Gastartikel

Het schitterende Lombok

Indonesië is één van de mooiste landen in Azië. Met ruim 17.000 eilanden heb je nogal wat mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van je bestemming. Alle eilanden bezoeken is (helaas) onmogelijk maar er zijn er wel een aantal die het bezoeken meer dan waard zijn en ook nog eens makkelijk te bereiken zijn! Het schitterende Lombok is er daar één van.

Lombok - Fiets

Lombok

De meeste reizigers kiezen als vakantiebestemming het eiland Bali. En hoewel dit een schitterend eiland is, is Bali behoorlijk toeristisch en druk. Zeker in het hoogseizoen. Wie het massatoerisme wil ontlopen en toch een makkelijk te bereiken vakantiebestemming zoekt die ook nog eens makkelijk te bereiken is komt op Lombok terecht.

Lombok heeft namelijk alles wat je zoekt tijdens je vakantie (of reis 🙂 ). Het eilandje, dat tussen Bali en Nusa Tenggara in ligt, heeft prachtige stranden, een indrukwekkend binnenland, vriendelijke locals en heerlijk eten. Daarnaast vind je op Lombok nog de op één na hoogste vulkaan van het land; de Gunung Rinjani!

Bezienswaardigheden Lombok

Lombok heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, waarvan de Gunung Rinjani natuurlijk de grootste is (letterlijk). Lombok staat daarnaast ook bekend vanwege de goede surflocaties in het zuiden van het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn;

Gunung Rinjani

Niet te missen als je op Lombok bent. Deze vulkaan, één van de 129 vulkanen in Indonesië, is de op één na hoogste. Met 3.736 meter is het ook een imposante verschijning. Je kan trekking van meerdere dagen doen naar de top van de Rinjani. Het is pittig, maar als je eenmaal boven bent en van het uitzicht geniet vergeet je de blaren op je voeten snel 😉

Gili’s

De Gili eilanden hebben natuurlijk weinig introductie nodig. De Gili’s, zoals ze genoemd worden, bestaan uit drie eilanden ten westen van Lombok. Gila Trawangan is het grootste en tevens het drukste eiland. Gili Meno is het kleinste eiland waar vooral stelletjes komen voor een romantische get-away. Gili Air is het eiland dichts bij Lombok waar vooral veel locals komen voor ontspanning.

Een ander eiland met de naam Gili is Gili Nanggu. Dit ligt ver van de andere drie Gili’s maar is zeker het bezoeken waard. Het is er veel minder toeristisch.

Sembulan Vallei

Ten oosten van de Gunung Rinjani vind je de Sembulan Vallei. Het is niet zo bekend maar wel indrukwekkend. De natuur is hier bizar groen in het regenseizoen en je kan er prachtige wandelingen maken. Vanaf hier kan je tevens de Rinjani beklimmen.

Tetebatu Lombok - Rijstvelden

Tetebatu

De natuur rondom het dorpje Tetebatu aan de voet van de Gunung Rinja is sprookjesachtig mooi. Rijstvelden strekken zich uit zo ver je kan kijken, watervallen sieren de bossen en als je in de bossen loopt spot je regelmatig een aap. Door het gunstige klimaat kan je hier hele mooie wandeltochten maken.

Tetebatu - Lombok

Kuta

Niet te verwarren met het drukken en toeristische Kuta in Bali (gelukkig maar). Gelegen in het zuiden van Lombok is Kuta een stadje in één van de mooiste kustgebieden van het eiland. Het is omgeven door witte stranden en indrukwekkende baaien. De stranden in het zuiden van Lombok behoren tot de mooiste van het land. Kuta is daarnaast the place to be om te surfen met heerlijke golven voor zowel beginners als geoefende surfers!

Sengigi Lombok - Zonsondergang

Sengigi

Sengigi is de bekendste stad onder toeristen. Dit komt voornamelijk door de mooie stranden en indrukwekkende baaien rondom het stadje. De zonsondergang is hier prachtig. In het hoogseizoen kan het hier wat druk worden.

Dit artikel is geschreven door Azië-Expert.