Persoonlijk

Liebster Award

Vandaag kreeg ik een mailtje van Leana van der Meijden (toch geen familie van?) van Dutch On The Move dat ik ben genomineerd voor de Liebster Award. Zelf heb ik hier nog nooit van gehoord, maar ik vind het een leuk idee om andere bloggers aandacht te schenken. Ik heb daarom besloten dat ik ook een bericht zal wijden en dat ik braaf alle regeltjes nakom.

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is ooit een keer aangemaakt om nieuwe blogs in het zonnetje te zetten. De ‘award’ gaat vooral naar bloggers die rond de 200 volgers hebben (helaas ben ik nog niet zo ver). Het idee is:

 • vertel 11 willekeurige feiten over jezelf
 • beantwoord 11 vragen van de persoon die je heeft getagd
 • verzin zelf 11 vragen
 • tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.

Dit is een leuke manier om (nieuwe) bloggers beter te leren kennen en natuurlijk ook voor de bekendheid.

Allereerst wil ik Dutch On The Move bedanken voor de nominatie. Bezoek vooral ook even haar blog! En hier gaan we dan!

11 willekeurige feiten over mij

 1. In feite ben ik half DDR-burger. Mijn moeder is geboren in de DDR en mijn zus zelfs ook nog omdat mijn moeder nog destijds in de DDR woonde. De moeder van mijn vader kwam uit Oostenrijk. Ik heb dus wel wat internationaal bloed.
 2. Mijn lievelingsdier is een kat
 3. Ik ben een webdesigner / webdeveloper en werk graag met WordPress. Vandaar dus ook deze website
 4. Hip-hop is mijn favoriete muziekstijl. En Wu-Tang Clan is mijn favoriete band/groep. Maar ik luister bijvoorbeeld ook Genesis, Red Hot Chili Peppers, Parov Stelar en RJD2.
 5. Tijdens vakanties zie je me altijd met een fotocamera en videocamera in de weer; van de foto’s maak ik een eigen gemaakt fotoboek en de film bewerk ik tot een leuke film die ik ook aan anderen kan tonen
 6. Omdat ik me redelijk snel irriteer aan andere mensen, is een groepsreis niet echt een goed idee voor mij
 7. Ik ben geen gemakkelijke eter. Ik lust geen vis, geitenkaas, tomaten en paddenstoelen. Soms is dat niet handig op reis.
 8. Ik lust graag een biertje en ik ben altijd op zoek naar speciaalbier. Hoe meer verschillende biertjes, hoe beter. Ik sla ze allemaal op in de app Untappd.
 9. Dresden en Berlijn zijn mijn favoriete steden, waar ik ten alle tijdens heen zou willen. Ik zou zelfs in Dresden willen wonen…. ooit.
 10. Ik ben enorm druk bezig met het vullen van deze site. De vindbaarheid vind ik enorm belangrijk en vandaar deze nieuwe site recent online heb gezet. Echter moet ik nog ontzettend veel locaties en bezienswaardigheden toevoegen, dus ik ben daar nog een poosje zoet mee.
 11. Ik ben op de achtergrond bezig met een nieuwe site. Dit moet een community worden van reisliefhebbers die elkaar tips en verhalen kunnen doorgeven. Daarnaast een mooie site voor research waarbij je je eigen paspoort kunt vullen en je bucketlist verder kunt uitbreiden. Hou deze site in de gaten wanneer we met een test-versie live gaan!

