Reisnieuws

Noodtoestand in Guatemala na vulkaanuitbarsting

Vanochtend zag ik een bericht op nu.nl verschijnen over een noodtoestand in Guatemala. De Volcán de Fuego kwam voor de vierde keer dit jaar tot uitbarsting en stoot op dit moment een aswolk van 2 kilometer hoogte uit.

Er lopen twee enorme lavastromen van de 3763 meter hoge vulkaan naar beneden die nabijgelegen dorpen bedreigen. 330 mensen zijn inmiddels geëvacueerd en tien scholen moesten worden gesloten. Gelukkig zijn er tot dusverre nog geen slachtoffers gevallen. Voorlopig kunnen de bewoners niet terug naar hun huizen. Vanwege enorme regenval is er namelijk ook een gevaar voor steenlawines en aardverschuivingen.

De Volcán de Fuego is de actiefste vulkaan van het continent. De vulkaan heeft enorme schade aangericht in de 18e eeuw. Ook in enkele jaren geleden, in 2012, sloegen meer dan 30.000 mensen op de vlucht na een uitbarsting. Wij zagen vanaf de top van de Volcán Acatenango hoe actief deze vulkaan kan zijn. Onophoudelijk stootte de vulkaan bij ons bezoek in 2015 lava uit. Tijdens onze hike terug naar Antigua, barstte de vulkaan uit en hebben we geluk gehad dat het aan de andere zijde van de vulkaan gebeurde.

De huidige uitbarsting ziet er behoorlijk dreigend uit, gezien onderstaande video en afbeeldingen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ebr_J_Yaj0Y

https://www.instagram.com/p/BTtzwjWF71C/?tagged=volcandefuego

https://www.instagram.com/p/BTxkicTF_rn/?tagged=volcandefuego

https://www.instagram.com/p/BTxp8OKlBK9/?tagged=volcandefuego

Plan je reis naar Guatemala

Booking.com
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie