Manaca Iznaga-plantage

Het meest indrukwekkende plaatsje van de Valle de los Ingenios is de Manaca Iznaga-plantage. Hier leefden omstreeks 1840 ongeveer 350 slaven. Het planterhuis staat er nog en is nu een bar en restaurant. Ook de slavenhutten (beter bekend als de barracones) staan er nog en een 45 meter hoge monumentale toren met zeven verdiepingen. Iedere verdieping van deze toren verschilt van vorm en decoratie. De toren werd gebouwd on 1830 door Alejo Iznaga om zijn broer en rivaal Pedro duidelijk te maken wie het hier voor het zeggen. Zijn broer was immers ook een grondbezitter en suikerbaron. De toren was tevens een uitkijktoren waar men toezicht hield op de slaven. Voor een entreebedrag kan de toren ook beklommen worden en heb je een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Naast deze planatge is er nog een plantage die bezocht kan worden, bijvoorbeeld bij Guachinango.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel bij Valle de los Ingenios

Booking.com