Vraag & antwoord

 1. Wanneer ben je gestart met bloggen?
  In principepas vrij recent, hoewel ik met de voorganger van deze website al reeds een klein blog gedeelte had. Ik ben met deze website tot dusverre meer bezig geweest met het vullen van pagina’s. Ik zie dit niet als bloggen, maar het vullen van content. In de toekomst zal ik steeds meer bloggen, maar ik moet wel wat te vertellen hebben. Dagelijks een post plaatsen zie ik niet zitten. Het moet namelijk wel interessant blijven. Vandaar dat deze site ook meer is dan alleen een blog.
 2. Wat is je favoriete land/stad? En waarom?
  Mijn meest favoriete land is Costa Rica. Ik ben er nu 2 maal geweest; in 2007 en 2014. De natuur, de vulkanen en de dieren. Het is een divers land. Daarbij is het compact, dus wanneer je even de tijd neemt kunt je van alles zien. Mijn favoriete stad is Dresden. Ooit was het de mooiste stad van de wereld tot de 2e W.O. Dresden werd vrijwel compleet verwoest. En dit is nog steeds een beetje zichtbaar. Hoewel het oude centrum aardig opgeknapt is de laatste jaren, zie je her en der nog het zwart op de gebouwen van de enorme brand. Dit en de prachtige architectuur maken Dresden tot een geweldige stad. Ook het Stasi gevangenis, overblijfsel van het DDR-tijdperk is uiterst indrukwekkend. Ik kan iedereen aanraden om Dresden eens te bezoeken.
 3. Hoeveel talen spreek je?
  Ik spreek uiteraard Nederland, maar ook Engels en Duits. Hoewel mijn Duits wat roestig is, kan ik na enkele dagen Duits praten weer vloeiend Duits spreken. Ik zou graag nog Spaans willen spreken. Daarom maar flink oefenen met Duolingo.
 4. Wat is je favoriete levens-quote?
  “De wereld is een boek. Wie niet reist, leest eigenlijk één bladzijde. Je zou kunnen zeggen; de wereld is een mierennest” of “Waarom zou je naar Egypte of Pompeï moeten gaan om daar de laatste overblijfselen van een cultuur te bezoeken, als je ook naar Almere Muziekwijk kunt gaan.”. Nee, onzin natuurlijk. Dit komt van Koefnoen. Ik heb niet echt een quote.
 5. Wat is je favoriete blog bericht tot nu toe?
  Aangezien ik zelf nog niet veel blogberichten heb geschreven, ga ik toch voor mijn blogbericht over de olifantenritjes. Deze heeft enorm veel bereik gehad en ik hoop dat veel mensen de belofte maken om af te stappen. Hebben jullie dit nog niet gedaan? Neem dan snel een kijkje bij dit bericht.
 6. Wat is je meest dierbare reismoment?
  Mijn meest dierbare moment is het moment dat ik lava van de Volcán Arenal zag stromen. Het was in 2007 toen we net op weg waren naar Volcán Look. We stonden gereed om de auto in te gaan. Ik deed de deur open van ons appartement en keek naar de vulkaan. Normaal gesproken is deze vaak in nevelen gehuld en we hadden deze dag geen geluk gehad. Nu was de top zichtbaar en daar zag ik een enorme rode gloed. Ik twijfelde geen moment en draaide om naar binnen om de camera en fotocamera te halen. Maar in die paar secondes dat ik weer buiten stond, was de nevel weer terug. Na ons avondje in Volcán Look ben ik nog uren met een stoel buiten gaan zitten. Ik zag nog af en toe een glans van de lavastromen, maar deze was niet zo heftig al enkele uren daarvoor. Toch was dit een prachtig moment en ondanks dat het maar een paar secondes duurde heeft het enorme indruk op me gemaakt.
 7. Koffer of backpack?
  Ik heb eigenlijk geen probleem met beide, maar aangezien ik de laatste vakanties steeds met de backpack ben gegaan, kies ik voor de backpack. In sommige gevallen is het iets handiger dan een koffer.
 8. Fancy hotel of hostel?
  Het hangt er totaal vanaf waar ik me bevind. Bij een citytrip heb ik liever een fatsoenlijk hotel. Bij een rondreis maakt het me niet uit, zolang er maar een goed bed is. In Turkije zijn we al een aantal maal naar hotels als Rixos en Maxx Royal geweest. En ik moet toegeven; dat is absoluut niet verkeerd. Maar dat doe ik alleen als ik met mijn familie ga. Ik zou er zelf nooit heen gaan.
 9. Wat is je favoriete reisapp?
  TouristEye. Download hem thuis en kies je bestemming zolang je goede Wifi hebt. Zoek de stad op die je gaat bezoeken en download de map en al zijn bezienswaardigheden. Op basis van GPS heb je dan een map met alle hotspots van je bestemming. Je vindt snel de locaties die je wilt bezoeken, kan informatie ophalen en je zult nooit verdwalen. Bij citytrips maak ik hier altijd gebruik van.
 10. As je maar 5 dingen mee kon nemen op vakantie, welke zouden dit dan zijn?
  Mijn fototoestel; je moet immers mooie foto’s kunnen maken. Mijn videocamera; naast foto’s moet er ook absoluut gefilmd worden. Mijn ipod; af en toe moet je ook kunnen relaxen en kunnen luisteren naar goede muziek. Een spelletje; wanneer er even tijd is, is een spelletje spelen altijd leuk en het maakt me geeneens uit welk spel het is. En tja, als laatste denk ik toch mijn iPhone; dat ding heb ik namelijk 24/7 bij me.
 11. Wat is nummer 1 op je bucketlist?
  Absolute nummer is zijn de Galapagos Eilanden, Ecuador. Ik wil hier zo ontzettend graag heen. Maar om eerlijk te zijn is mijn bucketlist aardig vol met bestemmingen die ik een keer bezocht zou willen hebben.

Wat wil ik graag weten van jou?

 1. Waarom en wanneer ben jij gestart met het bloggen van reizen?
 2. Welk land dat je hebt bezocht staat op #1? En waarom?
 3. Wat is het mooiste of indrukwekkendste dier dat je tijdens je reizen bent tegengekomen?
 4. Welk gebouw, monument vind jij het meest indrukwekkend?
 5. Naar welk land wil je nog absoluut naartoe? En waarom?
 6. Welk boek over reizen of reisverhalen kun jij absoluut aanbevelen?
 7. Welk lied is voor jou het ultieme vakantie-song?
 8. Wat is het smerigste wat je ooit tijdens je reizen hebt gegeten? En waar was dit?
 9. Wat is het mooiste natuurfenomeen dat je ooit hebt gezien?
 10. Welke stad vond je uiterst teleurstellend toen je erheen reisde?
 11. In welke stad zou jij graag oud en nieuw willen vieren?

Ik nomineer:

 1. Reismeisje
 2. Expeditie Aardbol
 3. Karlijn Travels
 4. Eighty7
 5. Travelaar
 6. Travellust
 7. We are travelers
 8. Let’s travel and see
 9. Meisje van de wereld
 10. travel.create.repeat
 11. Long way home

Ik ben reuze benieuwd naar jullie antwoorden!

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!