Valle de los Ingenios

Tussen Trinidad en Sancti Spíritus ligt de vruchtbare vlakte van Valle de los Ingenios, met op de achtergrond de groene heuvels van Sierra del Escambray. De naam van deze regio verwijst naar de suikerfabrieken die hier in de 19e eeuw werden gebouwd. Tegenwoordig vormen de suikerrietvelden een zee van groen, slechts onderbroken door koningspalmen. Er liggen ruïnes die herinneren aan de tijd dat de suikerindustrie op zijn hoogtepunt was.  Deze gebouwen geven  ook een idee van de sociale verhoudingen op de suikerplantages. Het bekendste is de toren van de Manaca Iznage-plantage, waar vroeger de slaven in de gaten werden gehouden. Eeuwenlang was suikerriet immers een van de pijlers geweest van de Cubaanse economie.  Het hele gebied heeft een oppervlakte van 270km2 en telt meer dan 70 oude ingenios. Sinds 1988 heeft de UNESCO dit de Valle de los Ingenios, samen met Trinidad, op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Doen en zien

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Valle de los Ingenios

Booking.com