Persoonlijk

Mooiste reisfoto’s van 2019

Aan het einde van de maand blik ik met Reizen & Reistips terug op het afgelopen jaar. Eerder kon je al lezen hoe het reisjaar 2019 in cijfers eruit zag. Tijdens de 32 trips die ik maakte was mijn camera een trouwe metgezel en ook nam ik steeds vaker de drone mee. Ik maakte dit jaar een kleine 35.000 foto’s. Hoewel dit aantal minder is als vorig jaar, zaten er (al zeg ik het zelf) enkele mooie foto’s bij. Net als vorig jaar en het jaar 2017 zocht ik naar de mooiste reisfoto’s van 2019. In willekeurige volgorde kun je mijn keuzes zien. Uiteraard ben ik benieuwd welke foto jouw favoriet is.

Dit waren voor mij de 10 mooiste reisfoto’s van 2019.

Prachtig uitzicht op het Jungfrau gebergte

Als ik aan Zwitserland denk, denk ik aan de bergen en mooie bergmeren. Het Jungfrau-gebergte past wat dat betreft helemaal in het beeld dat ik van het land heb. Dit gebergte staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en wij maakten hier een wandeling naar de Aletschgletsjer. Eigenlijk had ik hier de gehele dag kunnen en willen wandelen. Het maakt niet uit waar je staat, overal heb je een fantastische blik op het landschap. En het leuke… dit is een keer een foto die ik niet zelf heb genomen, maar waar ik zelf eens op sta.

Zwitserland - Aletschgletsjer
Het Jungfrau-gebergte in Zwitserland

Korte wandeling door de Juta Vallei

De regio rondom Kazbegi is ideaal om te wandelen. Tijdens ons bezoek aan deze stad wandelden we door de Truso Valley, naar de Trinity Church en naar twee watervallen. Op de dag dat we Kazbegi weer verlieten kwamen we ook nog even in de Juta Valley. Hier hadden we vooraf te weinig informatie over gevonden en dat is super jammer. De Juta Valley is een prachtig gebied om te wandelen met ruige bergen, watervallen en bergmeertjes. Wij hebben tot het eerste bergmeer gewandeld en hebben genoten van dit uitzicht. Ga je naar Georgië, zet de Juta Valley dan zeker op je lijstje.

Georgië reisverslag - Juta Vallei
De Juta Vallei in Georgië

Quiraing, het decor van Star Wars

Isle of Skye stond al een tijdje op mijn wishlist en dit jaar ging ik er samen met een goede vriend heen. Isle of Skye is fantastisch. Dat landschap is zo uniek hier en de Quiraing is één van de hoogtepunten. In dit dramatische landschap hebben we een mooie wandeling gemaakt. Een trail langs smalle paadjes en diepe afgronden. Het is maar goed dat ik geen hoogtevrees heb, want soms moesten we echt steil omhoog. Ik weet zeker dat jij hier ook niet kunt stoppen met het nemen van foto’s.

Foto van de maand: April 2019 - The Quiraing, Isle of Skye
Quiraing in Schotland

Het blauwe water van de Soca River

Slovenië was wat mij betreft de verrassing van het jaar. Ik wist dat het land mooie is, maar dat het zo oogverblindend mooi is, had ik niet verwacht. Tijdens een perstrip naar Slovenië maakte ik kennis met het land. Het was een uitermate geslaagde trip, waarin we vele wandelingen maakten door het prachtige landschap. Elke dag was een aaneenschakeling van mooie momenten, maar het allermooiste was onze wandeling langs de Soča rivier. Het helderblauwe water

Foto van de maand: Mei 2019 - Soča rivier, Slovenië
De Soča rivier in Slovenië

De militaire begraafplaats in Ablain-Saint-Nazaire

In de regio van Arras werd tijdens de Eerste Wereldoorlog flink gevochten. Je vindt in de omgeving heel wat herdenkingsplaatsen en begraafplaatsen. Wij brachten een bezoek aan Notre-Dame-de-Lorette in Ablain-Saint-Nazaire. Dit is de grootste Franse militaire begraafplaats. Er liggen 20.000 geïdentificeerde soldaten en 22.000 onbekende soldaten. De rijen aan gedenkstenen houden niet op. Op een plek als deze wordt je gewoon stil.

