Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2020

Iedere maand kiezen we bij Reizen & Reistips de ‘Foto van de Maand’. Sinds dit jaar hebben jullie daar een flinke stem in, want jullie kiezen uiteindelijk welke foto de mooiste is. Voor de maand oktober 2020 hebben jullie de keuze uit 5 verschillende foto’s van mijn laatste reis naar Berchtesgadener Land en de Allgäu. Deze maand zal ik ook nog een kort verslag schrijven over deze reis. Hierbij krijgen jullie alvast een kleine sneak preview hoe prachtig deze regio is.

De winnaar van afgelopen maand was zonder enige twijfel het Volkswagen busje waar we zelf op staan. Bedankt voor het stemmen!

Foto van de maand Oktober 2020 - Berchtesgaden
Het prachtige blik op Berchtesgaden en de Watzmann op de achtergrond

Foto 1: Berchtesgaden

Berchtesgaden is een klein stadje in het zuidoosten van Beieren en was onze uitvalsbasis voor onze verkenningstocht van het Berchtesgadener Land. Hoewel Berchtesgaden niet heel groot is, telt het enkele mooie bezienswaardigheden zoals enkele kerken, het voormalige klooster en prachtige beschilderde woningen. In de stad heb je enkele bekende fotomotieven, zoals deze foto. Op de voorgrond het stadje zelf met de verschillende torens van de kerken en op de achtergrond de Watzmann.

Foto van de maand Oktober 2020 - Almbachklamm
De Almbachklamm

Foto 2: Almbachklamm

Het Berchtesgadener Land heeft enkele prachtige kloven die een bezoek waard zijn. Één hiervan is de Almbachklamm. Deze kloof is duizenden jaren geleden ontstaan door het smelten van de gletsjers in de IJstijd. Het smeltwater en regenwater sneed door het oppervlakte waardoor deze kloof kon ontstaan. Door de kloven zijn bruggen en paden aangelegd zodat je veilig kunt wandelen. Met name in de lente en zomer moet de plantenwereld spectaculair zijn, maar ook tijdens ons bezoek hebben we kunnen genieten van de prachtige omgeving. Vanuit de ingang van de Ambachklamm hebben we een rondwandeling door de kloof en naar de Ettenberg.

Foto van de maand Oktober 2020 - Predigstuhl
Sneeuw op de top van de Predigtstuhl

Foto 3: Predigtstuhl

Met de Predigstuhlbahn gingen we 1614 meter omhoog. De kabelbaan werd in 1928 aangelegd en is daarmee één van de oudste van Duitsland. Na 8,5 minuut bereikten we de top van de Predigtstuhl. Hier kwamen we ineens in een totaal andere wereld. Een wereld vol sneeuw. Prachtig om te zien en om te wandelen, al ging dat af en toe behoorlijk glibberig. Bovenop de berg liepen we de Gipfelrundweg, een rondje naar het kruis. Dit kruis, met het zonnetje en het dikke pak sneeuw maakten een mooi winters plaatje.

Foto van de maand Oktober 2020 - Schloss Neuschwanstein
Het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein

Foto 4: Schloss Neuschwanstein

Het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein is bij iedereen wel bekend. Het kasteel diende als inspiratie voor het Disney-kasteel en is een toeristische trekpleister van mensen over de gehele wereld. En terecht. Schloss Neuschwanstein behoort tot de mooiste kastelen van Duitsland. Het kasteel zelf kon ik helaas niet bezoeken, maar ik maakte van de Tegelberg een wandeling naar dit magische bouwwerk. Terwijl ik van de Tegelberg afdaalde, had ik meerdere malen een geweldig uitzicht op het kasteel. Ik heb het kasteel dan wel niet van binnen kunnen bewonderen, van de buitenzijde is het evenwel spectaculair.

Foto van de maand Oktober 2020 - Zugspitze
Op de hoogste berg van Duitsland

Foto 5: Zugspitze

Met 2962 meter is de Zugspitze de hoogste berg van Duitsland. In de zomer kun je hier mooie wandelingen maken, in de winter is het een geliefd wintersportgebied. Als je dan toch in de buurt bent moet je deze berg dus zeker even bezoeken. Met een indrukwekkende kabelbaan gingen we de hoogte in. Op de top bevindt zich een restaurant met een geweldig platform. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de omliggende bergtoppen en de gletsjer. Met het dreigende wolkendek erbij vormt het in mijn ogen een kanshebber voor de Foto van de Maand.

Meest gelikede foto op Instagram

Zoals iedere maand kijken we ook welke foto het populairst op Instagram was. Met afstand kreeg deze foto van Schloss Neuschwanstein de meeste likes. Ik maakte de foto tijdens mijn afdaling van de Tegelberg naar het kasteel. Volgen jullie Reizen & Reistips al op Instagram?

https://www.instagram.com/p/CGnW2aCjguo/

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com