de mooiste foto die ik heb gemaakt in de afgelopen maand. Ik maakte een trip door Bosnië & Herzegovina samen met moeder en zus en met mijn vader en oma vertrok ik een lang weekend naar Saksen. Tijdens die laatste trip gingen we op bezoek naar oude bekenden en vrienden van mijn vader en oma, waardoor er geen tijd was om foto’s te maken of nieuwe bestemmingen te ontdekken. De foto van de maand oktober 2019 moest dus komen uit mijn collectie uit Bosnië & Herzegovina. En wederom keuze genoeg. Sarajevo is een indrukwekkende stad die in de jaren ’90 voor jaren een zwaar oorlogsgebied was. Ook Mostar werd hevig onder vuur genomen, maar is nadien weer prachtig opgebouwd. Maar buiten beide steden is er nog veel meer te zien. Watervallen, een immense bunker, idyllische dorpjes en een prachtige natuur. De winnende foto van deze maand werd gemaakt ik Počitelj.

Bosnië & Herzegovina - Pocitelj
Počitelj, gefotografeerd met een drone

Počitelj

Vanuit Mostar bezochten we met onze huurauto de omliggende omgeving. Je kunt vanuit Mostar immers perfect naar de Kravice watervallen, het Derwisj-huis in Blagaj en naar het prachtig dorpje Počitelj. Dit laatste dorpje werd, net als veel andere steden, grotendeels vernield gedurende de Joegoslavische Oorlogen. Na de oorlog hebben ze het dorp weer opgebouwd en gerestaureerd zonder afbreuk te doen aan de oude structuren. Wanneer je door dit dorp loopt lijkt het alsof je een tijdreis hebt gemaakt. Het mooiste uitzicht over de stad heb je vanaf de citadel en de uitkijktoren boven de bergen. Vanuit de citadel stuurde ik de drone de lucht in om foto’s te kunnen maken die je met een normale camera niet kunt maken. Zo kreeg ik de kerk, de moskee en de citadel in één beeld. Wat vinden jullie van deze foto?

Meest gelikede foto op Instagram

En zoals iedere maand kijken we ook welke Instagram foto het meest geliked werd. Deze lieve giraffe kreeg de meeste likes van jullie. De foto werd alweer 7,5 jaar geleden gemaakt toen we een rondreis maakten door Kenia en Tanzania. Wat vliegt de tijd toch.

https://www.instagram.com/p/B3XWTXuoHtt/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Booking.com