Anneau de la Mémoire - Ablain-Saint-Nazaire - Frankrijk
Notre-Dame-de-Lorette in Frankrijk

De prachtige ligging van de Trinity Church

In Kazbegi maakten we dus meerdere wandelingen. Één van de populairste trails leidt naar de Trinity Church. Deze kerk staat hoog op een berg hoog boven het stadje Kazbegi met de dramatische Mount Kazbek op de achtergrond. Toen wij deze trail wandelden was de top van de berg gehuld in de wolken. Een dag later gingen we nogmaals omhoog om de zonsopkomst te bekijken. Aangezien de top van de Mount Kazbek nog niet gehuld was in de wolken was dit een mooi moment om de drone de lucht in te sturen om de kerk en de berg in één beeld vast te leggen.

Georgië reisverslag - Zonsopkomst bij de Trinity Church
De Trinity Church in Georgië

Ochtendwolken bij Lake Bohinj

Nogmaals een foto van Slovenië. Deze foto werd genomen toen we ons in de ochtend klaarmaakten voor een wandeling. De laaghangende wolken hingen nog boven rondom de Sint-Johanneskerk in Stara Fužina en trokken langzaam weg. De besneeuwde bergtoppen in de achtergrond werden langzaam zichtbaar. Zo wil je toch iedere dag beginnen?

Wandelen in Bohinj, Slovenië
Stara Fužina in Slovenië

Het mysterieuze Fairy Glen

Op Instagram had ik al flink wat foto’s gezien van Fairy Glen en ik wilde hier graag heen. Deze plek heeft iets mysterieus door de stenen die in een cirkel liggen. Alsof elfjes en trollen ze neer hebben gelegd. Mythes en legendes zijn natuurlijk verbonden aan Fairy Glen. Eigenlijk had ik iets groots verwacht, maar toen we er eenmaal waren liepen we zowat over de stenen heen. Was dit het? Als je onderstaande foto bekijkt zie je ook de mensen op de achtergrond en dan kun je misschien een idee krijgen hoe groot deze plek is. Toch is deze plek uiterst fotowaardig.

De hoogtepunten van Isle of Skye - Fairy Glen
Fairy Glen in Schotland

De burchtruïne Winneburg

Tijdens onze trip naar Cochem wandelden we de Seitensprung, de Cochemer Ritterrunde. Een wandeling van 18 kilometer door de Moezelstreek. Hier wandelden we naar verschillende uitzichtpunten, langs indrukwekkende kliffen en over bospaden. Hoogtepunten tijdens deze wandeling is de Burchtruïne Winneburg. De burcht is ontstaan in de 13e eeuw en werd in 1688 vernield door het Franse leger. De burcht werd daarna nooit meer opgebouwd. Met mijn drone vloog ik over de ruïne en kon ik deze bijzondere foto maken waarbij je de restanten van de muren duidelijk in beeld ziet.

Foto van de maand: Maart 2019 - Burgruïne Winneburg
Burchtruïne Winneburg in Duitsland

De Aletsjgletsjer

De eerste foto van deze reeks is genomen tijdens onze wandeling naar de Aletschgletsjer. Zoals je kunt zien is de omgeving waarin je kunt wandelen adembenemend mooi. Ook de Aletschgletsjer is behoorlijk imposant. Je zou het haast niet zeggen, maar deze gletsjer is maar liefst 23,6 kilometer lang. Jammer genoeg is door de opwarming van de aarde de gletsjer in de afgelopen jaren geslonken.

Zwitserland - Aletschgletsjer
De Aletschgletsjer in Zwitserland

Deze foto's vielen net buiten de top 10

Keuzes, keuzes, keuzes. Een aantal foto’s haalde net niet de top 10. Dit waren 6 foto’s die ik ook graag had willen toevoegen, maar de selectie net niet overleefden. Staat hier misschien een mooiere foto tussen?

Bosnië & Herzegovina - Mostar
Festung Königstein
Mostar (Bosnië & Herzegovina) - Festung Königstein (Duitsland)
Georgië reisverslag - Ushguli
Görlitz, Duitsland
Ushuli (Georgië) - Görlitz (Duitsland)
Tzoumerka - Kipinas klooster
Tzoumerka - Kouiasa waterval
Kipinas (Griekenland) - Verborgen waterval bij de Damiris Brug (Griekenland)
Bosnië & Herzegovina - Pocitelj
Georgië reisverslag - Tskaltubo
Pocitelj(Bosnie & Herzegovina) - Tskaltubo (Georgië)

Ik ben benieuwd welke foto jouw favoriet is. Laat in een reactie hieronder weten welke foto jij de mooiste vindt.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie