Foto van de maand

Foto van de maand: September 2018

In 2017 maakte ik in totaal 23.428 foto’s, een behoorlijk aantal. Ik ben absoluut geen professioneel fotograaf, maar doe er alles aan om me te blijven ontwikkelen in fotografie om betere foto’s te maken. Daarom heb ik een nieuwe rubriek bedacht voor Reizen & Reistips, de foto van de maand. Iedere maand kies ik mijn beste/leukste/interessantste foto van afgelopen maand uit. Zo daag ik mezelf uit om maandelijks met mijn camera op pad te gaan om mooiere foto’s te maken. En deze maand kon ik me uitleven op Madeira. We maakten hier enkele wandelingen door de mooie natuur en het indrukwekkende landschap van dit eiland. Niet geheel gek dat ik weer met een berg foto’s thuis kwam. Met zoveel foto’s is het dus lastig om een favoriet te kiezen, want er zaten veel mooie foto’s tussen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto van onze wandeling op het schiereiland Ponta de São Lourenço. Niet alleen de omgeving is prachtig, maar Lianne lijkt ook terug te kijken naar het startpunt van deze wandeling. Dit is dus mijn foto van de maand September 2018.

Foto van de maand - September 2018 - Ponta de São Lourenço
Lianne op het meest oostelijke punt van Madeira

Ponta de São Lourenço

Het oostelijke deel van Madeira is een natuurreservaat. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap hier bijna woestijnachtig. Je hebt er ruige kliffen die omringd worden door de helderblauwe zee. Hier laat Madeira ook een andere zijde zien en je kunt er een mooie wandeling maken waarbij je het meest oostelijke puntje kunt bereiken. De rondwandeling is in totaal zo’n 7 kilometer, waar je ongeveer 3 uur over doet. Tijdens de wandeling heb je zoveel prachtige uitzichtpunten dat je haast overal wel even wilt stoppen om te kunnen genieten.

Mocht je Madeira ook bezoeken, zorg er zeker voor dat je deze wandeling maakt. Tip: zorg voor voldoende water, iets te eten, zonnebrand en goede schoenen. Je wandelt in de volle zon en er is geen schaduw. Het pad is over het algemeen goed, maar er zijn stukken waar losse stenen liggen en het wat uitdagender wordt. Vermijd de topdrukte door vroeg in de ochtend te beginnen, wanneer de temperaturen ook nog niet zo hoog zijn.

Wil je meer foto’s zien van onze trip naar Madeira. Bekijk dan het artikel met onze 10 mooiste foto’s van dit prachtige eiland.

Meest gelikede foto op Instagram

En maandelijks kijken we ook welke foto het meest geliked werd op Instagram. En jullie vonden mijn foto op Ponta de São Lourenço ook de mooiste. Bedankt voor de likes en bekijk dagelijks onze foto’s op ons Instagram-account.

https://www.instagram.com/p/BnReQnyHrNY/?taken-by=reizenenreistips

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden - Stockholm

Gastartikel

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden

Denemarken en Zweden zijn twee prachtige Scandinavische landen die bekend staan om hun adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Een roadtrip is een geweldige manier om kennis te...

Eisenach, Duitsland

Stedent(r)ips

Hoogtepunten van Eisenach

Eisenach is een stad met een rijke geschiedenis, maar vooral beroemd vanwege de Wartburg. Niet voor niets staat het bekend als de Wartburgstad. Dit kasteel is nauw verbonden met de Duitse...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Madeira

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Madeira via Booking.com