Foto van de maand

Foto van de maand: September 2019

Iedere maand ga ik op zoek naar de mooiste foto die ik die maand heb gemaakt. Dat was voor september een lastige keuze. We vertrokken eind augustus naar Georgië en hebben hier zoveel prachtige locaties gezien. Valleien, gletsjers, bergen, bergmeren, watervallen, kloosters op bizarre locaties en verlaten gebouwen. Het kwam allemaal voorbij tijdens onze reis door Georgië. Zoals gebruikelijk kwam ik weer met een enorme lading aan foto’s thuis, 7300 in totaal. Momenteel ben ik de mooiste foto’s aan het uitzoeken die we aan onze muur kunnen hangen. Ik heb ruimte voor 9 foto’s, maar heb nu het dubbele geselecteerd. Het is dus extreem moeilijk om de mooiste uit te kiezen. Voor deze rubriek heb ik daarom gekeken welk gebied het meeste indruk op me maakte en heb ik toch een keuze kunnen maken. Ik koos voor deze foto in de Juta Vallei.

Georgië reisverslag - Juta Vallei
De prachtige natuur in Juta Valley

Juta Vallei

De regio rondom Mestia en Kazbegi behoren samen met ons bezoek aan Tskaltubo tot mijn favoriete locaties die we hebben bezocht tijdens onze reis door Georgië. Tskaltubo was vooral interessant vanwege de leegstaande gebouwen, de andere twee locaties waren fantastisch vanwege de natuur.  De Juta Vallei is gelegen in de Kaukasus, niet ver van Kazbegi. Eigenlijk hadden we dit gebied helemaal niet op onze planning gezet, omdat we nauwelijks informatie hierover konden vinden. Ongelooflijk zonde, want dit gebied is fantastisch en je kunt er een prachtige dagwandeling maken. Helaas hadden wij hier te weinig tijd voor waardoor we alleen maar de eerste 6 kilometer van de trail konden wandelen. Maar wat we hebben gezien maakte indruk.

Komende week kunnen jullie meer lezen over ons bezoek aan de Juta Vallei.

Meest gelikede foto op Instagram

En zoals iedere maand kijken we ook welke Instagram foto het meest geliked werd. Afgelopen maand kreeg deze foto van Görlitz de meeste likes. Ik kreeg ook veel positieve reacties op mijn verslag over deze stad. Ben je een keer in Saksen, breng dan ook zeker een bezoekje aan Görlitz.

https://www.instagram.com/p/B2wwRyxI91X/

Plan je reis naar Georgië

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie